Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

• Креатор на темата Креатор на темата TheShadow
  • Време на започнување Време на започнување
Неможат јас издржувам во овие искушенија бидејќи имало и повеќе вакви и никогаш не можат. Јас до утре можам да пишувам, ама се' e за џабе.
Еден библиски цитат: „Рече безумникот во срцето свое нема Бог.“ .

Ок:)[DOUBLEPOST=1408394695][/DOUBLEPOST]
Дали Аврам е пример за разумен човек? Дали тебе ако ти се јави глас и ти рече јас сум Бог, оди и убиј го твоето дете! Ќе одиш без збор да го направиш тоа?

Јеби га, мислам дека Аврам немал толкава среќа, ко Мухамед и Роуз Кели, да гласот во неговата глава му диктира книга.

Јас не сум достоен да ми се јави мене Бог, дека сум грешник како и секој. А ако тоа се случи или ќе е моја суета или дело на ѓаволот.
Не се вади сега! Јас те прашав дали Аврам е пример за разумен човек?

Aко ојш на рокерски концерти и таму се тресеш со уживање на хипиците и нивна панкерска музика тогаш ќе гориш во пеколот пошо господ се гледа. Но ако ги слушаш на слушалки тогаш госпо не знае шо слушаш и можеш да поминеш неприметен. Xипиците пејат саде химни за ѓаоли, го величаат сатаната, повикуваат на грев (да се конзумира дрога, да се пије без мерка и да се стапува во интимни односи вон брак).

Ако се покајат и за нив ќе има спасение (рај), а не само за нас кои само гледаме чисто православно. Не треба да се осудува, затоа треба ние со љубов да пристапиме, но и да бидеме трпеливи во искушенијата.
Ништо не е случајно, се' си е со намера, па така и тие што не обиколуваат.

Јеби га, мислам дека Аврам немал толкава среќа, ко Мухамед и Роуз Кели, да гласот во неговата глава му диктира книга.
Јеби га, пак мешаш баби и жаби. Мене не ми е гајле каков глас и на каков начин диктирал било што, на верниците им е гајле и спремни се дури и да убиваат поради тоа.

Ја некоаш коа слушам рок си викам, леле не ми се верува! И аутомацки сум неверник. :mad:

Не се вади сега! Јас те прашав дали Аврам е пример за разумен човек?

Сум слушнал дека Аврам бил прото-панкер..

Ако се покајат и за нив ќе има спасение (рај), а не само за нас кои само гледаме чисто православно. Не треба да се осудува, затоа треба ние со љубов да пристапиме, но и да бидеме трпеливи во искушенијата.
Ако не треба да се осудува и ако ништо не е случајно, како ќе го објасниш судниот ден? Нели ништо не е случајно? Тогаш што цел има судењето?

Ја некоаш коа слушам рок си викам, леле не ми се верува! И аутомацки сум неверник. :mad:

Не, ти не си неверник, туку тоа ти дошло по ѓаволска измама (јас така сметам) ти пак си верник тоа не е до толку страшно :). А за тоа треба да се каже дека нема лоши луѓе сите се добри и верници само треба да се проучат самите во своето срце и ум.

Јеби га, пак мешаш баби и жаби. Мене не ми е гајле каков глас и на каков начин диктирал било што, на верниците им е гајле и спремни се дури и да убиваат поради тоа.

Тоа го чинат само припадниците на една воено-политичка доктрина, самонаречена религија.

Не, ти не си неверник, туку тоа ти дошло по ѓаволска измама (јас така сметам) ти пак си верник тоа не е до толку страшно :). А за тоа треба да се каже дека нема лоши луѓе сите се добри и верници само треба да се проучат самите во своето срце и ум.
Фала ти брат.
Деновиве ќе идам до хирургија да си го проучам срцето. :)

Тоа го чинат само припадниците на една воено-политичка доктрина, самонаречена религија.
Во моментов да, инаку пред неколку века истото па и пострашни нешта чинеше и религијата што денес се нарекува христијанство.

Znaci mozes so sakas da pravis samo na kraj da se pokaes! Interesno!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom