Додворување на Facebook

K

Komandant Florina

Гостин
Jas povekje sakam da kontaktiram vo zivo zatoa fejsbuk ne ni koristam mnogu samo po rabota

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Ова додворување на ФБ е ветер во магла. Обично вака оди:

Фаза 1 - FB:
- Машко: Ја гледаш онаа ѕвезда, епа не може ни да се спореди со убавината на твоите очи
- Женско: awwwww:giggle::giggle::giggle:
- Maшко: Кога ќе ме прашаат што ме прави среќен, ќе речам ти
- Женско :giggle::giggle::giggle::giggle::giggle::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:
- Машко: Сакаш да излеземе тогаш и тогаш?
- Женско: ДА :giggle::giggle::giggle:

Фаза 2 - Очи во очи:
- Машко: ______________________________________________________________
- Женско: Ииииии ти шо праиш?
- Maшко: Амиии арно __________________________________________________________
- Женско: ________________________________ Aј јас морам да одам

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.424

Фаза 1 - FB:
- Машко: Ја гледаш онаа ѕвезда, епа не може ни да се спореди со убавината на твоите очи

Фаза 2 - Очи во очи:
Фала 1 - Очи во очи
Фаза 2 - FB ;)

L

Lu

Гостин

Фаза 1 - FB:

Фаза 2 - Очи во очи:
Муабетов ме потсети на еден пост од темата Љубовни проблеми:
Пред некој ден имав шанса за прв пат во животот да си фатам девојка....се идеше добро по ред нели отидовме да прошетаме и јас блокирав не знаев што да и кажам и се засрамив до фуллл....за да не ми се случи тоа повторно баш би сакал ако може некој да ми помогне како да ја зеведам и да ја прашам дали сака да ми биде девојка....ве молам за совет....благодарам однапред:smir:
И следува одговоров :D
Заслужуваш и да останам без спиење еве ситуација како Расколников

Тапчо (вцрвенет во образите пелтечи и мисли, но е блокиран некако успева да проговори) - Знаеш навистина си поминавме прекрасна вечер, уживав во твоето друштво, навистина си супер.

Девојката (Што му е бе на овој мисли да преземи нешто) - Да, исто и мене.

Тапчо (леле сега што да и речам) - Ќе ти се јавам утре за на кафе покрај кеј денски ако си слободна.

Девојката (ништо, недоквакан пубертетлија) - Не знам имам многу за учење, а книга немам фатено.

Тапчо (знаев дека ќе ми удри корпа, знаев) - Добро тогаш друг пат.

Девојката (лила кога ќе и кажам утре на Маца за ова) - Важи.

Тапчо (многууу сум глуп, нека иди се у курац) - Ајде чао.

Девојката (лила ќе почни А1 екслузив да одам побрзо) - Чао се гледаме на школо.

Тапчо (рече се гледаме на школо, изгледа има шанси сеуште).

Тапчо ако е ваква ситуацијата тогаш ќе добиеш одговор утре, сега морам да спијам.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Dodvoruvanje na fb. Pa glupo e be, se osekjam taka ko Android. Zivo si e zivo, vaka ne znam ni sho misli, ni sho grimasi prai pozadi ekran, ne znam ni bodilengvidz, ni nisto.

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Ме мрзеше да читам, али другар вака ако сеуште незнаеш како значи ова ти е процедурата за запознавање на фб.
1. И лајкаш 2-3 слики.
2. Ако ти врати на лајковите - арно(значи немора одма, во рок од 24-48 часа), ако не вообичаено не е заинтересирана, ти секако можеш да и пишеш.
3. И пишуваш едно обично смајли[ :) или :D ], после тоа оди што правиш, каде учи, која година е, кој факултет, ако е комуникативна значи продолжи, околу факултетот со кој се дружи и така натаму, дали има дечко или пак може да ја прашаш како и оди љубовта, најобични нешта за да се запознаете подобро. Ќе си пишувате недела-две и ќе ја викнеш на кафе. Ако е ептен загреана можеш и за 3-4 дена. Тоа е тоа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ме мрзеше да читам, али другар вака ако сеуште незнаеш како значи ова ти е процедурата за запознавање на фб.
1. И лајкаш 2-3 слики.
2. Ако ти врати на лајковите - арно(значи немора одма, во рок од 24-48 часа), ако не вообичаено не е заинтересирана, ти секако можеш да и пишеш.
3. И пишуваш едно обично смајли[ :) или :D ], после тоа оди што правиш, каде учи, која година е, кој факултет, ако е комуникативна значи продолжи, околу факултетот со кој се дружи и така натаму, дали има дечко или пак може да ја прашаш како и оди љубовта, најобични нешта за да се запознаете подобро. Ќе си пишувате недела-две и ќе ја викнеш на кафе. Ако е ептен загреана можеш и за 3-4 дена. Тоа е тоа.
Процедурава врска ти нема со живот.
Ај под број еден ќе сфатам некако, ќе разберам.
Ама бројот два никако не можам да го разберам. Како бе тоа се одредува заинтересираноста по тоа дали “ќе ти врати на лајкови“? Ај да и пишеш, па да не ти врати, ќе сфатам. Ама да ти “врати на лајкови“? Сериозно? И ова го има сега? Ова е некој нов тренд? Лајкови бе пријателе се ставаат затоа што ти се свиѓа тоа што е постирано (слика, видео, статус, итн.), а не за да ти ги врати некој. Ако некој ми лајкне слика, сигурно нема да му одам на профил да видам што постирал за да му “вратам лајк“. Може некоја бе да те свиѓа, па да не ти лајкне ништо, не сите дремат по цел ден на Фејсбук. Не ги лажи луѓево, жити мене. Да му вратела на лајкови, па уште и рок имало пази, 24-48 часа.:facepalm: Да не треба и да му лајкне слика што ја ставил во 2009та, онака ептен манијачки, да му докаже дека има интерес? o_O

Башка, кое е бе тоа правило дека за да пишеш некому на Фејсбук прво треба да лајкнеш слика?
Као демек не можеш директно да пишеш “Здраво“?

Не ми се верува дека од социјална мрежа како Фејсбук се направи цела филозофија, со процедури, правила, враќања на лајкови (!?). А бе просто е ко грав: Фејсбук е за забава и тепање време. Кога ќе сакаш да пишеш некому, ќе пишеш и крај, што е со процедуриве бе? Па некој додека ја спроведе процедурава, другата личност веќе ќе си фати дечко/девојка.

Како комплицирате едноставни работи, секоја чест.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
1. И лајкаш 2-3 слики.
Да и јас така ќарив две три четири крцкалчиња, а обично кога не палат тогаш ги прашувам кој и е матинчниот број, како се викаат мајка и татко и, во кое маало живее. Од каде купува дрва за огрев, дали корсити бонеск по дома, дали оди на карте, дали ги мие забите пред легнување, како и оди со работата ако работи и колку пари плата зема, колку минути се мочка во тоалет и слично шо било само да е креативно и со смалјиња првин 1-2 после едно 400 сто.

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
1. И лајкаш 2-3 слики.
Свашта.... На колку години ова? 14?

Член од
19 октомври 2013
Мислења
49
Поени од реакции
37
Процедурава врска ти нема со живот.
Ај под број еден ќе сфатам некако, ќе разберам.
Ама бројот два никако не можам да го разберам. Како бе тоа се одредува заинтересираноста по тоа дали “ќе ти врати на лајкови“? Ај да и пишеш, па да не ти врати, ќе сфатам. Ама да ти “врати на лајкови“? Сериозно? И ова го има сега? Ова е некој нов тренд? Лајкови бе пријателе се ставаат затоа што ти се свиѓа тоа што е постирано (слика, видео, статус, итн.), а не за да ти ги врати некој. Ако некој ми лајкне слика, сигурно нема да му одам на профил да видам што постирал за да му “вратам лајк“. Може некоја бе да те свиѓа, па да не ти лајкне ништо, не сите дремат по цел ден на Фејсбук. Не ги лажи луѓево, жити мене. Да му вратела на лајкови, па уште и рок имало пази, 24-48 часа.:facepalm: Да не треба и да му лајкне слика што ја ставил во 2009та, онака ептен манијачки, да му докаже дека има интерес? o_O

Башка, кое е бе тоа правило дека за да пишеш некому на Фејсбук прво треба да лајкнеш слика?
Као демек не можеш директно да пишеш “Здраво“?

Не ми се верува дека од социјална мрежа како Фејсбук се направи цела филозофија, со процедури, правила, враќања на лајкови (!?). А бе просто е ко грав: Фејсбук е за забава и тепање време. Кога ќе сакаш да пишеш некому, ќе пишеш и крај, што е со процедуриве бе? Па некој додека ја спроведе процедурава, другата личност веќе ќе си фати дечко/девојка.

Како комплицирате едноставни работи, секоја чест.
Како да ти објаснам, ова е процедурата за запознавање на фејсбук, значи едно е да се запознаете во живо па подоцна да си пишувате, јас потенцирав запознавање ,а инаку значи кога станува збор за денешното површно општество каде што се цени само материјалното и физичкото за жал ова е процедурата, не измислувам ништо, ниту пак комплицирам едноставно ви ја пренесувам денешниот протокол и социјална филозофија на младите, значи ова го практикуваат сите од 14 до до 24, сум имал еден куп искуство ,а ако мислиш дека ова е само дело на незрели, недораснати тинејџери/ки се лажеш, ова го практикуваат скоро сите без оглед на социјален статус или коефициент на интелигенција. А искрено ако и пишеш или го заобиколиш овој „протокол“ на денешниве нафурани женски што се замислуваат дека се божици или ангели на викторијас сикрет, не само што нема да ти вратат туку ќе ти извадат муабети па потоа ќе имаш лоша „репутација“. Искрено вакви површни типови на луѓе воопшто не се погодни за започнување на врска или некаков вид на пријателство но за жал се добри за подигање на социјалниот статус или пак едноставно за авантура. А искрено тие површни, „глупи“ градски фаци, јас ѓи мразам од дното на душата али утре тие се тие на високите функции(незнам зошто но паралелно се и одлични партиски војници),а мене искрено, верувам и на други ми требаат контакти од тој тип. Може да ме исмевате колку сакате, незнам колку години имате, но слободно можете да правите муабет со некој од таа возрасна група и ќе видите за што зборувам.

Член од
7 април 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Okej,jasno e deka e mnogu glupo prasanjevo i deka zvuci pateticno,ama ve molam nemojte da doagjate so komentari od tipot Iskoci nadvor ili ako neznaes na fb,togas kako kje bide vo zivo ili pisi i zdravo pa drugoto kje si dojde samo i dr slicni gluposti.Sakam nekoj da mi kaze tocno kako da zapocnam konverzacija,kako da napravam da bide interesen razgovorot,zasto imam probano povekje pati i sekat ispagja kako da pravam intervju so nea,ocigledno e deka nemam interesen muabet da zapocnam so nea i samo ja prasuvam od kaj e,kaj uci,slicni gluposti.Pak kje kazam,znam deka zvuci epten glupo,ama treba da razberete deka nekoi od nas ne se tolku dobri vo ova,taka da kje ve molam kolku mozete da mi pomognete.Ako saka nekoj moze i da postira celi konverzacii so devojki pa da gi prostudiram ubo,da vidam sto kako ili vo najmala raka da spodeli nekoe vakvo iskustvo.Fala vi odnapred

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
1. Кажи здраво и претстави се.
2. Пишувај на Македонски фонд.
3.Тука не ти е место за ваков совет.
4. Имаш на интернет милион фори за ова.
5. Прашај ја девојката за некое мислење.

.. и почни муабет со нејзе за било што.

Kajgana Shop

На врв Bottom