Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Неможат јас издржувам во овие искушенија бидејќи имало и повеќе вакви и никогаш не можат. Јас до утре можам да пишувам, ама се' e за џабе.
Еден библиски цитат: „Рече безумникот во срцето свое нема Бог.“ .
Ок:)[DOUBLEPOST=1408394695][/DOUBLEPOST]
Дали Аврам е пример за разумен човек? Дали тебе ако ти се јави глас и ти рече јас сум Бог, оди и убиј го твоето дете! Ќе одиш без збор да го направиш тоа?
Јеби га, мислам дека Аврам немал толкава среќа, ко Мухамед и Роуз Кели, да гласот во неговата глава му диктира книга.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас не сум достоен да ми се јави мене Бог, дека сум грешник како и секој. А ако тоа се случи или ќе е моја суета или дело на ѓаволот.
Не се вади сега! Јас те прашав дали Аврам е пример за разумен човек?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Aко ојш на рокерски концерти и таму се тресеш со уживање на хипиците и нивна панкерска музика тогаш ќе гориш во пеколот пошо господ се гледа. Но ако ги слушаш на слушалки тогаш госпо не знае шо слушаш и можеш да поминеш неприметен. Xипиците пејат саде химни за ѓаоли, го величаат сатаната, повикуваат на грев (да се конзумира дрога, да се пије без мерка и да се стапува во интимни односи вон брак).
Ако се покајат и за нив ќе има спасение (рај), а не само за нас кои само гледаме чисто православно. Не треба да се осудува, затоа треба ние со љубов да пристапиме, но и да бидеме трпеливи во искушенијата.
Ништо не е случајно, се' си е со намера, па така и тие што не обиколуваат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јеби га, мислам дека Аврам немал толкава среќа, ко Мухамед и Роуз Кели, да гласот во неговата глава му диктира книга.
Јеби га, пак мешаш баби и жаби. Мене не ми е гајле каков глас и на каков начин диктирал било што, на верниците им е гајле и спремни се дури и да убиваат поради тоа.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ја некоаш коа слушам рок си викам, леле не ми се верува! И аутомацки сум неверник. :mad:

Не се вади сега! Јас те прашав дали Аврам е пример за разумен човек?
Сум слушнал дека Аврам бил прото-панкер..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако се покајат и за нив ќе има спасение (рај), а не само за нас кои само гледаме чисто православно. Не треба да се осудува, затоа треба ние со љубов да пристапиме, но и да бидеме трпеливи во искушенијата.
Ако не треба да се осудува и ако ништо не е случајно, како ќе го објасниш судниот ден? Нели ништо не е случајно? Тогаш што цел има судењето?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Ја некоаш коа слушам рок си викам, леле не ми се верува! И аутомацки сум неверник. :mad:
Не, ти не си неверник, туку тоа ти дошло по ѓаволска измама (јас така сметам) ти пак си верник тоа не е до толку страшно :). А за тоа треба да се каже дека нема лоши луѓе сите се добри и верници само треба да се проучат самите во своето срце и ум.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јеби га, пак мешаш баби и жаби. Мене не ми е гајле каков глас и на каков начин диктирал било што, на верниците им е гајле и спремни се дури и да убиваат поради тоа.
Тоа го чинат само припадниците на една воено-политичка доктрина, самонаречена религија.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Не, ти не си неверник, туку тоа ти дошло по ѓаволска измама (јас така сметам) ти пак си верник тоа не е до толку страшно :). А за тоа треба да се каже дека нема лоши луѓе сите се добри и верници само треба да се проучат самите во своето срце и ум.
Фала ти брат.
Деновиве ќе идам до хирургија да си го проучам срцето. :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа го чинат само припадниците на една воено-политичка доктрина, самонаречена религија.
Во моментов да, инаку пред неколку века истото па и пострашни нешта чинеше и религијата што денес се нарекува христијанство.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Znaci mozes so sakas da pravis samo na kraj da se pokaes! Interesno!

Kajgana Shop

На врв Bottom