Заштитен шлем за велосипедисти!?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Локација
Скопје
Пучанство,

вдахновен од грижата (???) од власта кон велосипедистите, ја отворам оваа тема и чекам Ваши ставови: Ви требаат или не Ви требаат?

Или ова е уште една директива „из Брисел„ до државата Македонија.

П.С.
Не знам дали постои иста или слична тема: ако има, оваа нека биде избршана од администраторите.

Кој кур нив ги занима за мојата безбедност ?
а да носам кацига на точак тоа нема теоретски шанси.

Незнам зашто да бидат задолжителна опрема, никаде у Европа не е задолжително да се носи кацига.

Веќе незнаат како да измислат начин за да им ги земат парите на луѓето.Арамиска држава,се срамам што живеам во оваа држава.

Немам коментар ако пројде ова и донесат ваков закон.[DOUBLEPOST=1407764473][/DOUBLEPOST]Да не побараат после и маски да носиме за да не збориме многу?

Сеа ќе се јават "патриотите" со бугарски пасош, дека ова е за доброто на граѓаните дека го има и во други држави и тако даље.

Според содржината од докумнетов од линкот, треба да очекуваме дека власта нема да го изгласа тој закон или?...

Како и обично, не?
Ова е само поднесен допис од страна на неколку велосипедски здруженија кои немаат скоро никакво влијание во одлуката на министерката.
Само како некаков одговор за голем број засегнати од пуштената водичка од МВР во врска со овој закон.
Сигурно ова му текнало на некој паметен од МВР кој помислил дека може да му се собере арач и на велосипедистите како една голема група на учесници во сообраќајот, а од друга страна ги претворија велосипедските патеки во јавни паркинзи.

Ова текстот на офф.нет како некој со посебни потреби да го пишувал :ROFLMAO: :pos:

Јас искрено се надевам дека нема да се изгласа овој закон,оти срце ќе ми се кинеше да ја гледам мајка ми како го вози понито со кацига на глава секое сабајле за до на пазар.Мислам срамно и жално е ова што се прави со нас.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom