Ако не грешам, ампулите не се репеленти, тие делуваат само кога крлежот ќе се закачи на животното. Да пробате со каишки?Ми се плаче веќе! Го отрув мачоров, фаќа крлежи постојано. Ампулите изгледа делуваат само против болви. Во аптека ми препорачуваат само направа за рачно вадење на крлежите, а јас сакам воопшто да не одат на него. Имам приметено дека никој не ги чисти мачињава овде, вријат од крлежи.
И не, да не го пуштам надвор не е опција.
Бев со намера да пробам, али ми кажаа дека се послаби и од ампулите...Ако не грешам, ампулите не се репеленти, тие делуваат само кога крлежот ќе се закачи на животното. Да пробате со каишки?
Мачките не смеат да пијат млеко, ниту пак да јадат зачинета храна.Имам проблем со мачкава..Сабајле јадев паштета и леб,и намачкав може цела рибанка,и ја изеде без проблем..Во рок од 2 саата 3 пати ја наполнив тацната со млеко,капка не остана,се излижа..И еве ја сега повраќа,и лежи како статуа,и не мрда,се тресе и забрзано дишеше,сега се посмири малку,ама пак лежи..Претпоставка моја е дека е прејадена..Има мали мачиња,и затоа сакав да и дадам повеќе храна за да има млеко да ги дои..Од дома мислам дека не е излезена во тој период,за да знам дали е затруена или не е..Дома си беше..И јас јадев од паштетата,не ми е ништо,исто и од млекото..Уште еднаш,претпоставувам дека е прејадена,повраќаницата е со бела и кафена боја,значи млекото и паштетата..Дајте еден совет ако некако би и помогнал,10 години е кај мене..
Мачките нетреба да пијат млеко и да јадат паштета.Имам проблем со мачкава..Сабајле јадев паштета и леб,и намачкав може цела рибанка,и ја изеде без проблем..Во рок од 2 саата 3 пати ја наполнив тацната со млеко,капка не остана,се излижа..И еве ја сега повраќа,и лежи како статуа,и не мрда,се тресе и забрзано дишеше,сега се посмири малку,ама пак лежи..Претпоставка моја е дека е прејадена..Има мали мачиња,и затоа сакав да и дадам повеќе храна за да има млеко да ги дои..Од дома мислам дека не е излезена во тој период,за да знам дали е затруена или не е..Дома си беше..И јас јадев од паштетата,не ми е ништо,исто и од млекото..Уште еднаш,претпоставувам дека е прејадена,повраќаницата е со бела и кафена боја,значи млекото и паштетата..Дајте еден совет ако некако би и помогнал,10 години е кај мене..