Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Не е логично пошто ете има повредени и тоа потешко. Да си пукнеше на земја немаше да има вакви последици. Значи ја направил НЕлогичната работа.
Vo vakvi momenti koj misli na logika i so bi bilo najdobro.
Sega e lesno da se analizira so bi bilo najracionalno resenie za deckoto.
Toj so imal sansa da bidi tepan od zelkite(a mnogumina sme bile)znae so so se soocuva i koi ti se opciite za razmisluvanje i donesuvanje brza odluka.
Zbieni kako sardini,do nego aktivirana bomba,prva pomisla so mu dosla e da se obide da ja frli podaleku,koj ima vreme da misli deka ke eksplodira za nekolku sekundi,se e spontana reakcija.
Edinstvena nelogicnost e deka uspeal da ja odzeme bombata i pritoa da ja aktivira.
A najmalku ocekuvam nekoe dzandarsko video da ja razjasni sluckata,se izjasni MVR za slucajot so soopstenie gore dolu kako so ocekuvav.
Vistinata sudski nema da ja doznaeme,vo ova bidete apsolutno sigurni.
Sigurno e samo deka veke gi kucaat krivicnite prijavi.:tapp:
Edinstvena sreka vo celata nesreka e se zavrsi vaka.:eek:

Ете пукна на земја, имаме неколку полесноповредени и еден без дланка.
Не трбаше а ја зема. Можеби инстиктивно посегнал ппо неа, али не смееше, да ја стаеше ќе беше и тојсо некоја исеченицана нога или изгоретина но немаше така лошо да помине
Дел од секундата, немал време да мисли и се случи лошото. Ама то не го оправдува фрлањето на бомбата.

Не трбаше а ја зема. Можеби инстиктивно посегнал ппо неа, али не смееше, да ја стаеше ќе беше и тојсо некоја исеченицана нога или изгоретина но немаше така лошо да помине
сума-сумарум? сам си го барал? не врти ко киша око крагуевца 7 поста ти се copy/paste кажи тоа шо имаш да го каеш

Знаеш кога ќе помине лошо,ако им помине приказнава со тоа дека ја одземал и се обидел да ја фрли кон полицаец ќе лежи во затвор доста долго време.Раката како што пишаа освен два прста му ја спасиле,нема да може да свири клавир али со простетика и ракавица би требало да ги има најголем дел од функциите и естетски да не биде премногу приметливо од друга страна лежење затвор за цел живот ќе го обележи.

Сите експерти, а никој не бил на местото на настанот. Топовските удари или шок бомбите се на градите на џандарите, кои носат штитови пред себе и на некој начин се заштитени експлозивите, значи нема теоретска шанса да се доближи некој со лице до џандарот, во време кога самите џандари маваат од сите страни, па камо ли да му земе една од бомбите или што и да се, па да ја активира и да ја пушти помеѓу своите. Кој бил на утакмица и бил сведок на вакви работи, знае што зборам, другите немаат право на збор и нека веруваат на Курир и сличните. Сепак дечкото има колку-толку памет, па сигурно не би ја рокнал од фраерлук меѓу своите другари. Бомбата рокна долу, па затоа и неколку повредени по нозете, многу логично.

Ништо немаше да се случи доколку оставеа џандарите, пред се оние од Битола и Прилеп, да се изгледа утакмицата до крај и сите мирно да си отидеа. Полицијата сака да е испразни трибината во рок од една минута, а тоа не е возможно, бидејќи влезот/излезот е премногу тесен, па 300 луѓе да излезат од еднаш нема шанси. Ова е цел проблем на полицијата и на никој друг, цела утакмица си беше кореткна и без проблеми.

Што се однесува за Чкембари, после утакмица ги каменуваа автобусите, но немаа храброст да се соочат лице во лице со тие кои излегоа од автубусите, па избегаа како муви без глави. После Комитите биле каменковците. (y)

Абе луѓе гледајте го клипот на тие 365 струмичанецот што го постира, и се ќе ви стане јасно гледајте прво кај светнува и кај настанува експлозијата и видете дека чадот димот се ркева одоздоле нагоре од под нзоете на Комити, ако беше како што тврдеше МВр дека у вис горе сам ја активирал чадот ќе беше над главите на Комити, и пак најнелогичното како ако пукнеше горе бомбата би биле повредени останатите по нозе.

сума-сумарум? сам си го барал? не врти ко киша око крагуевца 7 поста ти се copy/paste кажи тоа шо имаш да го каеш
Јас имам многу да кажам и за економијата и за односот на државата кон земјоделието и за состојбата во образованието и за локалната самоуправа и за квалитетот на водата која ја пиеме.... овде дискутираме за еден немил случај, значи имал бомба во рака прашање е кој му ја ставил во раката?[DOUBLEPOST=1407155071][/DOUBLEPOST]
Дел од секундата, немал време да мисли и се случи лошото. Ама то не го оправдува фрлањето на бомбата.
значи сам ја зел?

Никогаш нема да се дознае што точно се десило. Иначе некои од тие што виделе што се десило викаат дека он ја земал бомбата од џандарот. И да е како што кажуваат пак треба некој од полицијава да одговара што и покрај толку фалените обуки успеал да им земе бомба.

добро и ќор ќе види кој ја има фрлено бомбата , ете има и видео доказ , еден ја подава на друг и овој ја фрла видете и самите од видеото од 10 до 15 секунда
еве ви слика да видите појасно од кај започнува !!!!

http://prntscr.com/49bw7h
Тој што знае одма нека напрае исечок од видеово.

НЕ СМЕЕ ОВА ДА ПРОЈДЕ ТУКУ ТАКА!!!

Јас имам многу да кажам и за економијата и за односот на државата кон земјоделието и за состојбата во образованието и за локалната самоуправа и за квалитетот на водата која ја пиеме.... овде дискутираме за еден немил случај, значи имал бомба во рака прашање е кој му ја ставил во раката?[DOUBLEPOST=1407155071][/DOUBLEPOST]
значи сам ја зел?
Најверојатно тоа било, сакал да ја фрли што подалеку од трибината и настрадал. Значи негова кривица е тоа, ама другата кривица е кај полицијаците што уствари фрлиле шок бомба меѓу толкава толпа народ. Тоа сакаат да ти кажат дечкиве, дека не е само на Турчин грешката. Ете да не ја земел ќе си ја имаше раката во целост сега али ќе поминеше со други повреди по телото.

Знаеш кога ќе помине лошо,ако им помине приказнава со тоа дека ја одземал и се обидел да ја фрли кон полицаец ќе лежи во затвор доста долго време.Раката како што пишаа освен два прста му ја спасиле,нема да може да свири клавир али со простетика и ракавица би требало да ги има најголем дел од функциите и естетски да не биде премногу приметливо од друга страна лежење затвор за цел живот ќе го обележи.
Ако има снимки кои ќе докажат дека тој ја држел во рака и се обидувал да ја фрли кон полицајци, веројатно ќе го казнат, таа бомба се активира по 2 секунди, сега шпекулираме но ако на снимка на пример се гледа некое време бомбата во рака пред д експлодира значи дека ја имал во посед без извлечен осигурач. Дал ја одзел дал ја набавил на црно.. кој знае. 2 секунди требаат да пукне бомбата ако е извлечен осигурачот. Сега само претпоставувамесамо снимка може да покаже и докаже што се случило

Абе луѓе гледајте го клипот на тие 365 струмичанецот што го постира, и се ќе ви стане јасно гледајте прво кај светнува и кај настанува експлозијата и видете дека чадот димот се ркева одоздоле нагоре од под нзоете на Комити, ако беше како што тврдеше МВр дека у вис горе сам ја активирал чадот ќе беше над главите на Комити, и пак најнелогичното како ако пукнеше горе бомбата би биле повредени останатите по нозе.

МВР приказна втор дел:

По одземањето на бомбата истата му испаднала од раката при што се активирала и он кога посегнал истата да ја земе павторно му експлодирала во рака.Ако сакаш да си измислуваш оправдувања и истите автомастки стануваат вистината немаш никаков проблем.

Најверојатно тоа било, сакал да ја фрли што подалеку од трибината и настрадал. Значи негова кривица е тоа, ама другата кривица е кај полицијаците што уствари фрлиле шок бомба меѓу толкава толпа народ. Тоа сакаат да ти кажат дечкиве, дека не е само на Турчин грешката. Ете да не ја земел ќе си ја имаше раката во целост сега али ќе поминеше со други повреди по телото.
Од сето знаеме со сигурност дека е повреден потешко дека има последици од пукање на бомба во рака а како дошла во раката - истрага ќе каже[DOUBLEPOST=1407155751][/DOUBLEPOST]
:facepalm:
Да. За да си ја скини раката, оти неј му требат 2 раце, кој видел аир од 2 раце ?
непромислен потег.
Јас имам стравопочит кон оружја, затоа што го користев и имам видено што може да направи. можеби сепак треба да се воведи некоја воена обука, младите денес мислат се е како на Кантер стисни ескејп и почни нов живот здрав прав.

Шок бомба не се фрла на толку мал и збиен простор поради нејзината експлозивна моќ и можноста да има ПРЕМНОГУ ПОВРЕДЕНИ,ПА И НЕ ДАЈ БОЖЕ ЖРТВИ.
Шок бомбата се користи и употребува на големо растојание џандари-протестанти (ситуација Ѓорче),а не на мала трибина каде што излезот е мал колку полско веце и за да излезат триесет души требаат 20 минути,а камоли 200+ души.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom