D
Dynamo
Гостин
Дали се исплати да завршиш факултет,или пак да се вработиш некаде каде што ти е убаво,дали за џабе ќе ти бидат поминати тие 3,4 години на факултет ?
Дајте ваши мислења.
Дајте ваши мислења.
Добро друже секој има различно мислење ама вакво мислење како твоето се добива само од такви како тебе што се без факултет.Факултет е трошење време. Три до пет години фрустрации и вентил за искомплексирани професори ќе те остават истенчен
и доволно исфрустриран да сакаш да денот на дипломската да си свирнеш 45mm низ слепоочница.
Кај мене во село сите убаво си живееме и без факултет. Нит јас имам факултет, нит татко ми, нит дедо ми. Средното си го завршив и лека ми глава.
Жените уште поарно им е, ако си најдат некој таков граѓанин. А да ти кажам градскиве деца
се почесто кај нас доаѓаат, си ги зимаат во сранство и ич глава не ги боли. Еве, братучеда ми е српска снашка, во бутик си работи, си мцка убава платичка просечна и за се има време.
Чуму факултет? Што ни фали? Имам интернет, имам за јадење, имам пиење, работичка.
Факултет е за белосфетските луѓе кои нит имаат попаметна работа, нит имаат жуљави раце за копач.
Млад си ти синко. Ако сакаш да успееш на оваа грутка земја поарно побрзај со членството во УМС и почни уште од сега да го исплаќаш космодискот оти грбот боли како ѓавол после години ревносно лепење плакати.Добро друже секој има различно мислење ама вакво мислење како твоето се добива само од такви како тебе што се без факултет.
Измачи се 4 години и живеј го остатокот од животот како ЦАР. Луѓето ќе пазат како разговараат со тебе. И оние којшто не ти се толку блиски нема да ти се обраќаат со ТИ туку со ВИЕ.
Не сум го искусил тоа затоа што сум уште средношколец али си знам по себе како разговарам јас со луѓе кој што имаат факултет.
Со вакво размислување не е далеку денот кога ќе се одзиваш на Мееееееееееееееееееееее - тоди.Добро друже секој има различно мислење ама вакво мислење како твоето се добива само од такви како тебе што се без факултет.
Измачи се 4 години и живеј го остатокот од животот како ЦАР. Луѓето ќе пазат како разговараат со тебе. И оние којшто не ти се толку блиски нема да ти се обраќаат со ТИ туку со ВИЕ.
Не сум го искусил тоа затоа што сум уште средношколец али си знам по себе како разговарам јас со луѓе кој што имаат факултет.
Ајде исправи ме каде грешам друже.Со вакво размислување не е далеку денот кога ќе се одзиваш на Мееееееееееееееееееееее - тоди.