Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Пак ќе кажем, не викам дека требало да бегаат или ја негирам твојата теорија за одбранбен систем.
Чудно ми е што ниту еден од нив не делува ни малку изненадено, па не фрлиле камен бре, бомба пука!

Ама ајде, ќе покаже времето. Иако у ваква држава, све може да се случи. И тебе ќе те наместат дека си бил таму и си фрлил бомба, и ќе немаш право на збор.

Не не, не велам дека ја негираш мојата теорија туку ти кажувам дека ЕБР не се пеповци (одиш на трибина, знаеш да правиш разлика) и имаат тренинзи.

Секојдневно вежбаат и спремаат тактики, тоа им е работа. Специјална единица е ЕБР, верувам знаеш.

Пеповци се веќе нешто друго, за нив не сакам да коментирам.

а шо му барала во рака бомбата?
shegobiec, a zasto ova prasanje ne go postavis, sto baraat shok bombi na fudbalski natprevar ? i toa kaj navivacka grupa od 100-200 luge, u tesen prostor i limitirani so dvizenje. Solzavecot neli e dovolen tuka ? Shok bombata vo vakov tesnec parce moze da pravi, ustvari vidovme site kakva mok poseduva, koja e poentata na upotreba na shok bombi na fudbalski natprevar, eve i na gradski da se igra, neka padne do stolce ke rasprska toa plastikata oci moze da istera, znaci nema apsolitno nikakva logika tuka da se koristat shok bombite i da se zimaat vo predvid.

toa e edno, vtoro, i clenovi na komiti sto bile tamu i bitolcani informiraat deka deckoto otkako ja primetil sakal da ja frli na strana zasto do niv bila i eksplodirala, i taka se nasla vo negovata leva raka, a izgleda iskusen zongler e, vo slobodno vreme vo Medrano cirkusot raboti i zongliral so nea i taka MVR ustvari go nacekale kako mu bila u desna raka. Ali ne e ni bitno toa, slikata od ponazad nisto ne pokazuva, fakt e deka mu bila vo raka bombata, toa nikoj ne go spori.

Да им земал бомба на џандарите мислам дека во секунда ќе му се истуреа сите специјалци на него да му ја одземат... Ми нема логика дека туку така мирно во кордон ќе седат.

Син, убаво кажа некој погоре, не е ова кантер страјк.

Играме против послаби па ај, нема да купам флеш бомба, туку само со кашикара ќе одам и дезерт у мене и еден шаржер.

Стандардна опрема, веројатно.

Да им земал бомба на џандарите мислам дека во секунда ќе му се истуреа сите специјалци на него да му ја одземат... Ми нема логика дека туку така мирно во кордон ќе седат.

Исто и мене ова ми е чудно. Како ако им земал бомба, овие не реагирале туку би го оставиле така да си ја мавта одреден период...

Не не, не велам дека ја негираш мојата теорија туку ти кажувам дека ЕБР не се пеповци (одиш на трибина, знаеш да правиш разлика) и имаат тренинзи.

Секојдневно вежбаат и спремаат тактики, тоа им е работа. Специјална единица е ЕБР, верувам знаеш.

Пеповци се веќе нешто друго, за нив не сакам да коментирам.
da ti se namocam u taktikata so shok bombi na tribini. toa taktika li e be ? toa e klasicen penal za mozno crno scenario, i oni da nastradaat i navivacite. toj sto im ja kazal ovaa taktika so shok bombi komotno neka ide neka cisti klozeti, mada i za toa treba iq koga ke vidis, neka tera samo na pisoari 2 meseci dur se uhoda.

shegobiec, a zasto ova prasanje ne go postavis, sto baraat shok bombi na fudbalski natprevar ? i toa kaj navivacka grupa od 100-200 luge, u tesen prostor i limitirani so dvizenje. Solzavecot neli e dovolen tuka ? Shok bombata vo vakov tesnec parce moze da pravi, ustvari vidovme site kakva mok poseduva, koja e poentata na upotreba na shok bombi na fudbalski natprevar, eve i na gradski da se igra, neka padne do stolce ke rasprska toa plastikata oci moze da istera, znaci nema apsolitno nikakva logika tuka da se koristat shok bombite i da se zimaat vo predvid.

toa e edno, vtoro, i clenovi na komiti sto bile tamu i bitolcani informiraat deka deckoto otkako ja primetil sakal da ja frli na strana zasto do niv bila i eksplodirala, i taka se nasla vo negovata leva raka, a izgleda iskusen zongler e, vo slobodno vreme vo Medrano cirkusot raboti i zongliral so nea i taka MVR ustvari go nacekale kako mu bila u desna raka. Ali ne e ni bitno toa, slikata od ponazad nisto ne pokazuva, fakt e deka mu bila vo raka bombata, toa nikoj ne go spori.

1 сериозен, шок бомбата не била за 100 комити таму имаше и 3000 чкембари. Не пиши на бомбата “користи само за комити“ и да гргнеа 3000 чкембари на терен че пиштеше пак овде “аман неспремна неспособна полиција без шок бомби на таков натпревар“

2 Никогаш не фаќај бомба во рака. (освен ако не си војник или полицаец и ти е дел од твојата опрема)

Играме против послаби па ај, нема да купам флеш бомба, туку само со кашикара ќе одам и дезерт у мене и еден шаржер.

Standardna oprema e solzvec, ne shok bombi bre covek, ja ne velam deka ne e standardna oprema, oni zatoa i ja nosele, muabetot mi e koj im go nalozil toa i koj izmozgal deka e normalno toa da bide del od opremata na fudbalski natprevari.

toa mi e muabetot, me svakas sega ? Ti rekov, ova e klasicen penal za vakvo jezivo scenario, ne smee da nosat shok bombi na tribini, prosto ko grav e toa.[DOUBLEPOST=1407158103][/DOUBLEPOST]
1 сериозен, шок бомбата не била за 100 комити таму имаше и 3000 чкембари. Не пиши на бомбата “користи само за комити“ и да гргнеа 3000 чкембари на терен че пиштеше пак овде “аман неспремна неспособна полиција без шок бомби на таков натпревар“

2 Никогаш не фаќај бомба во рака. (освен ако не си војник или полицаец и ти е дел од твојата опрема)
18 000 ckembari bea, greska si, site bea naoruzeni i bea gotovi da proglasat nezavisna bitola.

Не е стандардна опрема,се користат шок бомби само за време на протести,како оние во Ѓорче и на Бит Пазар.

На таков мал простор нема логика да употребиш шок бомба

Треба да се одговорат неколку логички прашања, пошто се гледа дека само 1 пандур ги носи тие бомби.
Како бомбата дошла во рацете на навивачот, и кој ги одобрува процедурите за употреба на шок бомби?
Сигурно има правилник кој вика дека во густи толпи не се употребуват никакви бомби.

10559671_10204542399829433_8888221862712721717_n.jpg

Комесарот на ФФМ со целосна подршка за Турчин.Мислам се е јасно нема што повеќе да се збори.

Комесарот на ФФМ со целосна подршка за Турчин.Мислам се е јасно нема што повеќе да се збори.

Слушај го што збори, не носи заклучоци. Уште не завршил со изјавата.

Врска нема ова што го соопштува МВР. Лажат ептен претерано! Даваат слики на кои наводно навивачот ја украл шок бомбата од полицаец и сам ја активирал, на сликата се гледа дека ја држи бомбата во десната рака а нему му е разнесена левата рака. Парадоксално лажење. Сликити што ги презентира МВР или не се веродостојни или не е истиот навивач што ја загуби раката. Како и да е, жално и срамно е што се случуваат вакви работи а згора на се и се лаже за да не испаднат криви бидејќи ќе треба да му платат огромна оштета.

Не е стандардна опрема,се користат шок бомби само за време на протести,како оние во Ѓорче и на Бит Пазар.

На таков мал простор нема логика да употребиш шок бомба

Шок бомби се користат за разбивање на маса. Без разлика дали се навивачи, дали станува збор за маса која протестира или било што. Разбива маса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom