Т
Триптико
Гостин
На нас не ни треба ова. На вести најавата беше: како постапува федерална полиција во САД кога има немири... Ова демек нашиве меки биле, треба посилно да маваат кога протестираме со празни раце 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гледам дека никој не отвора тема па ај:
Значи позната приказна, америчка полиција убива млад деликвент припадник на црната раса. Протести, тенкови, шок бомби, медиуми и целата таа фрка.
Мислења?
А како може да се школува кога е дискриминиран.Ти би пуштил свое дете во албанска паралелка или уште полошо албанско школо.Значи дискриминацијата ги опфаќа сите области и полиња од животот.Тој не само што неможе да се вработи,него неможе ни да се школува а да не биде угнетуван.А за тоа колку се дискриминирани црнците во Америка доволно говори фактот за постоењето на ку-клукс клановите кои датираат уште од далечната 1860 година,се активни и постојат и ден денес и се со истиот став према оваа раса на луѓе.Исто и бројот на членови им е на завидно ниво порано членувале дури до 6 милиони членови само во Америка,сега нешто бројката е намалена на 10 000 ми се чини,шо не значи дека другите луѓе чии фамилии влечат корени од овој клан,не се со истото мислење и став и ден денес, иако не се членови.Да ти е страв да излезеш од улицата кај шо живееш ако си црнец во Америка.И друго мешаш баби и жаби Албанците во МК и црнците од Америка ги ставаш во исти кош,кај се жити се Албанците во МК дискриминирани со што се дискриминирани,со тоа што им потпишавме рамковен договор,со тоа што седат и лежат по цел ден,а земаат плата и се богатат на грбот од државата,со тоа што го држат секој втор кафич и школо во државава со што?Кај гледаш ти тука дискриминација??Ти знаеш ли воопшто шо е тоа гето тоа ти е дупка обична дупка сокак кај шо се кријат црнциве.А не како албанциве ни запоседнале цели населби па и градови,пола држава ни ја држат во заложништво и после викаш биле дискриминирани.Исто и властите во Америка викаш имале корист од гетава,и затоа им дозволувале да праат криминали,ова Македонија е полицијата работи за мизерна плата од 300-400 евра и подоле па за да имаат корист и да чекаат на криминалциве да им го заработат лебот,малку морген.Па знаеш ли ти која е просечната плата на полицаец во Америка,од 40 000 до 80 000 долари на годишно ниво,зависи во кој град работи па тоа ти е од 3000 до 6000 долари во месецот и тоа пази просечен полицаец,за другите со повисок чин да не прам муабет,овие шо се поручници и офицери.И ти зар стварно мислиш дека тие ќе прават договор со некој обичен дилер од некое си гето и ќе му земаат процент.Мислам глупости се изначитав само колку да се кажело нешто.Абе сите се дискриминирани веќе црнци, цигани, Албанци итн.
Ги спречува некој да се образуваат? НЕ!
Никакво образование немаат, ама битно кукаат дека се дискриминирани и демек затоа не можеле нормална работа да најдат. Па кој сака да вработи некој што е интелегентен колку мачоров што го чувам дома? И Обама да не го дискриминира некој дека е црнец? Не се дискриминирани, туку се мрзливи и глупави, не сакаат да се образуваат, не сакаат да работат, едноставно си го бираат полесниот начин да дојдат до пари, а тоа е покажување сила на послаби и нивно ограбување, шверц со дрога, шверц со бело робје итн. Властите тоа им го дозволуваат баш заради фактот што се покажани во јавноста како дискриминирани и ако ги уапсиш ќе искочат на протести некои идиотски организации за човекови права кои живеат во некој сопствен свет. Плус и на властите им одговара да има вакви предели во кои владее анархија за да можат и они да чепнат дел од парите заработени на не легален начин.
А како може да се школува кога е дискриминиран.Ти би пуштил свое дете во албанска паралелка или уште полошо албанско школо.Значи дискриминацијата ги опфаќа сите области и полиња од животот.Тој не само што неможе да се вработи,него неможе ни да се школува а да не биде угнетуван.
Убаво си кажа си имаат трауми луѓето.И дури овие скроз да престанат да ги мразат,другиве ќе продолжат да ги мразат,не е лесно да ти запалат дете на крст и да мора да преминеш преку тоа.@HellRaiser сепак дискриминацијата во Америка не е на толку големо ниво како во минатото. Не викам дека нема дискриминација во некој сегменти како и кај работодавачи али алтернативи имаат. Ку-клукс кланот е веќе пред изумирање и го има само во мизерна бројка кај некој заостанати фаци во југот на Америка. Бесплатна едукација до колеџ факт е дека имаат.
Муабетот ми е дека не мора да дремат во гето и да дилаат крек, може да дејстуваат да си го подобрат животот, али очигледно од лошото минато на тој народ во Америка им останал менталниот склоп заебан.
Пола свет сака да пребега во Америка да работи, они веќе се таму и си играат курот.
Што збориш бе легендо?Коњаникот сабја продолжи само така и уште малку скроз ќе го побиеш то шо си го кажал претходно,јас многу добро те сфатив шо кажа само сега ти некој скроз друг муабет ми правиш,ова ме потсеќа на шах кога играв додека бев мал таман да му дадам мат на другаров то ес детево тогаш,ти вика дај не важи одиме од почеток.Така и ти скроз го измена мислењево од пред малку.И друго еве и да нема дискриминација во училиштата ко шо викаш ти на расна поделба,таа може ја нема на лист хартија со печат.Но во потсвеста и во свеста на луѓето и те како постои.Тие девијантни појави од кај потекнуваат пак од минатото,значи сега искажуваат револт,а богами и белциве не попуштаат ги тепаат ко врапци на секој чекор.Шо значи дискриминација има.
Абе сите се дискриминирани веќе црнци, цигани, Албанци итн.
Ги спречува некој да се образуваат? НЕ!
Никакво образование немаат, ама битно кукаат дека се дискриминирани и демек затоа не можеле нормална работа да најдат. Па кој сака да вработи некој што е интелегентен колку мачоров што го чувам дома? И Обама да не го дискриминира некој дека е црнец? Не се дискриминирани, туку се мрзливи и глупави, не сакаат да се образуваат, не сакаат да работат, едноставно си го бираат полесниот начин да дојдат до пари, а тоа е покажување сила на послаби и нивно ограбување, шверц со дрога, шверц со бело робје итн. Властите тоа им го дозволуваат баш заради фактот што се покажани во јавноста како дискриминирани и ако ги уапсиш ќе искочат на протести некои идиотски организации за човекови права кои живеат во некој сопствен свет. Плус и на властите им одговара да има вакви предели во кои владее анархија за да можат и они да чепнат дел од парите заработени на не легален начин.
И друго мешаш баби и жаби Албанците во МК и црнците од Америка ги ставаш во исти кош,кај се жити се Албанците во МК дискриминирани со што се дискриминирани,со тоа што им потпишавме рамковен договор,со тоа што седат и лежат по цел ден,а земаат плата и се богатат на грбот од државата,со тоа што го држат секој втор кафич и школо во државава со што?Кај гледаш ти тука дискриминација??Ти знаеш ли воопшто шо е тоа гето тоа ти е дупка обична дупка сокак кај шо се кријат црнциве.А не како албанциве ни запоседнале цели населби па и градови,пола држава ни ја држат во заложништво и после викаш биле дискриминирани
Сакаш да кажеш дека во иронија си го кажал тоа дека сите тие групи се дискриминирани,епа извини али јас говор на тело не препознавам преку монитор,јас го сфатив напишаното онака како што го напиша.И друго немора да браниш некого ако кажеш дека е дискриминиран,еве јас иако цело време трубам за црнциве дека се дискриминирани јас не ги бранам и не ми значат ништо само ја изнесувам ситуацијата каква што е.И неможе да ги ставаш во исти кош и албанци и црнци оти така потенцираш дека албанците се исто толку ранливи и дискриминирани како и црнците,а нема врска едните се дискриминирани другите не се дискриминирани и затоа јас се нафатив да пишувам за албанците а не дека ги браниш ти бе глупав еден.Неможе оти Македонија е едно а Америка е друго два различни света се со различна политика и историја.Исто има разлика едните плачат од бес,а другите плачат од мака.Значи голема грешка шо ги ставаш во исти кош оти овие нашиве никогаш не виделе мака од нас ние сме фер спрема нив од сам почеток.Бар црнците имаат разлог овие оркиве каков разлог имаат.За голема Албанија?Што збориш бе легендо?
Мислењето го уредив бидејќи заборавив да ти одговорам на прашањето за полицијата, и ги додадов само последните две реченици.
Како успеа од овој пост:
да дојдеш до заклучок:
Препрочитај уште еднаш што сум кажал, пошто ни самиот не можам да сфатам кој дел од постот не ти е јасен и те тера да мислиш дека сум рекол дека албанците во Македонија биле дискриинираниШто дочекав човече, некој албанофил да ме направи на форумов
И да пак ќе повторам, ги ставам во исти кош, затоа што истото срање што го прават албанците во Македонија, го прават и црнците во Америка. Плачат за срања што се случувале пред Христа, а откако им се дадени сите можни права не сакаат да се сменат и си остануваат на неандерталското однесување.
Разликата е само што Македонија како држава замижува па им дава работни места потпкрепено со одредени закони за малцинства, додека во Америка горе-доле сеуште се цени интелегенцијата и трудот и не се дава работа на лепе очи.
Од друга страна, па таму треба да си ретардиран за да немаш пари за живот. Бездомниците добиваат социјално за убав живот, а камоли некој што е работоспособен и образуван пред се.
Ти кажаа и други, сите бегаат во Америка за подобар живот, на нив не им чинело.
Нека дојдат овде да живеат, слободно би менувал територија со нив![]()