Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
А последно инфо што го добив за сосотјбата на раката на Турчин е дека можел да ги мрда прстите, и докторите биле задоволни како напредува состојбата ама дека ќе морала уште најмалку една операција да се изврши.

Крив или не, полција педери, навивачи хулигани...небитно.
Многу ми е драго поради ова што го напиша.

Он е крив.
И ај не кур замарај сеа.
Ако знаеш нешто да кажеш арно, не вакви глупости.Она што го напишав е мое мислење и се гледа од видеата.Ако имаш нешто попаметно и пореално кажи да видиме.Сваќам дека ја мразите полицијата ама бидете малце реални.

И што одлучивте вие сега? полицијата е крива затоа што ја празнела трибината пред последниот свиреж ?

Moжеби полицијата ви го има фрлено меракот, ама во трагедијава спрема сите клипови кои што ги изгледавме поголемата кривица е кај дечкото.Се гледа 10 секунди како мафта со неактивирана бомба во раце за по одреден период да му експлодира враце и вие кажувате дека тој не е крив?? Епа кој е тогаш ?
Па што ако мафта со бомбата му ја знаеш намерата која е???
Според некои правила многу битна работа а и доказ е мотивот тогаш каков мотив имал он да си активира шок бомба во рака и помеѓу негови другари???
Второ како дошла бобмата во негови раце??? Ако ја внел тогаш е пропсут на полициајта и редарите, ама не ја внел пошо неможеш упаљач во Битола да внесеш а не па шок бомба, плус тоа такви бомби само полицијата иам во Македонија. Е сега како од полицијата кај него во рака, они тврдеа дека ја украл од џандар монтираа и клипче, за да после тоа искочи видео од Тв Тера и се гледа убаво дека ја зима од земја бомбата значи пак или џандар ја фрлил или паднала не може да се утврди сеуште надополнувајќи со негова изјава поради која причина ако прашаш па ко је луд да зима шок бомба во рака, значи одговрот на тоа прашање е негова лична изјава мислев дека е солзавец, да го отстранам.
И за крај как ое крив кога он не ја активира бобмата иако нема видео а ако беа толк усигруни од МВр дкека он ја активира бобмата а снимаат цело време нека извадат доказ дека он ја активира, значи претпоставката е дека во гужвата во која настанува бомбата се активира, ама со намера од Турчин и свесно сигруно не, што значи бомбата е активирана од некого највеорајтно без ниакква намера или ова може да се каже како несреќа.
Значи дојдовме до заклучок дека ова што се деси е несреќа за која е виновна полицаец точно си го знае МВр кој е тој ,кој бил невнимателен со совјата опрема, за која е одгворен лично тој полицаец. И не смее да си дозовли таков луксуз да изгуби дел од опреамта кој бил во војска го знае ова, правев муабет и со чичко ми и со татко ми и со дедо ми кој биле во војска во ЈНА они кажуваат тогаш за куршум изгубен а и сега е така се казнуваше дури и во затвор можеш да одиш, а не па бобма да изгубиш.
А во ситуацијава џандарот што ја губи опремата нема ниаквка казна никаква одоговрност, а кривична пријава му пуштаат на човекот кој ја загуби раката за општа опаснсот.
Јасно е ко ден кој е крив во ситуацијава, само заинат слепи ак осе правите ќе викате дека е виновен Турчин.

Па што ако мафта со бомбата му ја знаеш намерата која е???
На сите клипчина се гледа дека мафта со бомбата, тогаш не е активирана така ? Значи бомбата доаѓа во негови раце НЕАКТИВИРАНА.Како доаѓа кај него е друг муабет.Значи бомбата не е негова и е од полицијата 100%.Дали паднала или ја украл , во ситуацијава и не е толку битно.Битно е дека бомбата не е активирана од полицијата.Тоа го заклучуваме затоа што и самиот даде изјава дека мафта со неактивирана бомба а тоа се гледа исто и на клиппот каде мафта 10 секунди а ако е активирана за тој период би пукнала.
Е сега,дека ја има сам активирано- не верувам, ама најверојатно е во сета таа гужва некој од комитите да ја активирал(се гледа јасно како се растргуваат 5 души со бомбата така ?)
Значи најлогичното е дека некој од вас самите ја активирал несакајќи, а со самото тоа не гледам како полицијата е виновна тука ?? Дури и да е падната бомбата неможе да ја кривиме полицијата, затоа што таа не ја фрли активирана туку паѓа во целата таа гужва,растргнувања и тепачка со комитите.Не е полицијата крива што овие 5 души се растргнуваат со бомбата како пехар да е.И самиот сигурно си наишол на шприцеви па не ти текнало да си ги закачиш така ??? Епа ибомбава бе бате, зошто не ја предава на полицијата туку ја држи враце ??? Во изјавата кажува дека мафта со НЕАКТИВИРАНА БОМБА, тогаш зошто не ја предава????

Тоа што комити патувале за само 30 мин да гледаат фудбал е друга тема, немој за тоа да го цепите и да ми реплицирате.И јас сум за да не се изнесуваат гостинските навивачи пред време ама нема врска со ситуацијава тоа затоа што уназад мн години било исто.

На сите клипчина се гледа дека мафта со бомбата, тогаш не е активирана така ? Значи бомбата доаѓа во негови раце НЕАКТИВИРАНА.Како доаѓа кај него е друг муабет.Значи бомбата не е негова и е од полицијата 100%.Дали паднала или ја украл , во ситуацијава и не е толку битно.Битно е дека бомбата не е активирана од полицијата.Тоа го заклучуваме затоа што и самиот даде изјава дека мафта со неактивирана бомба а тоа се гледа исто и на клиппот каде мафта 10 секунди а ако е активирана за тој период би пукнала.
Е сега,дека ја има сам активирано- не верувам, ама најверојатно е во сета таа гужва некој од комитите да ја активирал(се гледа јасно како се растргуваат 5 души со бомбата така ?)
Значи најлогичното е дека некој од вас самите ја активирал несакајќи, а со самото тоа не гледам како полицијата е виновна тука ?? Дури и да е падната бомбата неможе да ја кривиме полицијата, затоа што таа не ја фрли активирана туку паѓа во целата таа гужва,растргнувања и тепачка со комитите.Не е полицијата крива што овие 5 души се растргнуваат со бомбата како пехар да е.И самиот сигурно си наишол на шприцеви па не ти текнало да си ги закачиш така ??? Епа ибомбава бе бате, зошто не ја предава на полицијата туку ја држи враце ??? Во изјавата кажува дека мафта со НЕАКТИВИРАНА БОМБА, тогаш зошто не ја предава????

Тоа што комити патувале за само 30 мин да гледаат фудбал е друга тема, немој за тоа да го цепите и да ми реплицирате.И јас сум за да не се изнесуваат гостинските навивачи пред време ама нема врска со ситуацијава тоа затоа што уназад мн години било исто.
Ама чек како шт она клипчињата се гледа дека мафта со бомбата, исто така се гледа и дека ја зима од земја, зашто не сакаш да го признаешп тој факт, замисли во таа гужва коа повеќето како и он смирува ситуација, видиш бомба ти се тркала пред нзое на дургари кој се на 1м од тебе он изреагирал така мислејќи дека е солзавец и ја подгинал бобмата. После тоа истот мислење го имаме знаи и сам тврдиш дека не ја активира он бомбата, епа тогаш каде е неговата кривица???
Значи оваа случка пак ќе кажам несреќна, е предизвикана од самата рекација на полицијата, немој да ми кажеш дека немало влијание вадењето надвор порано и тоа не со арно туку со пендраци и сила, што нормално испроовицра и рекација од некој навивачи исто и заебанциите со влегувањето и задржувањето пред Битола и каснењето 30 мин. Се си има свој допринос во ситуацијава. А секако најголема кривица ја има џандарот кој не смее да си дозовли да му земат дел од опремата а не па од невнимание да му падне, а Турчин секако не можел да види дека м упаднал и дека е од невниамние се тркала бомба по трибината, во таа ситуација скеој ќе помисли еј овие бомба ни фрлија солзавец чек да ја фрлам.

значи дали ја украл, или се истркалала во гужвата не знаеме.Активацијата не е од полицијата и полицијата и да им паднала бомбата не била активирана што значи неможе да е таа криваовде..Доколку бираме помеѓу турчин и полицијата, поголема кривица има тој затоа што не ја предал и кај него последно во рацете е забележана неактивирана така???

Ke otide ke mu kaze, ej brat abe bombava tvoja da ne e ? Ti padnala slucajno izlea. A ovoj so nasmevka na liceto ke si ja zeme nazad i ke mu dae 100ka da si kupi hamburger od kaj butkite...

Не бе, ќе ја чува враце и ќе чека некој другар да ја активира и без рака да го остај.
Па нека ја фрли или нека не ја крева кога е не активна.
Не дека ги бранам полицијата по секоја цена, ама во ситуацијава ги направивте како да се човекојадци а комитиве мајчина душица.

Не бе, ќе ја чува враце и ќе чека некој другар да ја активира и без рака да го остај.
Па нека ја фрли или нека не ја крева кога е не активна.
Не дека ги бранам полицијата по секоја цена, ама во ситуацијава ги направивте како да се човекојадци а комитиве мајчина душица.
Кога не си видел и осетил бегај од темиве поврзани со навивање и полиција, те молам

Kaj da ja frli be ? Pozadi nego Komiti, pred nego djandari, levo e terenot desno zid ? Ne znae deka e bomba, ne znae dali e aktivirana, haos se slucuva pendraci letaat na site strani, djandarite gi potisnuvaat Komiti. Mnogu e lesno da komentiras sega dur si sedis u stolica. Site znaeme sega sto trebalo da napravi. Site znaeme sega deka bombata ne bila aktivirana, ama on od kade da go znae toa u toj moment ?!
Od kade da znae deka e bomba ?
I zasto voopsto se nasla bombata tamu ? I nemoj da zboris deka ne e bitno kako se nasla bombata tamu, zosto i premnogu bitno e !

Bas sakam da se najdes nekogas vo takva situacija, da vidis bomba a okolu tebe da ti se najbliskite drugari, onie so koi cel zivot si go pominal, bas me zanima kako ke izreagiras.

И да, некни како мисе нафрлија Крејзи ин лав и 4-5 слични на неа лелелле тоа исмевање абе незгодно да ми падни дури.Будала ме направија.
Полицијата бомба им фрлила на комитите и немало што да прават овие сакале да ја фрлат на др место и врака пукнала.А сега излегуваат 100 клипчина и потврдуваат нешто со сем др, а тоа е дека полицијата не им фрла бомба туку тие сами се разнесуваат и членовиве никаде ги нема.А и тие што ги има го потат како тоа полицијава била крива што им паднала неактивирана бомба за време на гужвата(тепачката).Џабе муабет се вика ова, секој свое мислење си има и нема да се разбериме до утре , само бидете малце реални.Мислењето во теков на овие 4-5 дена ви е превртено 10пати и завземате различни ставови

Абе дали сте нормални со млд владе ќе се убедувате :D

Типот еднаш искоментира, дека за него е во ред и да се убие некој од ќутек од страна на џандари, заради тоа што е комита, типот е невиден (скриен) локал патриот, и да се работеше за некој навивач од неговиот крај, збор немаше да зуцне. Едноставно си хејта Скопјани, и тоа е тоа.

Што би било доколку сите 71 страна би биле исполнети со омраза према полицијата? И сите исто би пишувале "ма да цркнат џандарите скапани", "А.C.A.B" и тако даље? Значи според вас неколкумина, сите мора да имаат исто мислење , а оние кои имаат мислење спротивно на вашето, онда се идиоти, глупаци, ретардирани луѓе, кретени, ботови, коњи, магариња, неизживеани и т.н и со нив нема водење дебата нели? Се разбира ни јас не го оправдувам понашањето на џандарите по утакмици (на кои и онака ретко идам), кои своите комплекси набиени од дома ги лечат на трибините врз навивачите, ама и не треба да не чуди, тоа е нашата чудесна Македонија...
(очекувам сега Касаро да се избаци у негов стил "а да ни го исп**иш ти на сите а?" Оти нели, ако не размислуваш како него си се само не човек.

Kaj da ja frli be ? Pozadi nego Komiti, pred nego djandari, levo e terenot desno zid ? Ne znae deka e bomba, ne znae dali e aktivirana, haos se slucuva pendraci letaat na site strani, djandarite gi potisnuvaat Komiti. Mnogu e lesno da komentiras sega dur si sedis u stolica. Site znaeme sega sto trebalo da napravi. Site znaeme sega deka bombata ne bila aktivirana, ama on od kade da go znae toa u toj moment ?!
Od kade da znae deka e bomba ?
I zasto voopsto se nasla bombata tamu ? I nemoj da zboris deka ne e bitno kako se nasla bombata tamu, zosto i premnogu bitno e !

Bas sakam da se najdes nekogas vo takva situacija, da vidis bomba a okolu tebe da ti se najbliskite drugari, onie so koi cel zivot si go pominal, bas me zanima kako ke izreagiras.

Како што знам даде изјава дека бомбата ја држел не активирана, што значи свесен е дека е не активирана.

значи дали ја украл, или се истркалала во гужвата не знаеме.Активацијата не е од полицијата и полицијата и да им паднала бомбата не била активирана што значи неможе да е таа криваовде..Доколку бираме помеѓу турчин и полицијата, поголема кривица има тој затоа што не ја предал и кај него последно во рацете е забележана неактивирана така???
Што повеќе муабет да се прави со тебе, кгоа се правиш со сила слеп и само коментираш за тоа што ти одговара.
ПА имаш видео бе, на истото кај што се гледа дека мафта, имаш и дека ја зима бомбата од земја, плус уште еден доказ дека не може да ја украде е тоа што тие со бомбите стоајт позади, а не во први редови, епа како он ќе му ја украде зар му се испрушува раката 3м, па може да му ја украде лесно?
Сите што коментиарте против него и виакте дека е крив, сите се правите слепи на фактитие каде што убаво се гелда дека он не ја активира, нии па ја краде од полицаецот.

Што повеќе муабет да се прави со тебе, кгоа се правиш со сила слеп и само коментираш за тоа што ти одговара.
ПА имаш видео бе, на истото кај што се гледа дека мафта, имаш и дека ја зима бомбата од земја, плус уште еден доказ дека не може да ја украде е тоа што тие со бомбите стоајт позади, а не во први редови, епа како он ќе му ја украде зар му се испрушува раката 3м, па може да му ја украде лесно?
Сите што коментиарте против него и виакте дека е крив, сите се правите слепи на фактитие каде што убаво се гелда дека он не ја активира, нии па ја краде од полицаецот.

Пријателе,гледај што ми одговараш.Види прво јас што сум пишал.Во моите постови ни 5% не сум обрнал внимание како дошла бомбата до него, туку што се случило после.Што си вртиш само тоа што ти одговара.
Прво, бомбата ја фрлиле полицијата затоа што курот ги болело завас и сакале само да ви наштетат.Ја видел бомбата и ја зграпчил и му пукнала врака.Ова беше прикаската и сите колневте полицијата.
Сега, бомбата не била фрлена од полицијата, не била ни украдена можеби била така падната во текот на гужвата и тепачката но СИГУРНО НЕ БИЛА ФРЛЕНА СО НАМЕРА.Затоа што доколкку била ќе беше активирана нели?
Како тогаш полицијата е крива кога некој од комити ја активира бомбата? Викаш немал рака од 3м турчин за да ја украде бомбата, ама сигурно и полицијата нема рака од 5метри и да ја активира дури комити ја држат во рака покрај оградата , така?
Епа сега одговори ми како може да се тие криви кога на сите можни клипчина и вашите и од мвр се гледа дека бомбата ја држи не активирана и е свесен дека е не активирана а по некое време ја активира незнам кој(некој од комитит) и таа пука ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom