чатал (професионална изработка на чатали)

Првите мои два беа исти такви. 3 долара се на Ибеј мислам. Али имаат една маана. Ги користев со постојле и од притисокот на двата им пукна пластиката.

Додуша постојлето ти дава и додатна снага и прецизност, не е само до безбедноста. Ако си во можност некој поквалитетен пробај со постојле, ќе видиш за што говорам.

btw Ние во Охрид тегнала ги викаме :D
Тенгалце ние викаме за тоа направено од дебела бакарна жица и од тие белите тенки ластички кои ги има во обичните ластики за гаќи.И наместо камења,се фрлаат свиткани парчиња железна шица како буквата U.[DOUBLEPOST=1405712636][/DOUBLEPOST]Еве,за ова викаме тенгалце,само што во случајов моето е од дрво.
SAM_0604.JPG

Лошо може се изразив.
Види ја сликава:
16562_fiery_dragon_dual_use_slingshot_wooden_handle_hunter_sling_shot_catapult_new_retail_and_bulk_sale.jpg

Гледаш дека на чаталот има две основни опции за врзување на ластикот.
1. Има простор за со три ластици, кај трите дупчина
2. Уште еден ластик, (во случајов двојен), десно од нив кај поголема дупка.

Ќе го користиш кој сакаш :)
Нешто сличен на овој беше тој што го имав.

Многу битна работа е и да има постојле за раката. Така можеш да потегнеш повеќе, без опасност дека ќе ти се лизне од раката и ќе ти ја дотера фацата.
ха ха ха ха пред два месеци го порачав баш истиот, ми стаса за едно 30 дена. беше супер но за жал бидејќи желбата ми беше да направам нешто повеќе, го скршив. еве слики, чисто информативно :DIMG_20140718_214616.jpg IMG_20140718_214544.jpg IMG_20140718_214646.jpg[DOUBLEPOST=1405713127][/DOUBLEPOST]
Изгледа смешно, но чаталот е многу опасно оружје во рацете на оној кој знае што да направи со него.

Имав порано доста квалитетен чатал, купен од на Ибеј. Од едната страна беше со 3 црева, од другата со две. Имаше одличен домет.

За жал го загубив кога бевме на излет (или ми го украдоа). Има на ибеј ефтин чатал, 3-4 долари мислам беше, со солиден домет. Одличен е за почетници.

Што се однесува за изработка на чатали, немам ни основен алат ни знаење. Браво за @THE EXTREMINATOR !!! :D , одлични се :D
благодарам !!! :D

ха ха ха ха пред два месеци го порачав баш истиот, ми стаса за едно 30 дена. беше супер но за жал бидејќи желбата ми беше да направам нешто повеќе, го скршив. еве слики, чисто информативно :DПрегледај го приврзокот 97929 Прегледај го приврзокот 97928 Прегледај го приврзокот 97930
Де бре? Како успеа баш таму да го скршиш? Се надевам за време на тегнење ти се нема скршено инаку отиде окото.

Де бре? Како успеа баш таму да го скршиш? Се надевам за време на тегнење ти се нема скршено инаку отиде окото.
за жал да баш при тегнење, ставив голема сачма околу 9 мм првата удри баш во столбчето, но на втората кога оптегнав излета на назад како куршум. но за среќа има техника на стрелање, првин оптегнуваш во висина на торсото малку одалечено од телото, потоа приближуваш кон главата и нишаниш. и нон стоп треба да се прегледуваат ластиците да не се случајно заќинати !!!

Кога сме веќе на темава, колку ви издржуваат ластиците, и од кај ги набавувате?

за жал да баш при тегнење, ставив голема сачма околу 9 мм првата удри баш во столбчето, но на втората кога оптегнав излета на назад како куршум. но за среќа има техника на стрелање, првин оптегнуваш во висина на торсото малку одалечено од телото, потоа приближуваш кон главата и нишаниш. и нон стоп треба да се прегледуваат ластиците да не се случајно заќинати !!!
Аман бре,арно око не си извадил.Мене ми се има случено со тенгалце слично.Ставив магнум .357 :) многу дебела бакарна жица со изолација,како муниција,и како мавнав ме тресна или во веѓата или кај јаболчницата,не паметам,после доа ми дојде умот да не експреиментирам многу,и онака сум бељачен :).

Ех, како мал и јас со вакво :D

Главна муниција и лесно што се набавува ми беше:
Plody_Lipa.jpg

Ех, како мал и јас со вакво :D

Главна муниција и лесно што се набавува ми беше:
Plody_Lipa.jpg
Ние со сламки за сок се пукавме со овие.Колку печат,црвенило...А за муниција за чатал најмногу оние боздоганчињата од јавор ги употребував.
http://www.2020site.org/trees/images/PlaneSeedball.jpg

Браво мајсторе Чаторошкиве (кај нас во Кичаа :D ги викаме чаторошки, а кога се спремни со ластик заедно тенгала). Ме врати во детските безгрижни денови кога по цела божја ден бевме излезени надвор со тенгалата, тапарките, прачки за набодување јаболка, круши... кога од дома не молеа да дојдиме да јадиме, а ние со кришките намачкани со ајвар скитавме по цел ден.
Одлична тема (y)

Ех шо тентерковци бевме, земи две клечки акни ги на ВЕ (V) замотај ги со бакарна жица или изолирбан изгреби се секој од подома некој денар и купи ластици од аптека, а после то изигравај нинџа низ маало. Колку беља а богами и чотек имаме јадено за ова тенгалава, ради темава ми се напрај кејф пак да имам.

Последно уредено:
Urinaren kateter od apteka kupete si odlichen lastik ispagja!!!
Јас прашував дали имаат црево од латекс за стегање вени за инфузии и сл.,никаде немаше,може толку и се разбираат...А може и ме видоа забегана сумлива фаца и не сакаа да ми дадат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom