До и Од модераторот на подфорум Религија

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Гледам премногу внимание му посветивте на Gurgjieff и Телемата, па ај да напишам 2-3 реда муабет.

Прво, опцијата Thread Ban е повторно активна, значи нема веќе бан од цел форум - туку бан од одредена тема.
Второ, мене ми требаат од 4 до 5 секунди за да банирам некој, а на него му требаат минимум 10-15мин за регистрација на емаил + јузер на форумов. Нормално, ако членот не е баниран по IP адреса.
Трето, и најбитно. Модераторот не одлучува кој верник е во право, или кој неверник е во криво. Ево јас лично имам просечни познавања од религиите, но тоа не ми пречи да носам одлуки на подфорумов. Тоа е бидејќи правилата на форумов немаат врска со опшеството и фундаменталните недоразбирања што егизстираат. Овде се работи за кодекс на однесување што треба да се почитува.

Пример, Бог му пише на Хепта вака: "Ти педеру си секташ!" Океј. Јас не навлегвам дали бил секташ или не, туку реагирам од проста причина што зборот "педеру" се смета за недолично однесување.

Друго. Живееме во една конзервативна средина па нормално е да има "реакции" кон тие што се декларираат како групација (секта).
Не може темата за Телема да биде чиста како солза, и полна со извадоци од телемитската литература. Ова е форум се дискутира.. не е презентација. Нормално дека ќе има неистомисленици.
Дозволени се секакви критики, прашања, подпрашања.. исто како темите за Христијанството, Исламот, Атеизмот.. итн итн. НО ЗОШТО НАВРЕДИ? Абе ако имаш факти и познавање на работите, ќе го зачутиш некој со 2 реченици. Не ти требаат никакви придавки, да се разбериме.

Значи златна средина бе луѓе, умереност треба. Паметен човек ќе ја долови поентата и ќе го разбуди соговорникот со одбрани зборови.

Религија е подфорум со најголемо ниво на толеранција, но тоа никогаш и никој не може да го злоупотреби.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Значи и желби да му исполнуваме? Нека му се забрани пристап на темата, зошто да се преместува темата?
Да се премести затоа што не и е местото тука. Како што кажавте не сте секта(се вреѓате на секта, па дури и избезумено сместивте добар дел од религиите во секти), а очигледно не сте религија. Така да кога не сте ни едното ни другото местото не ви е овде.
Темата според мене е за другаде. Втор апел од мене до управниците на форумот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да се премести затоа што не и е местото тука. Како што кажавте не сте секта(се вреѓате на секта, па дури и избезумено сместивте добар дел од религиите во секти), а очигледно не сте религија. Така да кога не сте ни едното ни другото местото не ви е овде.
Темата според мене е за другаде. Втор апел од мене до управниците на форумот.
Ете јас сметам дека е за тука. И сега што правиме?[DOUBLEPOST=1407096118][/DOUBLEPOST]
Прво јас немам никакви познавања за Телемата (тоа го знеш) и она што го знам го научив на форумов. Ова мислење ми е формирано благодарение на еден коментар на Хепта кој рече дека тој уште на самиот почекот мислел и рекол дека темата не припаѓа тука.
Мене искрено ми е сеедно. Ќе најдам, дали тука дали таму, некое интересно прашање во врска со вашиот законик и ќе го поставам.

А што се однесува проблемот со членот. Гледаш дека ве тормози правејќи се чукнат со новиот профил (да се го барам сега) и секој ден пишува по нешто. Значи твоево би било најпаметно, но наоѓа дупки и се празни психички во истите. И со самото тоа вас ве нервира и навредува.
Членот тормозеше и на други подфоруми. Што мислиш, зошто е заклучена темата Алистер Кроули на подфорум мистерии? Значи не е проблем подфорумот, било каде да се зборува за телема, дотичниот беше таму.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
]Членот тормозеше и на други подфоруми. Што мислиш, зошто е заклучена темата Алистер Кроули на подфорум мистерии? Значи не е проблем подфорумот, било каде да се зборува за телема, дотичниот беше таму.
Па мене не ми изгледа логично темата да се затвори поради (само) 1 член! Но со тоа и со таа не сум запознаен така да нема да играм на тенок мраз и не би можел да ти дадам мислење.

Твоето решение беше најпаметно (веќе ти реков) но тој прави нови профили преку кои тормози.
И од друга страна Никола е нај фер. Другите модератори на подфорумите се поригорозни.
Видовме банови и избрижани мислења (сосем со право) од некој (за мене) нов модератор......

Покрај тоа видов уште една тема на овој подфорум каде е спомнат Алистер. Претпоставувам и таму ве тормози.
Вие подобро од мене знаете дали треба односно не треба да се премести темата или дали треба односно не треба тотално да се игнорира секој коментар на овој член. :)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ете јас сметам дека е за тука. И сега што правиме?
Ти може да сметаш и дека розови слонови летаат, тоа си е твоја работа. Но тука станува збор за тема во подфорум Религија која како што тврдеше и самиот нема ништо заедничко со религија, значи за тема на која не им е местото тука, а ти неаргументирано сметај си колку сакаш. Не е редно да опстојува една тема на Подфорумов заради милоста или пристрасноста на некој модератор.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Мислиш дека ако темата за Телема не е во овој подфорум, нема да бидеме и јас и @Ipsissimus ? :)
Не верувај во тоа! Може да исчезнеме еден ден од тука откако ќе помине идејата да се објаснуваме тука...

Ти сакаш темата да ти е подалеку од очи, подалеку од срце, знам јас.

Нема каде да се стави темата, освен тука - во овој подфорум наречен „Религија“.
Врзана е премногу со купишта симболи и философии и учења од кои многу се философско- теолошки! Така да... што да се прави.

Што заморување удривте за темата Телема, бреј :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти може да сметаш и дека розови слонови летаат, тоа си е твоја работа. Но тука станува збор за тема во подфорум Религија која како што тврдеше и самиот нема ништо заедничко со религија, значи за тема на која не им е местото тука, а ти неаргументирано сметај си колку сакаш. Не е редно да опстојува една тема на Подфорумов заради милоста или пристрасноста на некој модератор.
Прво. Веќе дискутирано беше ова, беа посочени текстови и ставови со кои јасно беше објаснето дека телемата е систем кој секој индивидуално треба да го доживее, и доколку има и само еден што ја смета за религија, тоа ќе биде доволна причина темата да си остане тука.
Второ. Тебе не ти е до темата, бидејќи на форумов има далеку понеадекватни теми, но ете тие не ти пречат. Тебе и на таквите како тебе ти пречат луѓето како мене, бидејќи ве боли кога некој што не е ваш истомисленик ја критикува религијата и тоа го прави со аргументи. Но колку и да ве боли тоа, нема да замолчите никого! Обидите да "вратите" со иста мера, ги правите со смешни обиди за дискредитирање на соговорниците и постирање ѓубре од таблоиди, или (во твојов случај) со бранење на луѓе кои го прават тоа.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Нема каде да се стави темата, освен тука - во овој подфорум наречен „Религија“.
Врзана е премногу со купишта симболи и философии и учења од кои многу се философско- теолошки! Така да... што да се прави.
Теолошки, па нели бевте атисти, или и атеисти не бевте. Ако е филозофско тогаш местото на темата е јасно[DOUBLEPOST=1407252153][/DOUBLEPOST]
Прво. Веќе дискутирано беше ова, беа посочени текстови и ставови со кои јасно беше објаснето дека телемата е систем кој секој индивидуално треба да го доживее, и доколку има и само еден што ја смета за религија, тоа ќе биде доволна причина темата да си остане тука.
Второ. Тебе не ти е до темата, бидејќи на форумов има далеку понеадекватни теми, но ете тие не ти пречат. Тебе и на таквите како тебе ти пречат луѓето како мене, бидејќи ве боли кога некој што не е ваш истомисленик ја критикува религијата и тоа го прави со аргументи. Но колку и да ве боли тоа, нема да замолчите никого! Обидите да "вратите" со иста мера, ги правите со смешни обиди за дискредитирање на соговорниците и постирање ѓубре од таблоиди, или (во твојов случај) со бранење на луѓе кои го прават тоа.
Тоа што било дискутирано, незначи дека е решено/заборавено, а точно тоа останато е нерешено.Критериумот ’’доколку има само еден кој смета’’ е повеќе од смешен, и е аргумент давеник за сламка. Доколку има само еден кој смета дека во тема Архитектура треба да стои тема, рецепт за варење грав, тогаш темата треба да остане. Горе долу таков ти е аргументот.
Остај ти причината зошто мене ми смета, а аргументирај зошто да остане темата, а не вака да стоите на милост на модераторите.
Повторен апел до Модераторите да го разрешат прашањетво/преместат темата.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Теолошки, па нели бевте атисти, или и атеисти не бевте. Ако е филозофско тогаш местото на темата е јасно.
Ти не ја разбираш Телемата по се изгледа. Ти си научен ако поп Јанко има таков и таков став за една работа, мора таков и ти да имаш. За секој Телемит, Телемата е различно нешто!
За мене е философија и наука, за друг Телемит знам дека е религија на Новиот Еон... и јас немам проблеми со тоа.

Каде и да ја ставиш, ќе оди оваа тема, дури и тука да стои (како што се гледа, одлично оди) :)

Темата останува тука по се изгледа (бидејќи немаат полза да се преместува), мнозинството мисли дека Телемата Е религија! А јас ќе ја објаснувам колку што можам како философија и пракса (како и до сега)! :)

Ако сакате може да споделам и линкови за тоа како Телемата Е религија, но и како Телемата Е философија! Не знам колку им се заморува со тоа на модераторите или оние кои имаат моќ да преместуваат теми... па сами да одлучат и решат официјално (иако еднаш рекоа дека темата останува тука).

Се читаме, нели? ;)

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ти не ја разбираш Телемата по се изгледа. Ти си научен ако поп Јанко има таков и таков став за една работа, мора таков и ти да имаш. За секој Телемит, Телемата е различно нешто!
За мене е философија и наука, за друг Телемит знам дека е религија на Новиот Еон... и јас немам проблеми со тоа.

Каде и да ја ставиш, ќе оди оваа тема, дури и тука да стои (како што се гледа, одлично оди) :)

Темата останува тука по се изгледа (бидејќи немаат полза да се преместува), мнозинството мисли дека Телемата Е религија! А јас ќе ја објаснувам колку што можам како философија и пракса (како и до сега)! :)

Ако сакате може да споделам и линкови за тоа како Телемата Е религија, но и како Телемата Е философија! Не знам колку им се заморува со тоа на модераторите или оние кои имаат моќ да преместуваат теми... па сами да одлучат и решат официјално (иако еднаш рекоа дека темата останува тука).
Се читаме, нели? ;)
Прашањето е јасно религија е или не. Не што е за Јанко,Станко туку што е според вас телемитите кои учествувате на форумов, вас ќе ве прифатам како релевантен извор за телема.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашањето е јасно религија е или не. Не што е за Јанко,Станко туку што е според вас телемитите кои учествувате на форумов, вас ќе ве прифатам како релевантен извор за телема.
Ето, и јас се обидувам да дознаам од атеистите што е тоа „атеизам„, ама тешко ми иде...:icon_lol:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Теолошки, па нели бевте атисти, или и атеисти не бевте. Ако е филозофско тогаш местото на темата е јасно[DOUBLEPOST=1407252153][/DOUBLEPOST]
Тоа што било дискутирано, незначи дека е решено/заборавено, а точно тоа останато е нерешено.Критериумот ’’доколку има само еден кој смета’’ е повеќе од смешен, и е аргумент давеник за сламка. Доколку има само еден кој смета дека во тема Архитектура треба да стои тема, рецепт за варење грав, тогаш темата треба да остане. Горе долу таков ти е аргументот.
Остај ти причината зошто мене ми смета, а аргументирај зошто да остане темата, а не вака да стоите на милост на модераторите.
Повторен апел до Модераторите да го разрешат прашањетво/преместат темата.
Види....толку ти е капацитетот да разбереш, не сум ти јас или било кој друг телемит виновен за тоа.
За вас верниците се што е надвор од вашето верување не е религија, ај да ги затвориме сите теми што не се во врска со православието тогаш, што велиш? Нели само православието е религија, се останато е лага за вас?

Телемата е религија на новиот Еон! Што значи тоа? Тоа значи нова - редефинирана идеја за тоа што е и што треба да биде религијата. Концепт во кој верувањето само по себе не е ништо освен заблуда, идеја дека целта на религијата може и треба да се оствари преку методот на науката. Е сега за некого, тоа може да не се совпаѓа со неговите идеи за религија, но тоа е негов проблем. За ограничени луѓе, таа ќе биде гледана како закана за нивните верувања, и тоа не е случајно, бидејќи зборот на гревот кај телемата е - "ограничување".

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Види....толку ти е капацитетот да разбереш, не сум ти јас или било кој друг телемит виновен за тоа.
За вас верниците се што е надвор од вашето верување не е религија, ај да ги затвориме сите теми што не се во врска со православието тогаш, што велиш? Нели само православието е религија, се останато е лага за вас?

Телемата е религија на новиот Еон! Што значи тоа? Тоа значи нова - редефинирана идеја за тоа што е и што треба да биде религијата. Концепт во кој верувањето само по себе не е ништо освен заблуда, идеја дека целта на религијата може и треба да се оствари преку методот на науката. Е сега за некого, тоа може да не се совпаѓа со неговите идеи за религија, но тоа е негов проблем. За ограничени луѓе, таа ќе биде гледана како закана за нивните верувања, и тоа не е случајно, бидејќи зборот на гревот кај телемата е - "ограничување".
Толку ми е капацитетот, легнда, неписмен...ја пополнуваш листата кфалификации без да сум те јас во претходните текстови етикетирал или навредувал.-Да не плачеш после кога Bog те подредува.Како што реков вокабуларот ти е бетер од него, тој реагира на навреда а ти провоцираш таква.Толку за ова.
Религија. критериумите и дефинициите за религија се сосема различни, а и самиот рече дека не е таква, а некаков ред(ама сега има потреба за да е религија, и оп религија). Уште повеќе редови и редови испиша во напади кон другите религии, и сега кога зареба и ти стана религиозен.Многу достојно. Згора на се главното обвинување кон реигиите ти бише зошто сите се претставувале како најправилни, и сега одеднаш и ти го вметна(прикриено)дека вашата религија е нај точната.А, и точно ти обвинуваше во лицемерие.:facepalm:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
@Изгрев и @Ipsissimus дај оладете. Нека реши модераторот (а веќе е решено колку што гледам) дали ќе ја префрли или не.
Мислам која е целта да седите и да се карате!?

Нека модераторот го врати Бог во дискусијата (и така има уште 2 профила) и нека се реши и другиот проблем.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Толку ми е капацитетот, легнда, неписмен...ја пополнуваш листата кфалификации без да сум те јас во претходните текстови етикетирал или навредувал.-Да не плачеш после кога Bog те подредува.Како што реков вокабуларот ти е бетер од него, тој реагира на навреда а ти провоцираш таква.Толку за ова.
Па очигледно е дека или толку ти е капацитетот и не разбираш, или пак намерно оставаш таков впечаток! Тоа не е навреда, тоа е факт, како може тоа да го споредуваш со нечие простачко однесување од типот - педер, секташ, пуши го...и што уште не?!
Дали не ти беше неколку пати објаснето зошто темата треба да биде на овој подфорум? Ти беше. Дали и покрај тоа не се повторуваш и не прашуваш исти работи?
Религија. критериумите и дефинициите за религија се сосема различни, а и самиот рече дека не е таква, а некаков ред(ама сега има потреба за да е религија, и оп религија). Уште повеќе редови и редови испиша во напади кон другите религии, и сега кога зареба и ти стана религиозен.Многу достојно.
Ај пак, по незнам кој пат. Тие редови и редови се однесуваат на тенденцијата да се напаѓа моралот, етиката и начинот на живот што е различен од оној на верникот!
Што се однесува до мене, дали и како сум религиозен има во предходниот мој пост, ако не си го разбрал, што да ти правам, не сум ти јас крив.
Згора на се главното обвинување кон реигиите ти бише зошто сите се претставувале како најправилни, и сега одеднаш и ти го вметна(прикриено)дека вашата религија е нај точната.А, и точно ти обвинуваше во лицемерие.:facepalm:
Не е точно! Лажеш и тоа бесрамно! Кога сум рекол дека телемата е "најточна" за секого?
Мојот став е истиот - секој треба сам да си одлучи кој пат му одговара, се додека тој негов пат не ги ограничува и не ги спречува другите да одат по нивниот![DOUBLEPOST=1407343618][/DOUBLEPOST]
@Изгрев и @Ipsissimus дај оладете. Нека реши модераторот (а веќе е решено колку што гледам) дали ќе ја префрли или не.
Мислам која е целта да седите и да се карате!?

Нека модераторот го врати Бог во дискусијата (и така има уште 2 профила) и нека се реши и другиот проблем.
Тренираш за модератор или што?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom