Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не се разбираме.
Јас не ве осудувам и не ви нафрлам некои работи кои треба да се прават тоа останува на ваше, а не на мое, па така вие слушајте што сакате и јас можам да слушам (и слушам) се', но не треба да заборавиме на тоа што сме. Ако ти си атеист (атеисти нема, туку антитеисти) јас неможам да ти речам да правиш она што ти не сакаш, за тоа оставам самиот да си свесен. И повторно ќе речам никого не осудувам.

Сега се разбравме или уште да пишувам ;) :D.
Ќе пишуваш ќе пишуваш..... ехеее
Болдираното искоментирај го. А атеисти постојат исто и антитеисти постојат. Прави разлика. Јас сум Атеист. Ако ти не си ги рабрал кое е кое, твој проблем. Друго е шта јас мислам дека тој што верува во богови, ма кои и да се, не е човек.... ама ај тоа за друга прилика.

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Ќе пишуваш ќе пишуваш..... ехеее
Болдираното искоментирај го. А атеисти постојат исто и антитеисти постојат. Прави разлика. Јас сум Атеист. Ако ти не си ги рабрал кое е кое, твој проблем. Друго е шта јас мислам дека тој што верува во богови, ма кои и да се, не е човек.... ама ај тоа за друга прилика.
Атеисти постојат. :pos:

Значи ти неверуваш ни во себе, ниту во други, можеби не и во гледање, гатање, магија или слично.

Неможам да си поверувам

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеисти постојат. :pos:

Значи ти неверуваш ни во себе, ниту во други, можеби не и во гледање, гатање, магија или слично.

Неможам да си поверувам
:pos: Веќе си станал поп, еве како утре ќе ги лажеш верниците. Абе седни прочитај што е атеист што антитеист. Џабе зборам. Со инка знаење не се турва.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Aко ојш на рокерски концерти и таму се тресеш со уживање на хипиците и нивна панкерска музика тогаш ќе гориш во пеколот пошо господ се гледа. Но ако ги слушаш на слушалки тогаш госпо не знае шо слушаш и можеш да поминеш неприметен. Xипиците пејат саде химни за ѓаоли, го величаат сатаната, повикуваат на грев (да се конзумира дрога, да се пије без мерка и да се стапува во интимни односи вон брак).

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
неверуваш ни во себе, ниту во други, можеби не и во гледање, гатање, магија или слично.
А? А ти како идно свештено лице веруваш во магии, гатање и слично? Знаеш да гледаш во кристална топка?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Па ајде ти кажи јас демек незнам што е атеист. Јас за мене сум сигурен дека може секој да си слуша се' без разлика дали е православен, антитеист (атеист по твое) или друго нешто, но пак ќе речам без да заборави дека е разумен човек.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Па ајде ти кажи јас демек незнам што е атеист. Јас за мене сум сигурен дека може секој да си слуша се' без разлика дали е православен, антитеист (атеист по твое) или друго нешто, но пак ќе речам без да заборави дека е разумен човек.
Дали ова значи дека пред да си пуштиш музика треба да си извршиш проверка дека си разумен човек?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Па ѓаволот може се' да направи со луѓето, па да ги стави и на бесилка.

А за тоа со гатањето јас не верувам, но оние кои се настроени може да им се погоди.
А за поопширно само в лице в лице.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ете реков јас ни инка не помага. :tapp:
Постои и атеист и антитеист и не е исто.
Инаку ти си поголем неверник од мене. Не веруваш дека не постои бог. :ROFLMAO:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
но пак ќе речам без да заборави дека е разумен човек.
Дали Аврам е пример за разумен човек? Дали тебе ако ти се јави глас и ти рече јас сум Бог, оди и убиј го твоето дете! Ќе одиш без збор да го направиш тоа?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дали ова значи дека пред да си пуштиш музика треба да си извршиш проверка дека си разумен човек?
Ај сега и ти цепидлачиш.
Сака да каже дека ако веќе слушаш таква музика во која има стих „Жртвувај девица и понуди ја на сатаната“, нема да го направиш тоа, зошто си разумен.

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Одма ќе го избркаат:(
Неможат јас издржувам во овие искушенија бидејќи имало и повеќе вакви и никогаш не можат. Јас до утре можам да пишувам, ама се' e за џабе.
Еден библиски цитат: „Рече безумникот во срцето свое нема Бог.“ .[DOUBLEPOST=1408394326][/DOUBLEPOST]
Дали Аврам е пример за разумен човек? Дали тебе ако ти се јави глас и ти рече јас сум Бог, оди и убиј го твоето дете! Ќе одиш без збор да го направиш тоа?
Јас не сум достоен да ми се јави мене Бог, дека сум грешник како и секој. А ако тоа се случи или ќе е моја суета или дело на ѓаволот.

Kajgana Shop

На врв Bottom