Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Samurai_Sk

Гостин
Sto e toa SE za nea sto ke go napravi?
Ke i kupi ruza od cvekara i ke i ja podari? Ke i skine cvetce od dvor i na uFce ke i go stai?
Odvratno ke i bide, ako ne e osvoena. Nisto nema ona od toa SE.
A ako e osvoena, i tetovaza od huba-buba sobrana od ulica ke i se cini ko zlaten gerdan.
@x-leader
Muvajte se uste, ne se oddalecuvaj. Pa i da se zaljubis, golema rabota, prvo gorenje sekad ima ali don't worry ne se umira od toa. Ovaa cim se muva so tebe znaci deka proagjas. Produzete taka, labavo i spontano. Ako vidis deka ona se oddalecuva od tebe, ne dozvoluvaj. Pisi i, videte se, na telefon muabetete itn... Treba da i vlezes pod koza. Da i go hranis egoto koa ke i se nasmees. Da obozava koa ke ja bacis. Ednas dnevno da ti go posetuva profilot, za sekoj slucaj da proveri da ne ima nesto novo. Da ima drugi, ama da i bide krivo sto ne si ti. Sekoja vecer da si legnuva, da saka da ti pise na viber ili da ti se javi, ama nikako, posto ke nema hrabrost.
Kako ke go naprais, ne znam, but dis iz wat u need. Ova e bitnoto. Cim saka da ti pise, da te vidi, da ti se javi, tvoja e. Ne mora ni u vrska da ste. I druga da imas. Tvoja e.
(Koj poet sum upm! :-D)
Nego... Ostaj ja sto zbori "ova nejkam, ona sakam, samo drugari". Reci i "na baba ti moes drugarka samo da i bides, na mene zena ke mi bides i deca ke mi ragas" haahah (kiddin ama toa e stavot) :-D
Cim si naumil zenska da ti bide, ne se otkazuvaj. Sto ima da se oddalecuvas? Vie vise ste se smuvale, znaci ako ti e do zacuvuvanje "drugarstvo" vise unisteno ti e "drugarstvoto".
Nemoj da i se otvaras "te sakam me sakas and shit, we hate it" (ja barem mrzam toa mn). Zasmejuvaj ja - napravi da se osekja skroz opusteno u tvoe drustvo, bidi doverliv - napraj da bide sigurna deka na nikoj nema da kazes sto ste praele na samo ili sto zborela za drugarkite i slicno, napraj da se osekja sigurna - deka mozes da bides i so druga ama ete nea ja odbiras - so toa i go hranis egoto, imaj vo sebe golema sigurnost - so toa i ona posigurno ke se osekja koga e so tebe (so e mn bitno barem za mene - da si samouveren) i napraj da vidi deka se grizis za nea - u smisol da ne ja kidnapira nekoj pa ja isprakas do vlez and shit like that. Znaci ne papacki, da ti titne koake stigne ili da ti pise poraka, nego so smek, ja isprakas do vlez.
Uvek mora sarm da imas - obicen primer za decko sto go nema:
Idam u diskoteka (normalna sum sum ne sum rugoba nekoja teska) i nesakajki (da ja bucnam drugarka mi podaleku sto bese) gazam eden decko, sto stoese negde okolu mene. I normalno jas:
- leleeeee izvinii ne sakav bla bla
- nisto, nisto, nema problem
I tolku. I ja razocarana koa go vidov kolku e ubav i posle muabetot so drugarkava PAK mu se obrakjam (znaci mu davam znak deka ALLLO VIDI KAKVI NOZE I OCI I NOVI STIKLI IMAM :-D )
- izvini pak, te iskrsiv bla bla
- ne ne, uzivaj, nisto ne e
I tolku. He just doesn't have it. Go nema onoa, sarm. Either you have it or you don't :-D
Da bese my type uste na prviot pat ke mi recese "aaa kako ne, izvini, vidi nogata mi ja iskrsi" ili ajde ne bas my type ama prolazen, od vtoriot pat ke mu teknese neesto, kolku za muabet da produzevme. Ama ne... :-\
Taka da, uzivaj, samo spontano, muvajte si se, bidi kul, smesen, opusten, samouveren :-D
Gledaj da ne se zaljubis, brkni nekoja druga u meguvreme u misijata na nezaljubuvanje (normalno gledaj ona da ne doznae poso inaku vrskata..slabo) :-D
Toa od mene :-D
Другар не ја слушај неа,според муабетот и она е дете :D,гледај вака јас ти дадов совет како е во вистинскиот живот а не во илузии на човекот, покажи на неа дека животот твој има цели,има мисија,има пријателство,покажи и дека имаш социјален живот со различни активности, покажи и дека не си needy,дека имаш свој став,мислење, имаш самодоверба, дека не си страшливец,туку цврсто стоиш на твоите ставови,дека имаш победнички менталитет, со еден збор покажи и на неа дека твојот живот,твоето време,твоите животни цели се многу поважни отколку таа што мисли за тебе,едноставно биди си ти и немој да се преправиш нешто што не си само таа да те прифати,девојките ги препознават таквите типови многу брзо, едноставно не се секирај многу,биди си нормален каков си и кога си со неа сами, и кога сте заедно со друштво,што е најважно почитувај го твоето друшто девојките сакат такви типови кој имат респект спрема нивното друшто тоа е доказ дека ти знаеш што сакаш а не си fake, не ги озборувај нив кога си сам со неа тогаш тоа е голем минус за тебе, таа сигурно повеќе ке те сака така отколку да му досадуваш секој 5 минути со праќање пораки, или пишување на фб, или премногу грижа, премногу посветување од твоето време за неа,стај ја неа на дознавање дека она е само партнерка и животот твој не се вика како се вика девојката во случајот, и ако си замине што искрено се сомневам ако правиш како јас ти кажав, но ако си оди немој да трчиш по неа, ке направиш катастрофална грешка со тоа, едноставно пушти ја така си сакала така нека биде.а dzesika ти дал совет како до one night stand :D,ама дјабе ти е ако немаш природно таков шарм,ако не ја разбираш таа комуникација или сигнали кои девојките ги пратат на момците особено на журки,ноќни клубови,роденденски забави,ги набројив ваквите места и собирања по што најчесто девојките во такви ситуации праваат така и ако не возвратиш на ајде да речам таквите пораки,тогаш едноставно не си "bad boy", а 80% од девојките сакат такви не можеби за врски ама за незаборавена забава да, секогаш тавките типови се на пол позиција.

Последно уредено од модератор:
H

HoT IcE

Гостин
Имам еден проблем.. Имам една другарка како бфф нешто сме.. И све океј, али незнам како се заљубив во неа (уште пред 2 месеци, а таа знае за тоа пред 1 месец)... Пред некое време (1 недела) бевме излезени, се гушевме, се мувавме можеби 1 саат пред сите другари и другарки и све океј.. Другариве мој и нејзини постојано не зафркаваат за нас двајца (дека се сакаме ова она) и воопшто не се лути.. И кажав дека ја сакам, и дека сакам нешто повеќе да имаме, ми вика знаеш ја како другар те сметам, и не сум сигурна дали ќе биди добро ако бидиме нешто повеќе..
Значи нема друг 1000%..
А да.. Многу сака да и пишувам текстови (љубовни) за мене и за неа а исто така имам приметено дека и е баш убаво што ја сакам, и дека све би направил за неа.. Ама таа ништо..

Незнам колку е паметно, ама дали да почнам некако да се оддалечувам за неа ? Од искуство знам дека оној што прв признава дека е заљубен, губи.. Сум размислувал многу ама не сум сватил зошто и како.. Што можи да биди ? Знае дека може да ме има и свеедно и е ? Или па можно е да се дружи со мене и од корист.. незнам..
Имаш направено неколку кардинални грешки у чекори. Ама нема врска, се гледа дека си околу 16-17 години и не знаеш како натака, затоа сме овде да те подучиме.
Прво и основно, никогаш, ама никогаш немој да бидеш прв што ќе викаш „те сакам“. Особено во ситуација кога сте недефинирани на што сте и само се мувате. Тоа ти е основна грешка и само ќе ја уплашиш и оттргнеш од себе со таква исфорсирана изјава, што и си го направил. Ама не е страшно, ова ќе го користиш како искуство за понатака да знаеш. Дури и кога ќе си во врска ќе глумиш, немој да бидеш прв да кажеш „те сакам“, иако го мислиш тоа, остај ја неа, ти прави и романтика, спуштај и ѕвезди дур сте заедно, ама за тоа ќе биднеш на дистанца и ќе чекаш на неа :D Ниедно девојче не сака машко што ќе се форсира со такви изјави, и изрази „ќе направам се за тебе“ а сте се мувале еднаш или два пати, небитно. Ќе глумиш фраер, ќе играш топло-ладно, на дистанца, остај ја да трча по тебе, остај ја да се запрашува дали ја сакаш или дали ти значи нешто повеќе, или ти е само „мувачица“, и веруј ми, ако девојката е доволно заитнересирана за тебе, самата ќе ти ги бара овие одговори, и тогаш е твоја, вака само ја дистанцираш од себе, и плашиш. Не користи клише, женските го нејќат тоа, биди спонтан и clumsy, биди неперфектен романтичар, немора да имаш не знам какви гестови за да те засака и привлечеш, доволни се мали гестови и потези кои ги има многу со кои ќе и биднеш интересен и посебен за тоа што каков си, клишеа со љубовни писма и пораки се одамна надвор од игра, ама дека сте мали и двајцата ти проаѓа :D
Од мене толку, мал си, ќе се учиш допрва, ама во ова златно на време интернет, и милиони страници за совети околку љубов/секс веруј ми дека ако доволно читаш и се интересираш можеш комотно да привлечеш било која девојка во МК ако знаеш да се однесуваш и практикуваш советите најдени на интернет во пракса, се е од искуство, и ништо ново нема да измислиш. Ама немој, немој, никогаш, никогаш да папучариш и да викаш те сакам после едно мување, никако брате, тоа е за црвен картон кај машко :D
Женските сакаат сигурни машки, кои што знаат што сакаат и како да го остварат, кои се сигурни во себе и не се плашат да преземат одговорност, сакаат да бидат сигурни кога се со тебе, и сакаат сериозни момци кои се спонтатно смешни и палави from time to time :D

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Имам еден проблем.. Имам една другарка како бфф нешто сме.. И све океј, али незнам како се заљубив во неа (уште пред 2 месеци, а таа знае за тоа пред 1 месец)... Пред некое време (1 недела) бевме излезени, се гушевме, се мувавме можеби 1 саат пред сите другари и другарки и све океј.. Другариве мој и нејзини постојано не зафркаваат за нас двајца (дека се сакаме ова она) и воопшто не се лути.. И кажав дека ја сакам, и дека сакам нешто повеќе да имаме, ми вика знаеш ја како другар те сметам, и не сум сигурна дали ќе биди добро ако бидиме нешто повеќе..
Значи нема друг 1000%..
А да.. Многу сака да и пишувам текстови (љубовни) за мене и за неа а исто така имам приметено дека и е баш убаво што ја сакам, и дека све би направил за неа.. Ама таа ништо..

Незнам колку е паметно, ама дали да почнам некако да се оддалечувам за неа ? Од искуство знам дека оној што прв признава дека е заљубен, губи.. Сум размислувал многу ама не сум сватил зошто и како.. Што можи да биди ? Знае дека може да ме има и свеедно и е ? Или па можно е да се дружи со мене и од корист.. незнам..
Си ја залапал - поминало. Следно е да ја задрапаш.

Ако и тоа помине, бидете другари или БФФ, ама ти секогаш лапај ја и драпај ја. Другарски.

Потоа ќе ѝ побараш секс. Ако и тоа помине, ќе бидете ÿбер-БФФ, односно ќе ви фали само тапија од матично дека сте во брак за да бидете цел живот формално заедно. Емотивно и физички веќе ќе бидете.

Значи - ни во сон да не си се оддалечил од девојкава. Остај ја што зборува - ако ѝ кажеш „Те сакам и сакам да сме нешто повеќе“, таа по автоматизам ќе каже „Не бе, само си ми другар“ или слично. Зборовите се вишок во случајов (особено твоите - ако девојката не ти е во сериозна врска, т.е. сериозен парнер, устата служи само за лапање, не за муабети; си кажал нешто без врска, ти одговорила соодветно без врска).

Да не зборуваме што сите во друштвото веќе знаат за вас и ве прифаќаат како такви. Тоа е секогаш плус и ќе ви помогне врската да ви опстане.

Девојкава е бинго за тебе. Кога си со неа, не зборувај многу туку гушкај ја и лапај ја; драпањето и особено сексот остави ги за кога ќе бидете на само (не за друго - може да ве уапсат поради нарушување на јавен ред и мир), а тоа ќе се случи кога ќе ѝ побараш да бидете на само. Ако ти е БФФ, ќе прифати (сè за најдобриот другар, нели...).

Спреми си 2-3 пакетчиња кондоми, зашто не знаеш кога ќе ти притребаат (најверојатно кога ќе ѝ побараш, но можеби и таа ќе те изненади и ќе ти побара; а џентлменот мора секогаш да биде спремен да ја услужи дамата).

Со лесно.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Имаш направено неколку кардинални грешки у чекори. Ама нема врска, се гледа дека си околу 16-17 години и не знаеш како натака, затоа сме овде да те подучиме.
Прво и основно, никогаш, ама никогаш немој да бидеш прв што ќе викаш „те сакам“. Особено во ситуација кога сте недефинирани на што сте и само се мувате. Тоа ти е основна грешка и само ќе ја уплашиш и оттргнеш од себе со таква исфорсирана изјава, што и си го направил. Ама не е страшно, ова ќе го користиш како искуство за понатака да знаеш. Дури и кога ќе си во врска ќе глумиш, немој да бидеш прв да кажеш „те сакам“, иако го мислиш тоа, остај ја неа, ти прави и романтика, спуштај и ѕвезди дур сте заедно, ама за тоа ќе биднеш на дистанца и ќе чекаш на неа :D Ниедно девојче не сака машко што ќе се форсира со такви изјави, и изрази „ќе направам се за тебе“ а сте се мувале еднаш или два пати, небитно. Ќе глумиш фраер, ќе играш топло-ладно, на дистанца, остај ја да трча по тебе, остај ја да се запрашува дали ја сакаш или дали ти значи нешто повеќе, или ти е само „мувачица“, и веруј ми, ако девојката е доволно заитнересирана за тебе, самата ќе ти ги бара овие одговори, и тогаш е твоја, вака само ја дистанцираш од себе, и плашиш. Не користи клише, женските го нејќат тоа, биди спонтан и clumsy, биди неперфектен романтичар, немора да имаш не знам какви гестови за да те засака и привлечеш, доволни се мали гестови и потези кои ги има многу со кои ќе и биднеш интересен и посебен за тоа што каков си, клишеа со љубовни писма и пораки се одамна надвор од игра, ама дека сте мали и двајцата ти проаѓа :D
Од мене толку, мал си, ќе се учиш допрва, ама во ова златно на време интернет, и милиони страници за совети околку љубов/секс веруј ми дека ако доволно читаш и се интересираш можеш комотно да привлечеш било која девојка во МК ако знаеш да се однесуваш и практикуваш советите најдени на интернет во пракса, се е од искуство, и ништо ново нема да измислиш. Ама немој, немој, никогаш, никогаш да папучариш и да викаш те сакам после едно мување, никако брате, тоа е за црвен картон кај машко :D
Женските сакаат сигурни машки, кои што знаат што сакаат и како да го остварат, кои се сигурни во себе и не се плашат да преземат одговорност, сакаат да бидат сигурни кога се со тебе, и сакаат сериозни момци кои се спонтатно смешни и палави from time to time :D
17 имам.. Фала многу, ќе почнам да применувам ова што ми го кажа.. :)

Си ја залапал - поминало. Следно е да ја задрапаш.

Ако и тоа помине, бидете другари или БФФ, ама ти секогаш лапај ја и драпај ја. Другарски.

Потоа ќе ѝ побараш секс. Ако и тоа помине, ќе бидете ÿбер-БФФ, односно ќе ви фали само тапија од матично дека сте во брак за да бидете цел живот формално заедно. Емотивно и физички веќе ќе бидете.

Значи - ни во сон да не си се оддалечил од девојкава. Остај ја што зборува - ако ѝ кажеш „Те сакам и сакам да сме нешто повеќе“, таа по автоматизам ќе каже „Не бе, само си ми другар“ или слично. Зборовите се вишок во случајов (особено твоите - ако девојката не ти е во сериозна врска, т.е. сериозен парнер, устата служи само за лапање, не за муабети; си кажал нешто без врска, ти одговорила соодветно без врска).

Да не зборуваме што сите во друштвото веќе знаат за вас и ве прифаќаат како такви. Тоа е секогаш плус и ќе ви помогне врската да ви опстане.

Девојкава е бинго за тебе. Кога си со неа, не зборувај многу туку гушкај ја и лапај ја; драпањето и особено сексот остави ги за кога ќе бидете на само (не за друго - може да ве уапсат поради нарушување на јавен ред и мир), а тоа ќе се случи кога ќе ѝ побараш да бидете на само. Ако ти е БФФ, ќе прифати (сè за најдобриот другар, нели...).

Спреми си 2-3 пакетчиња кондоми, зашто не знаеш кога ќе ти притребаат (најверојатно кога ќе ѝ побараш, но можеби и таа ќе те изненади и ќе ти побара; а џентлменот мора секогаш да биде спремен да ја услужи дамата).

Со лесно.
Фала многу :)

Него ми помогнавте сите.. имало спас некаков хахх..

Е сега ај да продолжам..
Значи женсково сега направи 15 години, и нема шанси да и побарам.. Ова мувањево беше онака на кратко, не бевме толку многу блиски како да кажам..
Во неколку наврати кога ќе и кажам дека не ми е добро, ми вика да одам на лекар, тоест ме моли, се плашела да не ми биди нешто, и секогаш кога ќе ме види на мотор ми вика да возам покроце пошто многу и било страв да не ми се случи нешто, демек што ќе правела потоа без мене бла бла..
Знам дека до пред некое време сакаше некого, ама тој воопшто не ја рецкаше..
А и да.. Многу ретко се гледаме, 2 пати во неделата, ама во тие 2 пати не можиме муабети да си донаправиме.. Ќе биди тешка мисија..
Сега некој ми вика да се оддалечувам малце, друг ми вика да не и се откажувам.. Али ќе се држам малце на дистанца, па ќе видиме што ќе биди... Веќе почнав, еве денеска ич не сум и се јавил ниту пак сум и пишал..

S

Samurai_Sk

Гостин
17 имам.. Фала многу, ќе почнам да применувам ова што ми го кажа.. :)

Фала многу :)

Него ми помогнавте сите.. имало спас некаков хахх..

Е сега ај да продолжам..
Значи женсково сега направи 15 години, и нема шанси да и побарам.. Ова мувањево беше онака на кратко, не бевме толку многу блиски како да кажам..
Во неколку наврати кога ќе и кажам дека не ми е добро, ми вика да одам на лекар, тоест ме моли, се плашела да не ми биди нешто, и секогаш кога ќе ме види на мотор ми вика да возам покроце пошто многу и било страв да не ми се случи нешто, демек што ќе правела потоа без мене бла бла..
Знам дека до пред некое време сакаше некого, ама тој воопшто не ја рецкаше..
А и да.. Многу ретко се гледаме, 2 пати во неделата, ама во тие 2 пати не можиме муабети да си донаправиме.. Ќе биди тешка мисија..
Сега некој ми вика да се оддалечувам малце, друг ми вика да не и се откажувам.. Али ќе се држам малце на дистанца, па ќе видиме што ќе биди... Веќе почнав, еве денеска ич не сум и се јавил ниту пак сум и пишал..
Браво дете така треба, дистанца остај ја таа нема ни денеска ни утре да ти пише можеби ни задутре ама имај трпение,ваквата игра е со трпение прв кој попушта секогаш ке треба да попушти после

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Абе да, не и пишувам али најчесто се исклучува на сред разговор, па потоа (следниот ден) таа го допродолжува разговорот.. хаха..

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Абе да, не и пишувам али најчесто се исклучува на сред разговор, па потоа (следниот ден) таа го допродолжува разговорот.. хаха..
Разговори преку интернет? Па и да ти е сродна душа некој немаш што да му кажеш преку четување пошо ќе се осеќаш недокажан и недосфатен и ко да трошиш време за глупости.
Многу побрзо се троши муабетот. Или се губи волја да се пишуваат и читаат реферати, а ако зборите за секојдневни ствари по чет па те пука досада иако во живо може не би било така.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Па не можи да збори нонстоп на телефон.. барем кога ќе е дома не..
Еве сега цела вечер е вкл, и ја нема да ми пиши.. И сега незнам, не и пишувам, баш да видам дали ќе помисли барем малце на мене..

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Eeej sto iprais ej! Devojce e, devojcinjata nikad ne treba prvi da pisuvaat! Ccc...
Mene taka koa me ostaval simpatijata da ne mi pise prv najglupo mi bilo da mu pisam. I sea mi e glupo da pisuvam prva. Se osekam porazeno :-D
Kao, me osvoil ovoj i ajde sea da mu pisam lol i koa ke mu pisam mu raste egoto "Ja osvoiv gotovo moja e" :-D
Ne cekaj da ti pise, pisi iii!!!! :-D

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Абе да во право си, али нема смисла мислам.. Во овие 3/4 месеци ниту еднуш ми нема пишано.. И 80% од разговорите само јас ги терам, само јас отварам некои си теми, прашувам, кажувам..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Абе да во право си, али нема смисла мислам.. Во овие 3/4 месеци ниту еднуш ми нема пишано.. И 80% од разговорите само јас ги терам, само јас отварам некои си теми, прашувам, кажувам..
Нема ништо лошо во тоа што го правиш, си ги подобруваш социјалните вештини.
Тебе најверојатно ти е проблем што не можеш да си ги подобриш сексуалните вештини, ама за тоа треба нешто друго освен разговори и отворање теми.

П

Пепси_

Гостин
многу глупо за 17 години со шо ве ранат бе.

му велела шо че праве без него да вози полека хахахаха

седи сеа

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
ok.. Јас кажувам како што е... Страв и било да не си направам нешто лошо, тоест така само ми вика, колку мисли така, појма неам..

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Сеуште ни трага ни глас од девојчево... Да ја барам да се видиме нешто ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.981
Поени од реакции
116.680
Eeej sto iprais ej! Devojce e, devojcinjata nikad ne treba prvi da pisuvaat! Ccc...
Mene taka koa me ostaval simpatijata da ne mi pise prv najglupo mi bilo da mu pisam. I sea mi e glupo da pisuvam prva. Se osekam porazeno :-D
Kao, me osvoil ovoj i ajde sea da mu pisam lol i koa ke mu pisam mu raste egoto "Ja osvoiv gotovo moja e" :-D
Ne cekaj da ti pise, pisi iii!!!! :-D
:tapp:
Е од ова си патиме ние Македонците. А извини што ако му пишеш прва, ќе ти се симне чинот, титулата? Абе ако ти се свиѓа пиши му и ич таквата да не ти чуе, ниту е срамота ниту е испод чест. Верувај, машките многу повеќе почитуваат ако некое девојче (некогаш) пише прво.

Иначе икс лидер, паметно си направил, не и пишувај, нека покаже и она знаци. У случајов ти глумиш марионета, и кажуваш само убави работи, и изјавуваш љубов, а фидбек нема. Ако почне и она да пишува, да дава некои знаци тогаш е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom