Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
имам пријавено дипломска во електронскиот индекс.знае некој да ми каже дали ќе можам да ја сменам ако одам на студентски и дали треба да се плаќа нешто?

Луѓе може малку помош со основи на менаџмент, тие што го имаат полагано.

Што да учам и на што да обрнам внимание? Дали помагаат комбинациите со прашања што се наоѓаат по книжарнициве? Дали е задолжителна книга на испит, бидејќи слушнав дека може и со позајмување од колега? Колку бодови носат КЕЈСовите и дали би можел без нив да положам?

Фала однапред :)

Луѓе може малку помош со основи на менаџмент, тие што го имаат полагано.

Што да учам и на што да обрнам внимание? Дали помагаат комбинациите со прашања што се наоѓаат по книжарнициве? Дали е задолжителна книга на испит, бидејќи слушнав дека може и со позајмување од колега? Колку бодови носат КЕЈСовите и дали би можел без нив да положам?

Фала однапред :)
Учи све, никогаш не му се знае.
Кејсовите мислам дека носат по 10 или 15 поени, така да за разлика од прашањата се побитни, ама прашањето шо ќе ти го постави на кејс е дали бојата на небото е сина или небесно плава :D
Јунито имаше многу повеќе прашања од втор колоквиум, сега ќе видиме. И лани август го дал истиот тест од јуни и многу полесно положија :)

Учи све, никогаш не му се знае.
Кејсовите мислам дека носат по 10 или 15 поени, така да за разлика од прашањата се побитни, ама прашањето шо ќе ти го постави на кејс е дали бојата на небото е сина или небесно плава :D
Јунито имаше многу повеќе прашања од втор колоквиум, сега ќе видиме. И лани август го дал истиот тест од јуни и многу полесно положија :)
Фала на советите :D

Инаку да не имаш нешто прашања или скрипти, што и да што би можело да биде корисно? Или негде по групиве на фб за економски?

Фала на советите :D

Инаку да не имаш нешто прашања или скрипти, што и да што би можело да биде корисно? Или негде по групиве на фб за економски?
По групите на економски на ФБ имаш од кејсовите што паѓале, тие се покорисни одколку прашањата, кои не вршат голема работа, бидејќи поделбите се обемни па и да е исто прашањето различни се одговорите, така да може да те збунат. Генерално од прашања никогаш неучев изминативе 4 години.

Не верувам дека постојат било какви прашања јавно поставени негде, затоа што доколку имало досега би биле експресно сменети. Едино некој за себе ако си ги запишал прашањата во случај да падне за нареден испит, ама мој совет што и да правите не го поставувајте по групи, форуми и слично. Еве јас на пример ти се нудам доколку се мислиш дали некоја табела треба или не прашај ме во порака ќе ти одговорам. бидејќи од прилика горе долу познати ми се работите. :)

Некој ако случајно ги има запишано прашањата по макроекономија од сесијата во авруст ако можи да ги сподели...или каква било информација во врска со испитот во август би била од голема корист...???

decki menadzment postojat nekoi tabeli ili sliki na koi ne treba mn da se obrne vnimanie ??
i kaj toa nabrojuvankite treba da se ucat objasnuvanjata za niv ili samo nabrojuvanki ??
fala odnapred :)

Има некој што има полагано дигитална економија?

При упис најпрво електронски ги вметнав сметководство и ревизија, а каки втор финансиски менаџмент. Кога ќе одам на упис со документите, еден или два комплети треба да носам? Фала ви однапред.

Колеги ај просветлетеме каков е испитот Монетарен систем и политика кај Бишев? Што се паѓа, каков тип се прашањата и сл.
Ме интересира и за тој делот што е на англиски дали некаде постои превод?

Ако презапишам предмет,можам да го презапишам на место на задолжителен или морам на местото на изборниот?

Ако презапишам предмет,можам да го презапишам на место на задолжителен или морам на местото на изборниот?

Отфрлаш изборниот, па ако имаш 3 задолжителни и 1 изборен, ќе си имаш 4 задолжителни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom