Атеист
Дежурен Шаман
Ако е покриена е морална така? Може и цела талибанска армија да ја прошло, ама сепак покриено си е покриено, нели, морално демек а?konkretno CURATA nema zasto ama nejziniot moral kako i moralot na poveketo luge bi trebalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако е покриена е морална така? Може и цела талибанска армија да ја прошло, ама сепак покриено си е покриено, нели, морално демек а?konkretno CURATA nema zasto ama nejziniot moral kako i moralot na poveketo luge bi trebalo.
Ај види ти...Вчера влагам во продавница на електроелемент и кога гледам НИНЏА! Жена (веројатно жена пошто само очи се гледаат) ме ѕирка. Грозна слика, неприродна па и ако не се лажам НЕЗАКОНСКА. Дали има некој што може да потврди дали овој закон сеуште важи?
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/FECA4AA6736649348DB04C82D27180A0.pdf
Barem moze da se pomisli deka e moralno za razlika od curata. Sepak prvo e izgledot pa karakterot.[DOUBLEPOST=1408269769][/DOUBLEPOST]Ако е покриена е морална така? Може и цела талибанска армија да ја прошло, ама сепак покриено си е покриено, нели, морално демек а?
I mene. Ama ja zboram za zeni, muslimanki ;-)Морал - шморал. Од нинџи ми е страв.
Колкумина , таканаречени македонските радикални христијани, знаеш, што отидоа во Авганистан да се борат од религиозни побуди?А со македонските радикални христијани што војуваат во Авганистан што ќе правиме кога ќе се вратат?![]()
Barem moze da se pomisli deka e moralno za razlika od curata. Sepak prvo e izgledot pa karakterot.
Лично сум против секаков вид на војување, и воопшто не ги оправдувам лугето кои одат во војна без разлика дали е тоа за пари или од ред други причини, но мора да забелеѓам на твојот коментар. Ти како горд муслиманец кој на други теми проповедаше демагогии како тоа исламот бил религија на мирот, сега се појави одеднаш во одбрана на исламот односно на злосторствата кои произлегуват од него, обвинувајки ги христијаните, налет во тие групи кои одат во Авганистан има и муслимани, но и самиот знаеш дека тие се таму ради ред, ниту убиват цивили, ниту отсекле некому глава, ниту извршиле геноцид...А со македонските радикални христијани што војуваат во Авганистан што ќе правиме кога ќе се вратат?![]()
За тие и зборам.Колкумина , таканаречени македонските радикални христијани, знаеш, што отидоа во Авганистан да се борат од религиозни побуди?
Јас оние што ги познавам беа дел од воен контингент на Р.М. или регрутирани платеници од "локални" (US) агенции.
Ми се допадна постот и таман тргнав да пишам и јас свое видување на тоа, ама за жал веќе си дал заклучок па само ќе ти посакам добра ноќ
Нешто си помешал. Воениот контингент имаше и муслимани во него и ниту еден припадник не отиде во мисија која имаше религиозна позадина.За тие и зборам.
Ги нареков радикални христијани според вашите параметри и услови кои треба да ги исполнуваат.
Услови за да бидеш исламски радикалист:
1. Да си муслиман
2. Да се бориш против немуслимани.
Истите параметри применети на воениот контингент на Р.М.
1. Христијани се.
2. Се борат против нехристијани.
Ако играме "ферски" треба така да ги наречам.![]()
Ќе се самоцитирамНешто си помешал. Воениот контингент имаше и муслимани во него и ниту еден припадник не отиде во мисија која имаше религиозна позадина.
За да си исламски милитантен радикал треба да одиш во "војна" со изразита религиозна,исламска позадина. Мотивот им е да го шират исламот со пушка, силум. Ќе ми извиниш, ама таква работа немаше во контингентот на Р.М. Никој не ширеше религија со куршуми. И не пукаа во цивили.
Треба ли да ставам тука видеа што прават браќата твои во Сирија и Ирак? Како вршат егзекуции на жени и деца? Кога веќе сакаш да играме ферски, твоите идоли најкултурно можам да ги наречам пички.
Ова го напишав на темата Прашања за Исламот, пред извесно време.1. Јас сега јавно се одрекувам од делата на Лавдрим Мухаџери и неговата група која себеси се нарекува Исламска држава и со тоа го валка Исламот и си поигрува со човечките животи.
Тоа не е патот на Мухаммед а.с.
Но тие се таму ради пари, а не во име на Бога. Албанците и другите, кои одат во Сирија да се борат за ИСИЛ, одат во име на Бога - самите тоа го велат. Овие другиве се платеници и одат за пари. Никој меѓу нив не истакнал дека оди во Света Војна, како тоа што го истакнуваат Муслиманите од Балканот, кога одат во Сирија да прават злосторства против Христијаните, Шиитите, Јазидите и другите. А верувам дека исто така ти е познато дека во Афганистан има скоро ист број Албанци Муслимани кои работат за Еколог, најголемата фирма која испраќа луѓе на работа во Афганистан, а која ја држи Албанец. Во редовите на АРМ неколкуте војници, кои се таму, има и Албанци и Турци - Муслимани.А со македонските радикални христијани што војуваат во Авганистан што ќе правиме кога ќе се вратат?![]()
fixedЗа тие и зборам.
Ги нареков радикални христијани според вашите параметри и услови кои треба да ги исполнуваат.
Услови за да бидеш исламски радикалист:
1. Да си муслиман
2. Да се бориш против немуслимани.
3. Да сечеш глави на немуслимани и Муслимани кои твојот испарн мозок смета дека треба да ги исчисти. А потоа да се фалиш по интернет со маченичкото дело.
4. Да имаш дозвола од вверскиот лидер, за силување на сите несунитки во Сирија.
5. Да им поставиш ултиматум на Христијаните да примат Ислам за еден ден, или да одат под сабја.
6. Да дигаш во воздух секој ден по една црква.
......
За жал листата која ги води овие идиоти по нивниот "Божји Пат" е предолга и се збогатува секој ден.
Истите параметри применети на воениот контингент на Р.М.
1. Христијани се.
2. Се борат против нехристијани.
Ако играме "ферски" треба така да ги наречам.
што кажа шипо еј ахахахахахахахахахахахахА со македонските радикални христијани што војуваат во Авганистан што ќе правиме кога ќе се вратат?![]()
fixed tooОва го напишав на темата Прашања за Исламот, пред извесно времe за да ми послужи како алиби, при сите други мои постови, каде безочно се обидувам да ги бранам гомната, само затоа што нивните жртви се несунити.