Кајгана фото-натпревари [општи дискусии]

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
и на олимпијада не мојш 3 пати да трчаш 100 метри, туку еднаш, али можеш да ушествуваш после на 500 метри, на скок во далечина, па штафета.....
ова сега е 100 метри
минатата недела беше друго, следнаа ќе биде нешто трето
Следната недела е време и на распуст да одиме м? ;)
А може време е и да напрајме маааалку посериозен фото натпревар, јас разбирам дека нема награди, ама ако има слики со чкртки во пеинт и гласања за пријателите (иако очигледно е лоша фотката), а нема нит конструктивни критики...не викам дека знам да фотографирам, ама вака не учам ништо и досадно станува

а море...не беше до недела на полноќ гласањено? само ми го кратите!! мојот глас иде за @Let 3 ! кој ве врти, ја гласам :P

а море...не беше до недела на полноќ гласањено? само ми го кратите!! мојот глас иде за @Let 3 ! кој ве врти, ја гласам :P
Пријавувањата се до Недела на полноќ, гласањата се до сабота на полноќ... како и да е твојот глас го најде своето место во моето срце....

Правило 15-1а
кога двата брачни другари учествуваат на ист фото натпревар на пријавената фотографија мора да се гледа партнерот за да се отстрани секаков сомнеж за автоството на фотографијата
пример вака :

primer.jpg

Правило 15-1а
кога двата брачни другари учествуваат на ист фото натпревар на пријавената фотографија мора да се гледа партнерот за да се отстрани секаков сомнеж за автоството на фотографијата
пример вака :

Прегледај го приврзокот 99107
Кој иде на планина у оделце? :icon_lol:

Супер би било за во тема „зајдисонце“ :)
Само контраст... Освен во боите можда. Јас мислев во „тематиката“ на тоа што е прикажано на фотографијата - сиромав-богат, стар-млад и тн :)

Само контраст... Освен во боите можда. Јас мислев во „тематиката“ на тоа што е прикажано на фотографијата - сиромав-богат, стар-млад и тн :)
Може бе се шо асоцира на контраст и богат - сиромав и светло - мрак, и старец - дете.... кој шо мисли дека фотката му преставува контраст.
Е сега овде нема жири кој би направил селекција на пријавени дела, зато и некоја фотка која не е баш по темата ќе добие и гласови оти е убава али не е баш тематска, али не сме овде за награди берење а тие шо ептен отстапуваат од поставеното - нема да бидат ставени на гласање.

Блиску-далеку?

@LazarG , фотографијата МОРА да е поставена во Кајгана галерија за да уччествува во натпреварот
Останати, - дискусиите водете ги на оваа тема
Овде САМО се пријавуваат фотографии

Ок, за нареден пат ќе знам...ај некој од админите да ја избрише сликата и офф топик мислењата за да биде како што треба натрпеварот...се извинувам на пропустот.

Ок, за нареден пат ќе знам...ај некој од админите да ја избрише сликата и офф топик мислењата за да биде како што треба натрпеварот...се извинувам на пропустот.
Нема зошто нареден пат, сега стави ја сликата во галеријата, ископирајго линкот за ББС во опција СПОДЕЛИ и стави го на темата пријавување. Имаш “фора“ до сабота да го направиш тоа, ако не ти е јасно кажи по ПП ќе ти појаснам детално

Јас треба да отварам гласање? Помагајте, на мобилен сум со слаб нет...
пријавување е до вечер на полноќ, после го затварам и отварам гласање[DOUBLEPOST=1408912356][/DOUBLEPOST]
Дали некоја од овие спаѓа во контраст? :D

Some panorama shot of Vodno, Skopje-Macedonia by NenadT, on Flickr

Playing with fire and candels by NenadT, on Flickr

Grill fire. by NenadT, on Flickr
темата е многу општа и може многу работи да влезат како контраст, контраст во боји, во светло, во социјална тема, општествена, јултурна, верска... така да то шо милиш дека е контраст - стави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom