Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Читајте и гледајте сите ! Турчин се губи на 7 секунда, јасно се гледа дека видеото е сечено и преработувано од страна на мвр, на тера телевизија е оргиналното видео, и мн се разликува од ова на мвр ! лошо е што прават будали од нас.

ВИДЕО:
https://www.youtube.com/watch?v=CkwS7bwtJC8

TEKСТ: http://tip.com.mk/komiti-so-soopstenite-do-celokupnata-javnost-video/
ова е многу професионално направено само него го исекоа и отстраниа од клипот а другите ги оставија за да не се примети!

Мислења спротивни од моите не бришам, ама ако се јави уште еден кандидат како ПоетскаПравда ќе заврши како него, баниран. Намалете со навреди.

Кажими шо тие поентава веќе втори ден кај шо одиш контра на сите? дали по тебе имат барем една допирна точка клипот на мвр и клипот на тера ? освен та кај шо ја држи врака бомбата?
Н
еможам да те сватам шо ти е поентава сакаш интересен да си? или имаш проблем со очите па не можиш да приметиш? евети и од сител објавено

http://sitel.com.mk/novo-video-na-k...a-ja-zema-od-zemja-ne-od-policiski-sluzhbenik
Јас сум интересен бе секако, него во право си немат допирна точка се гледа дека е се монтирано во МВР.
А бе бомба од земја не се зема. Стварно не знам зошто некој би рекол “еј бомба на земја!“ и би ја зел в рака. Освен ако не си професионалец кој знае да ракува со боимби - не смееш да гибаш такви работи. Јас имам најдено во живот 3 артилериски гранати и никогаш не ги гибав, си има во БТ еден пиротехничар, со мустаќи мислам во пожарна дека се води на работа, и се јавуваш таму иди тој стручно ја зема ја носи на некоја локација и таму ги уништува. Куршум да, то имам наоѓано и земано али бомба или граната не би гибал, и ако се стари и рѓосани се опасни а камоли ганц нова ко шо беше ова на натпреварот.

Неактивирана бомба е безбедна се до моментот кога некој ќе ја активира.
Прашањето е кој ја активира бомбата?

Сега уште 10 мин ќе биде интересно кај бурекот. Нема да го оставам на мира , а 100 % сум убеден дека ќе направи се што е можно за да ја избегне темата. Ќе не исклучува од емисија, нема да дава да се доискажаме.

АЈДЕ ЛУЃЕ ДА ГО БОМБАРДИРАМЕ ТОА ПЛАТЕНО ГОМНО !!!

Spored CCS Komiti dale predlog 05.10 Vardar - Pelister da se soberat site navivacki grupi i zaedno da se naviva..

Edit:Od CCS bil predlogot.
Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=45615
Еве некој спомна претходно дека ке монтират медиуски случај како навивачи ограбиле бензинска...
Не сум запознат со правилата за врме на натпревар, дали смеат МВР да ги избркат надвор пред да заврши натпреварот или тоа треба да се случува од кога ке заврши натпреварот: Но ако МВР побара да напуштиш и да се тргнеш во случајов надвор од стадионот, без разлика дали тоа е правилно или неправилно треба да се испочитуваа таа одлука и да се излезе надвор, па после жали се и тужи за своите права...
На видеата неможе да се виде прецизно моментот од каде Турчин ја зема бомбата, но може да се забележи дека неколку пати се втурнува и се наведнува пред полицијата, додека овие удираат со пендраци(во таква ситуација јас лично би се повлекол без да се конфронтирам) веројатно обидите да ја земе бомбата, одкога ја зема мафта неколку секунди со неа, полицајците кои ја видоа бомбата изгледаа исплашено и вознемирано, Турчин се врати малку наназад и беше отурнат од неколку навивачи (веројатно во тој моммент се активира бомбата) и се случи тоа што се случи...
Вината е и кај двете страни МВР и навивачите..

Неактивирана бомба не е проблем. Прашањето е кој ја активира бомбата?
Било каква бомба, која доаѓа во раце во кои не смее да биде е огромен проблем. Во случајов тоа што била неактивирана кога волшебно му ја снемало на џандарот направи поголем проблем од тоа да била активирана од него.

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=45615
Еве некој спомна претходно дека ке монтират медиуски случај како навивачи ограбиле бензинска...
Не сум запознат со правилата за врме на натпревар, дали смеат МВР да ги избркат надвор пред да заврши натпреварот или тоа треба да се случува од кога ке заврши натпреварот: Но ако МВР побара да напуштиш и да се тргнеш во случајов надвор од стадионот, без разлика дали тоа е правилно или неправилно треба да се испочитуваа таа одлука и да се излезе надвор, па после жали се и тужи за своите права...
На видеата неможе да се виде прецизно моментот од каде Турчин ја зема бомбата, но може да се забележи дека неколку пати се втурнува и се наведнува пред полицијата, додека овие удираат со пендраци(во таква ситуација јас лично би се повлекол без да се конфронтирам) веројатно обидите да ја земе бомбата, одкога ја зема мафта неколку секунди со неа, полицајците кои ја видоа бомбата изгледаа исплашено и вознемирано, Турчин се врати малку наназад и беше отурнат од неколку навивачи (веројатно во тој моммент се активира бомбата) и се случи тоа што се случи...
Вината е и кај двете страни МВР и навивачите

Во секој случај се потврди онаа старата дека за да ја дознаеш вистината треба прво да ги чуеш двете страни и на крај да најдеш пресек. Од првичната верзија дека полицајците намерно фрлиле шок бомба, до другата каде дечкото намерно ја украл од појас, (ќе) излезе дека во мешаницата паднала бомбата, дечкото ја земал од земја и веројатно во целата таа паника и влечење, некако се активирала.
Што всушност е и најправилната верзија и џабе се испишаа 1000 страни за 5-6 часа.
Не треба да се лепат етикети ни на ЕБР ни на Комити затоа што ова ми личи како несреќен случај, барем од видеото на Тера. Турчин ја зима бомбата од земја и во таа мешаница некако се активира и пука. Ако добро запазив џандарот пред него како да му сигнализираше у стилу “пази“ или “бегај“, нормално според мимиките што ги видов на снимката. Чудно ми е само што бомбата ја држи во десна рака, а левата му е повредената рака... Али дел од секунда е тоа, сигурно ја префрлил во левата рака, пошо друго објаснување за ова не гледам.

Кај ЕБР грешката е што ги терале порано да го напуштат натпреварот иако ова е стандард процедура во секој македонски спорт. И у баскет и у ракомет порано од предвиденото ги вадат гостинските навивачи. Знам, не е фер, особено не кога клубот води и кога го надиграл најлутиот ривал, не е фер да не ги оставиш навивачите да си прослават со својот тим али тоа е како што кажав пракса во секој спорт. Кај Турчин грешката е што ја земал бомбата во рака, или што не ја фрлил одма негде на страна, али па у тие моменти кај да ти текне на тоа. Адреналин пука, еуфорија те мава, желки те нервираат...

Смешен народ сме, после секој инцидент етикетираме некого, и тоа во 99% од случаите кога немаме доволно докази. Ете @Syn убаво си напиша вчера дека претпоставува што е причината за несреќата, а денес откако се видоа снимките фино лепо си го формираше мислењето. А некои индијанци се излетаа дека требало тоа да биде кашикара, дека требало да се убијат оние од ЕБР, дека Комити се гнаси, и уште милијарда глупости. :facepalm:

10561678_755007117874247_3859018069079576843_n.jpg

Ме интересира дали патриотите и "патриотите" ќе ја поддржат верзијата на навивачката група на која што припаѓаат (Војводи, Комити...) или на политичката партија под чие раководство МВР ја менува приказната, а за која истите лепат плакати на улици и на интернет?!

Било каква бомба, која доаѓа во раце во кои не смее да биде е огромен проблем. Во случајов тоа што била неактивирана кога волшебно му ја снемало на џандарот направи поголем проблем од тоа да била активирана од него.
У секој случај гревота за момчето.

Најверојатно, вистината е некаде блиску до она што го опиша како можност @Crazy in Love
Јас нема да навлегувам во дискусии околу тоа.
Жално е тоа што се случи вчера. Гледав на ТВ преносот, сепак македонското дерби заслужува почит.
По мене, такво нешто не смееше да се случи.
Затаи организаторот на натпреварот и посебно потфрли МВР.
Од она што на преносот можеше да се види. Стекнав таков впечаток.
Но, и тоа не е битно.
Битно е тоа што еден млад човек остана инвалид, луѓе... Жално е тоа.
Како што разбрав роден е 1977... како мене.
Велат спасиле дланката и три прсти (?). Дај Боже сите пет да може...
Мене ми е жал... Зошто така мораше да биде, зошто се случи?
Некој ќе понесе одговорност, ама на Турчин животот му се менува, а се друго ќе биде џабе.
Му посакувам што побрзо да закрепне и му посакувам се најубаво понатаму во животот!
Исто и на другите повредени.
Морам да ги спомнам и Чкембари. Голем гест... Македонци сме, луѓе сме. Браво!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom