чатал (професионална изработка на чатали)

A sto mislite za catal napraven od PVC? Mene jako mi izgleda ovaa stvar. :) imav pred 12 godini na 5 godisna vozrast catal i toa mi go naprae eden dedo i moive odma mi go zedoja i skrija. Epten bese jak catalot.

Јас малку го изменив тој што ми е наназад ставен. Еднаш му ставив дупла црева и ми се тресеа рацете кога до крај ќе го растегнев, ама за тоа добиваш моќ да расцепиш даска од 1ипол цм. дебела, а сигурно и некој череп :confused:.
Латексот го споив со 325 паракорд со стопер јазол и го стегнав со потенок.
SAM_0642.JPG SAM_0643.JPG SAM_0646.JPG SAM_0645.JPG[DOUBLEPOST=1408009667][/DOUBLEPOST]
A sto mislite za catal napraven od PVC? Mene jako mi izgleda ovaa stvar. :) imav pred 12 godini na 5 godisna vozrast catal i toa mi go naprae eden dedo i moive odma mi go zedoja i skrija. Epten bese jak catalot.
Не знам за тебе, ама за мене багрем си е багрем :D.

Јас малку го изменив тој што ми е наназад ставен. Еднаш му ставив дупла црева и ми се тресеа рацете кога до крај ќе го растегнев, ама за тоа добиваш моќ да расцепиш даска од 1ипол цм. дебела, а сигурно и некој череп :confused:.
Латексот го споив со 325 паракорд со стопер јазол и го стегнав со потенок.
Прегледај го приврзокот 99758 Прегледај го приврзокот 99759 Прегледај го приврзокот 99760 Прегледај го приврзокот 99761[DOUBLEPOST=1408009667][/DOUBLEPOST]
Не знам за тебе, ама за мене багрем си е багрем :D.
Ja probuvav da stopam PVC so fen ama nekako sporo idese XD 20 min okapav so fenot u ruka.

Ja probuvav da stopam PVC so fen ama nekako sporo idese XD 20 min okapav so fenot u ruka.
Е за топење ќе се сапрашаме. Може да се загрее доволно за да се свитка и обликува до некој стапен, ама за топење малку ќе се запотиш. А каков фен користеше?

Lee fail. Mislev da zagreem za da se vitka. Eden slovenski taka posilen

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

:D Ех будала, па за ПВЦ да омекнеш ти треба од тие да ги наречам индустриски или професионачни фенови што креваат температута до 500 целзиусови. :D А цефките проба ли со малку со чешел да ги залижиш, чисто онака, за стил? :D.

Probuev da im napraem lokni ama tesko idese :/
Nego gledav na YT so fen imase eden i gi omeknuvase

Probuev da im napraem lokni ama tesko idese :/
Nego gledav na YT so fen imase eden i gi omeknuvase
Па затоа ти викам со индустриски фен, тие креваат до 500 целзиусови и со нив можеш добро да загрееш ПВЦ. Тој на YT сигурно фризерски фен не користел. Оди на Реклама5 и напиши fen и ќе ти даде 5-6 сите се околу 2000д. и се баш такви какви што ти требаат. Солени се ама ми изгледаат здрави посено тој Parkside.

Abe frizerski koristese. Nego ostaj toa predlog drva za catali pravenje?

Abe frizerski koristese. Nego ostaj toa predlog drva za catali pravenje?

Епа ете го exterminator, купи му една готова :). Можеш од шпер плоча да направиш со убодна пила, само треба малку полесна рака и искуство да имаш, а најпросто и најлесно е од гранка од некое дрво. Пази само да не е многу слабо како од липа. Гледај од јавор, багрем, цреша, орев, нешто такво.

Епа ете го exterminator, купи му една готова :). Можеш од шпер плоча да направиш со убодна пила, само треба малку полесна рака и искуство да имаш, а најпросто и најлесно е од гранка од некое дрво. Пази само да не е многу слабо како од липа. Гледај од јавор, багрем, цреша, орев, нешто такво.

Za secenje so ubodna pila nemam gajle :D dedo mi ke mi isece ili tatko mi oni so mebel se zanimavaat :P

@THE EXTREMINATOR !!! :D Друже да не ти се наоѓа нешто на лагер од тие чаталите, имам 4-5 разни ластики од латекс па ако имаш да направиме нешто :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom