Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ima i video od prenosot, toa ne go primetiv preeska, voznemiruvacko e, deckoto mafta so skinata dlanka pred policajcite, potoa go simnuvaat dole i mu ja pokrivaat i vlaga vo ambulantnoto vozilo.
edit od moderator, na vash rizik videovo
nA-RoeoZC9E

После ова што се случи денес не знам кој нормален би стапнал на стадион ...

Последно уредено од модератор:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
^ Клај го во спојлер, непријатна содржина има видеото .

П.С.
Еве зошто сакаме стадион:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.895
Поени од реакции
44.808
Info od luge od komiti e deka policajcite ja frlile shok bombata a deckoto vo obid da ja otstrani ja izgubil dlankata ...
Zatoa rekov ke cekam info od luge tamu sto bile, ne veruvam nitu na mediumite nitu na izvestaite od MVR, na poveke mesta mi stigna potvrda na ova info deka taka se odvivale nastanite a ne deka clen na Komiti ukral shok bomba ( bombashi samoubici gi napravija, ova e novo od letoska znaci ).
Epa Kurirofci, a i Nova Makedonija, svaka vi cast, nemate ni gram sovest ni vie ni tie sto vi dirigiraat sto da napisete, ke dojde denot u usta koga ke ve mocaat.

p.s. ne smee da im se dozvoli da plasiraat vakvo info po mediumi i pak Komitite da se krivi, ne e zaebancija ova, sreka vo nesreka e sto nekoj ne umrel, ama i ova e preterizam neviden, uzasno.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.079
Не можев да ја гледам ниту да присуствувам на утакмицава, ама од тоа што можам да видам од видеава ова ти е класична ситуација со која не може да се справи полицијата.
Сличен ќотек сме јаделе ние во 2007 во Битола, а и Чкембари, па и други групи на ист начин биле тепани на разни спортски натпревари во кои има две навивачки групи.
Имено при крај на мечот копилињата џандарски се мочаат од страв како да спречат две навивачки групи да искочат во исто време затоа што се неспособни да ги обезбедат влезовите и насилно почнуваат да ја бркаат воглавно гостинската навивачка група.
Иако навивачите не можат да излезат брзо поради само едниот влез кој и онака е претесен, тоа не ги занима и мислат дека со мавање со пендреци ќе го забрзаат илегувањето.
Потоа медиумите ќе напишат "Комити не сакаа да излезат од стадион и сакаа да се пресметаат со Чкембари и полицијата мораше да примени сила".
NOT!
Во 2007 од 450 души, бар 80% испија пендреци, денес не знам точно како било.

За натписите во медиумите дека некој му земал шок бомба на некој џандар, тоа само нивните полтрони може да им веруваат. Нагрнаа Минчовите медиуми како муви на лајно, искористија прилика да зададат уште еден удар во битката за зацрнување на Вардаровите навивачи.
Нормално, другите само препишаа иако никој не ја знае вистината, иако и баба ми знае што е поверојатно.

Шок бомби фрлаа и на ланскиот дуел со Пелистер, пролетта во Скопје кога гостуваа Чкембари. Нигде не се напиша нешто за тоа. Одново слаба организација, сите желки отидоа да ги носат Чкембари притоа затворајќи ги вратите на СИТЕ трибини на Градски. Кога дел од публиката проба да искочи од влезовите од теренот, се испаничија и прво за што се фатија се шок бомбите.
Шок бомби и против Стеауа...

Второ коло со Шкендија на Градски, трето во Штип со Брегалница. Потоа мислам гостување кај Тетекс во Тетово. Сите мечеви се од висок ризик, така да веројатно ова е уште еден режиран инцидент за да се донесе ЗАБРАНА ЗА ГОСТИНСКИ НАВИВАЧИ...

Како и секогаш, виновници Комити :unsure:
Повредени се луѓе (според сликиве) кои десетици години наназад му давале верна поддршка на тимот во и вон Македонија, како на Вардар така и на Македонските репрезентации...
Будали сме ние што одиме да навиваме во оваа држава :facepalm:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јасно, ама муабетот ми е дека тие тоа објаснување го пуштаат со цел да излезе дека навивачот е крив, сам си го барал, а уствари ќе постигнат спротивен ефект, пошто така излага дека полицијата е непрофесионална до даска и дозволува кој како сака да прави со нивната опрема.
Секогаш се навивачите дежурни кривци ;)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Објаснувањето дека дечкото му ја земал од рака на полицаецот, па ја активирал, е уште потрагично и баш повеќе дава објаснување за обученоста и професионализмот на полицијата. Како бе така може некој, БИЛО кој да ти земе ШОК БОМБА од рака, а ти си као обучен да се справуваш со секакви ситуации?

Како бе јас да се осеќам безбедно и дека можеш да ме заштитиш, ако ти и сопствената опрема/оружје/whatever не знаеш да си ја чуваш?

Ова чисто да споменам, за кога ќе пуштаат одма муабети, да помислат како истите делуваат. Со тоа објаснување не делува дечкото ко кретен, туку полицаецот.
За ова мислев да пишам уште кога излезе првиот текст во медиумиве за тоа дека ‘‘Комитите ја земале шок бомбата од полицијата и сами ја фрлиле‘‘ (до вечер очекувајте и наслов од типот ‘‘Хулиганите во Битола сакаа да се самоубијат со шок бомба украдена од полицијата‘‘) ама искрено после се ова што се случи денес немам воља да пишувам ни за тоа што се случи на трибини,ни за играта на теренот,ни за било што.Само не ми е јасно ова медиумиве што се под црвена боја дали мислат дека народов е до толку глуп па да поверува на такви наслови ? Шансите од појас да му земеш шок-бомба на некој што имал обука во саати колку што неписмениве новинари немаат букви испишано цел живот не е 0.01% туку влегува во минус.Нема нешто посрамно од тоа тој да загуби (да му се украде) дел од својата опрема...вклучувајќи го и амблемот што е на најобична лепенка,а не нешто повеќе од тоа како што е шок-бомба.

Ова што се случи денес ги надмина и тоа како сите граници.Да оставиш човек од 20-30 години инвалид за цел живот е нешто што не се среќава ни во Афричките племиња.Не знам како планираат овие луѓе понатаму да ја водат државата,но ова што се случува во нашава ‘‘држава‘‘ не е нормално.

п.с Не ми е јасно како може навивачката група што од Скопје тргна во 11ч. и веројатно во Битола пристигнала околу 14/15ч. на стадион да влезе на крајот од првото полувреме т.е околу 18:15 часот.Ако не сте способни ич не ги пуштајте ни да тргнат на гостување бе ... за тие мочани 40 минути што ги оставивте на стадион добар дел од групата во болница го испративте и за жал еден човек за цел живот го унаказивте...гниди гнидосани.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Македонски медиуми: Направија сензација човече од тоа што Чкембари отишле во болница и им дале вода на навивачите. Па да му се сневиди (да не пцујам СЕА), па и у војна завојувани страни си праќаат вода и храна и им помагаат на ранети луѓе, а не па две обични навивачки групи. АМАН БРЕ АМАН! НАПРАВИЛЕ ЧОВЕЧКА РАБОТА ЗАТОА ШТО СЕ ЛУЃЕ НА КРАЈ НА ДЕНОТ!
Едно е да не се сакаш на трибини, друго е кога ќе видиш повредени луѓе, АМАН, ГЛУПИ НОВИНАРИ, АМАН!!!!!!!!!!!!! Боже Господе!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.404
Поени од реакции
86.860
Многу ме интересира што гомна овојпат ќе изеде Брколинда...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.895
Поени од реакции
44.808
Многу ме интересира што гомна овојпат ќе изеде Брколинда...
nisto veke go smislija scenarioto, ukral shok bomba navivacot i resil da ja aktivira zasto neli navivacite na vardar megju drugoto se ekserti i za shok bombi i znaat kako funkcioniraat, pokraj faktot neli sto se i eksperti za kradenje na oruzje od uniformirani lica dur gi tepaat so pedraci i toa, i ete bidnalo ... pogresna procenka imal.
policijata izigrala maksimalno profesionalno tuka, oni vsusnost ne tepale tuka tuku primetile deka im fali shok bomba i pocnale da gi udiraat site navivaci na vardar osven onoj so shok bombata za da se napravi eden obrac okolu nego i pritoa da se prati lice za da pregovara i istata da bide vratena kaj licata od mvr no veke bilo predocna, taa bila aktivirana i del od navivacite na vardar nastradale.

p.s. i ima razlika od raka i dlanka, znaci dlankata ke bide najverojatno amputirana, ne rakata, bar od slikite i videoto dlankata mu e nastradana, ne cela raka.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Шо се чудите, ебати полицијата што ние ја имаме, па Џибути има подобра полиција од нашава бре. Кој им дал шок-бомби на овие..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Lele ako Mvr ispadne so oficijalno soopstenie deka bombata bila ukradena i deka deckoto ja aktiviral mamata u picka nivna, najlosho da gi snajde kopilinja edni podmiteni nikakvi psihicki bolni.

Kako moze be bomba da ti ukradat? I koj e toj nenormalen u raka da si ja aktivira? Kao mozes da tribina megju lugje da frlash shok bomba? Pak li ke ja praime ciganskata i nikoj nema da odgovara? Treba ushte nekoj li da pogine?

Neka izdrzi deckoto i ako moze nekako neka mu ja spasat rakata ako vekje ne e prekasno i drugite povredeni se nadevam kje se vo red. Bravo za bitolcanite shto pomagaat tamu, vo ista kasha sme i na niv istoto mozelo da im se sluci.

Kje pocekam oficijalni vesti za deckoto, dali ke moze nekako da se spasi rakata za kolku tolku podobro da pomine.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Kajgana Shop

На врв Bottom