DERRICK MAY and Macedonian Philharmonic Orchestra, Antique theatre Ohrid - 02.08.2014

• Креатор на темата Креатор на темата Torchyrus
  • Време на започнување Време на започнување
На нивоу!
:cuc::cuc::cuc:

2mq-105629.jpg

me intersira kolku bese kartata vo predprodazba a kolku na vrata
i do kolku saatot traese koncertot,zs slusnav deka vo 1 i 30 zavrsil ?
i ako moze da stavite drugo video :D

Е за овој настан ќе ми биде мака цел живот мислам. Ај човекот изјави дека сака секоја година да доаѓа во Македонија и настапува со филхармонијата па кај и да е ќе го начекам некогаш.

me intersira kolku bese kartata vo predprodazba a kolku na vrata
i do kolku saatot traese koncertot,zs slusnav deka vo 1 i 30 zavrsil ?
i ako moze da stavite drugo video :D
Почна во 22:20 заврши во 00:15 некаде, точно два часа значи, малку глупо ми беше само што по барање на гледачите не се вратија да настапат уште еднаш, само се поклонија и толку, а од филхармонијата луѓето беа спремни за уште еден настап, чекаа до крај мислејќи дека ќе се вратат.

Картите беа 1000 за стоење, и 1200 за седење до средата, после тоа 1300 со 1500, ама многумина беа горе над античкиот театар така да и без карта можеше да се изгледа убаво, а и со карта за стоење можеш комотно да си седнеш некаде, имаше некои празни седишта, јес да беа нумерирани можеше да се најде за седење, ама јас стоев и одлична атмосфера доловив (y)

iskreno znaci po ova sto mi go kaza myloxyloto i ne mi e bas krivo sto ne bev
1000+ den. za 2 saati e nogu, a po videoto se gleda deka imalo mnogu narod,e sega neznam kakva bila atmosferata :D

Ој бе фрли се негде. Само ломотеш тука на цел подфорум, а од дома немаш излезено. Не ти било криво шо не си бил на ВАКОВ настан па дури и илјадарка за два саати биле ногу.

Бетер овaј си.
every+time+i+hear+about+idiots+on+the+internet+talk+_8b2716096869c15463eb5c489cb0a9cd.jpg

fgt.

ne rekov deka ne e dobro,bas sakav da odam
ama povike preferiram zurka do sabajle,ne za dva saati :D

Чичо глеј го ова поише ко перформанс него ко журка. За ова вреди и поише од гореспоменатата цена да се даде.

Ibiza Sound убаво ти кажаа, а мислам дека и јас ти имам еднаш пишано дека немаш врска и дека само го тупиш по целиов подфорум кењаш или фалиш некој без причина пишуваш дека сакаш да одиш на сите настани за кои ќе се отвори тема, а немаш никаде отидено :facepalm:
он.
Дерик Меј ми беше некако невесел, не знам зошто .. дали нешто не му беше по кејф со оркестарот, организацијата, диригентот изгледа никогаш нема да дознаеме, а веќе кога сум кај диригентот беше феноменален весел и расположен и за Дерик, Maestro Dzijan Emin како што прочитав прв пат се нафатил да диригира и јас според моите познавања мислам дека тоа го направи феноменално ! Симнувам капа како што и секој би требало да направи ! Капа доле и за Оги организаторот на настанот, ретко кој организатор е во публика со нејзе и ужива во она што го приредил ! Требаше да си дозволат и уште една песна го сакаше тоа публиката....
Неможам да не искоментирам и за гагаторите надвор од просторот за кој се плаќаше карта, но со оглед дека такви има и по свадби кога се испраќа невестата не треба да не чуди што ги имаше и таму.
Картата исто многу луѓе ја коментираат, но мислам дека цената според настанот кој се организира и нашиот стандард си е баш на место ! Неможе секој и сешто да присустува на таков елегантен настан како што присустуваат луѓе на журки за кои карта е 300...
Два часа ми поминаа како 5 минути и неможам да жалам, чест е да се биде дел од ваков настан кој се надевам ќе се повтори следната година и зошто да не наместо Дерик да го видиме и вонземјанецот Jeff Mills !
Секоја чест за организацијата и министерството за култура кое го подржа настанот и нека го прави тоа почесто и си други такви од сличен карактер !
И за крај :cuc:.
п.с оправдано каснам со постов поради други фестивали и журки :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom