Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
А бе во ред е тоа што кажа и јас се согласувам ,но сакав да им отворам очите дека тетоважата веќе е демоде затоа им предложив привремена трајна тетоважа за да почувствува туѓото мислење и згора на тоа славните глумци и некои пејачи ставаат привремена тетоважа.

тетоважата треба да има некакво значење за него.
Ако му е за курназење нека стаи кинески букви на рака на кои преводот ќе биде “јас сум педер“ или така нешто.

А бе во ред е тоа што кажа и јас се согласувам ,но сакав да им отворам очите дека тетоважата веќе е демоде затоа им предложив привремена трајна тетоважа за да почувствува туѓото мислење и згора на тоа славните глумци и некои пејачи ставаат привремена тетоважа.

Ааа, епа ако славните глумци и некои пејачи ставаат привремени, нема шо поише да се прави муабет :facepalm:

И ајде, отвори ни ги очите - како тетовирањето е демоде? (демоде, бре, од све могуче - демоде) Само ради славниве или има и други причини?

:facepalm: стопати.
Се гледа дека си спремен да им ги отвориш очите на другите со самото тоа што погоре ја кажа најголемата мудрост дека дечкото треба да ги праша другарите за мислење, па дури потоа да стави трајна тетоважа. Да види дали ќе добие дозвола за нешто што го засега лично него. Веројатно и ти така постапуваш во животот и зависиш од туѓи мислења. Ашколсун!
Ме интересира само дали ако славниве фаци почнат да јадат лајна место леб и ти ќе го правиш истото и ќе им делиш совети на другите да го прават тоа, м?

Нема потреба од расправии - ние што тетовираме велиме :
- На светов има два типа на луѓе, тетовирани и не тетовирани трето нема, џабе славни или неславни, секој си го прави својот филм

Нема потреба од расправии - ние што тетовираме велиме :
- На светов има два типа на луѓе, тетовирани и не тетовирани трето нема, џабе славни или неславни, секој си го прави својот филм

Направив далга...си направив машинче за тетовирање и земав мастило од пенкало и си викам ај да видам како е на кожа...и ми остана боја не се чисти..чаре нешто некоја.инфекција да не добијам додека е порано кажујте

3433a6eab79a28ac703ef3fc4e23fa7d.jpg

4970e9bacbb22b833e9cc8a81f1461b2.jpg

Па размислував нешто да истетовирам на подлактицата....... се мислам дали да ставам кинески букви или некоја шара. Дајте предлог:)

海綿寶寶

Дајте совети за после тетовирање што и како иде процедура за миење и слично. Си земав Гарамицин антибиотик да ја мажам тетоважата и ми рекоа дека уште Пантенол ќе ми треба за покасно, нешто друго?

:facepalm: стопати.
Се гледа дека си спремен да им ги отвориш очите на другите со самото тоа што погоре ја кажа најголемата мудрост дека дечкото треба да ги праша другарите за мислење, па дури потоа да стави трајна тетоважа. Да види дали ќе добие дозвола за нешто што го засега лично него. Веројатно и ти така постапуваш во животот и зависиш од туѓи мислења. Ашколсун!
Ме интересира само дали ако славниве фаци почнат да јадат лајна место леб и ти ќе го правиш истото и ќе им делиш совети на другите да го прават тоа, м?
Баш обратно ,ако славните јадат гомна или се тетовираат јас правам обратно секогаш и баш ми гајле за нив .И не знам што е толку привлечно тетоважата затоа постои привремена трајна тетоважа инаку ќе се кае и нема враќање ;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Дајте совети за после тетовирање што и како иде процедура за миење и слично. Си земав Гарамицин антибиотик да ја мажам тетоважата и ми рекоа дека уште Пантенол ќе ми треба за покасно, нешто друго?
Мачкај ја 3 дена со Гарамицин по 4-5 пати дневно, миј ја наутро и навечер со антибактериски сапун и биди нежен, не ја триј со пешкири и глупости. Пред секое мачкање (освен кога ја миеш нормално) избриши ја со антибактериски влажни марамчиња. Биди внимателен доколку ти се залепи за облеката, не ја корни насилно.
После 3 ден, мачкај со Пантексол 20 дена, исто така по 4-5 пати на ден и поминувај ја со антибактериски марамчиња.
Не ја изложувај на сонце/базени првиот месец, и при секое излегување на сонце мачкај се со 50 фактор (поготово ако е во боја).
Не ја чешај/греби/лупи и.... сакај си ја. :D

Направив далга...си направив машинче за тетовирање и земав мастило од пенкало и си викам ај да видам како е на кожа...и ми остана боја не се чисти..чаре нешто некоја.инфекција да не добијам додека е порано кажујте

(y)

пантенол/пантексол е истото, иако мене еден мајстор ми препорача една друга крема незнам не ми текнува сега како се викаше дерма мислам беше или така нешто како подобра варијанта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom