Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Во меѓународното право,тоа се дефинира како Чин на агресија.Вака паушално... варварство не знам дали е,јас повеќе би рекол дека е ПРИРОДА.Затоа што човекот е единствено суштество со свест,кое исто така поседува моќ да се самоуништи.Мравките исто така војуваат како луѓето,меѓусебно се освојуваат,си ги освојуваат мравјалниците и така натаму за што имаш многу документарни програми,што значи борбата/хегемонијата е застапена кај многу живи суштества вклучувајќи го и човекот.Зошто има негативни чуства.. затоа што БОГ МУ ДАЛ СЛОБОДА НА ЧОВЕКОТ... човекот е роден како слободно суштество.. односно ја има можноста ДА БИРА.. ако сакал Бог,ќе го создал човекот да биде како робот,верно суштество без свест да расудува дали ќе верува во него или не... слично како што ги правиме ние луѓето роботите,имаш роботи кои трчаат,прават моабет ама тие роботи неможе да возат кола,авион,ракета.. затоа што ТАКА СЕ ПРОГРАМИРАНИ..
http://www.youtube.com/watch?v=OPV3D7f3bHY
Малку да се нашалиме. Но слушни ја и „страшната“ приказна на Стивен.:)
Немам што да коментирам, не се согласувам со тебе од самиот старт. Бог не го создал човекот....

Болд. Не било баш секогаш тоа така..... :)

http://www.youtube.com/watch?v=OPV3D7f3bHY
Малку да се нашалиме. Но слушни ја и „страшната“ приказна на Стивен.:)
Немам што да коментирам, не се согласувам со тебе од самиот старт. Бог не го создал човекот....

Болд. Не било баш секогаш тоа така..... :)
Јас не те ни убедив да веруваш туку само сакав да разјасниме некои работи за кои напишав.Стивен според мене е глупав човек,физиката ја сакам и ја следам и ја изучувам како хоби,знам што има постигнато но глупав е бидејќи го негира Бог,иако многу поголеми научници од него,низ историјата го признвале Бог како Анштајн,Исак Њутон и други.. тоа е другар,Бог дава ама и ЗЕМА.Ова зема размисли што сакам да кажам,поврзано е со овој научник :)

Јас не те ни убедив да веруваш туку само сакав да разјасниме некои работи за кои напишав.Стивен според мене е глупав човек,физиката ја сакам и ја следам и ја изучувам како хоби,знам што има постигнато но глупав е бидејќи го негира Бог,иако многу поголеми научници од него,низ историјата го признвале Бог како Анштајн,Исак Њутон и други.. тоа е другар,Бог дава ама и ЗЕМА.Ова зема размисли што сакам да кажам,поврзано е со овој научник :)
Разбрав што сакаш да кажеш, дека сум глуп зошто не верувам. :)
Алберт има неколку фини коментари, а Исак е нешто сосема поразлично. Го прават масон, антихристи и веќе не знам што. Но сето тоа е фалш. Јас сум скептичен.

Знам што сакаш да кажеш. И тука грешиш. :)

Затоа што креаторот на човекот е природата. (неколку врвни мозоци викале дека бог е природата и дека бог треба да го бараме во природата). Таа ги создала сите тие бактерии (и органели) кои можат да му наштетат на нашиот организам (примерот со староседелците), но сите други болести (иако има докази дека некои и вештечки се создадени, а некои се создаваат преку некакви зрачења. И предизвикуваат рак) Тука не се работи за рак туку за тоа што мозокот ти станува мускул (си го гледал “Будење„ со Роби Вилијам и Роберт Де Ниро?).

Затоа што креаторот на човекот е природата. (неколку врвни мозоци викале дека бог е природата и дека бог треба да го бараме во природата). Таа ги создала сите тие бактерии (и органели) кои можат да му наштетат на нашиот организам (примерот со староседелците), но сите други болести (иако има докази дека некои и вештечки се создадени, а некои се создаваат преку некакви зрачења. И предизвикуваат рак) Тука не се работи за рак туку за тоа што мозокот ти станува мускул (си го гледал “Будење„ со Роби Вилијам и Роберт Де Ниро?).
Се изнадискутиравме ама добро.. :D јас не верувам во тоа што го збориш,затоа што не верувам дека сум настанал од мајмун(јас,ти,ние,они).. но се сложувам дека природата е местото каде човекот припаѓа и затоа треба да ја чува.Не сум го гледал тој филм.Не знам дали знаеш,една мравка која шета по ливада,илипо нашите домови некогаш.. е 10000000000 пати покомплициран систем на функционирање од било кој компјутер,невидлив авион,спејс шатал.. исто така оние животни во океаните кои се раѓаат асексуално т.е се раѓаат бремени.. што е за човекот и неговиот мозок... природата неможе и ја нема таа моќ/интелегенција да направи таков систем/организам... науката се повеќе признава дека зад нашето постоење сепак стои НАДПРИРОДНА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА.

Се изнадискутиравме ама добро.. :D јас не верувам во тоа што го збориш,затоа што не верувам дека сум настанал од мајмун(јас,ти,ние,они).. но се сложувам дека природата е местото каде човекот припаѓа и затоа треба да ја чува.Не сум го гледал тој филм.Не знам дали знаеш,една мравка која шета по ливада,илипо нашите домови некогаш.. е 10000000000 пати покомплициран систем на функционирање од било кој компјутер,невидлив авион,спејс шатал.. исто така оние животни во океаните кои се раѓаат асексуално т.е се раѓаат бремени.. што е за човекот и неговиот мозок... природата неможе и ја нема таа моќ/интелегенција да направи таков систем/организам... науката се повеќе признава дека зад нашето постоење сепак стои НАДПРИРОДНА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА.
Повторно човеколики мајмун. Не мајмун. Тоа е најопшто да се знае.

Се раѓаат бремени! Да таква е и приказната за Неси. Јас знам дека во некој видови нема полови, но дека се раѓаат бремени!
Во еповите пишува дека човекот (нормално жената) преку медитација (посветена, а пишува со) со сонцето (или сл.) забременувала. Конкретно Махабхарата. Па можеш и ова да го земеш у обзир. Или да ја прочиташ (ако не си ја читал) и самиот да увидиш што кажувам. :)

А јас сметам дека природата има.

Да се разбереме:
1907385_1435333223415475_8685116320339161715_n.jpg

:D

...
Благодарам на почитта.Да од ист ранк се,бидејќи за молитвата да биде успешна дефакто постот е ултиматум,инаку може да се молиме колку сакаме а што ако сме такви духовно и физички ''нечисти'' ? јас еднаш кажав и не ми е ташко пак да повтроам,Бог е светол и не иде таму каде што е ''ѓубре''.. каде има во Библијата случка каде Бог се јавува,помага или комуницира со убијци,блудници,нечесни итн.. ? нема.. а знаеме дека постот е духовно и физичко чистење,а молитвата ''канал'' за комуникација.
Ке одговорам на ова колку е тоа можно појасно. Тоа што се наведе тука е, според мене, погрешно толкување и тоа во најголем случај под влијание на протестантизмот. Бог е СВЕТ, (незнам што ти подразбираш под светол) и оди таму каде што има ЃУБРЕ затоа што и тоа (ако под ѓубре се подразбира грешник/ци) е/се негово создание. Затоа и кажа дека е дојден да ги лекува болните а не здравите и јадеше со грешници за да ги придобие во Царството Небесно. Затоа и многу од нив се покајаа. И те како комуницира Бог со сите и чука на секоја порта, само кој ќе му отвори... тука е проблемот.
Е сега, еден е пристапот кон верник кој што се моли, а друг кон залутаната овца заради која ги оставил 99те и тргнал да ја бара. То беше то од мене за ова.[DOUBLEPOST=1406843025][/DOUBLEPOST]
Да се разбереме:...

:D
Шо му е тоа на козата у гаќите?[DOUBLEPOST=1406843291][/DOUBLEPOST]
Повторно човеколики мајмун. Не мајмун. Тоа е најопшто да се знае.

Се раѓаат бремени! Да таква е и приказната за Неси. Јас знам дека во некој видови нема полови, но дека се раѓаат бремени!
Во еповите пишува дека човекот (нормално жената) преку медитација (посветена, а пишува со) со сонцето (или сл.) забременувала. Конкретно Махабхарата. Па можеш и ова да го земеш у обзир. Или да ја прочиташ (ако не си ја читал) и самиот да увидиш што кажувам. :)

А јас сметам дека природата има.
Види види... А јас те сметав за атеист!!!

Последно уредено:
Види види... А јас те сметав за атеист!!!
Сега ќе ме провоцираш!? Јас мислам дека нема причина.
Разговаравме за тоа дека е невозможно да се забремени без контакт. Конташ?

Сега ќе ме провоцираш!? Јас мислам дека нема причина.
Разговаравме за тоа дека е невозможно да се забремени без контакт. Конташ?
Не е можно ни да се создаде светот за 6 дена, освен ако не си Бог... конташ?

Не е можно ни да се создаде светот за 6 дена, освен ако не си Бог... конташ?
И не е возможно планетата Земја да е стара само 10.500 г. по логиката просечниот животен вен на една генерација, конташ?

И не е возможно планетата Земја да е стара само 10.500 г. по логиката просечниот животен вен на една генерација, конташ?

А колку е стара Земјата? 4,6 милј. години? Колку генерации луѓе треба да изумрат за да ја измерат таа неверојатна цифра?

А колку е стара Земјата? 4,6 милј. години? Колку генерации луѓе треба да изумрат за да ја измерат таа неверојатна цифра?
Па може да е и 4,5 односно 4,7 милј. Како и да е, тоа е многу многу повеќе од 10.500 г. :)

Не можам да ти пресметам затоа што претпоставувам прашуваш колку генерации досега изумреле односно до тој момент кога научниците ја откриле таа дупка во религијата. Животот не започнал веднаш по формирањето (создавањето) на планетата Земја.

Последно уредено:
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom