Премногу си арогантен. Но знаеш што? Јас НЕ ја менувам верата, само ја менувам црквата. И сум сигурен дека ќе ми биде МНОГУ ПОДОБРО.Сакал вера да смени хаха убиј се
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Премногу си арогантен. Но знаеш што? Јас НЕ ја менувам верата, само ја менувам црквата. И сум сигурен дека ќе ми биде МНОГУ ПОДОБРО.Сакал вера да смени хаха убиј се
А да прочиташ ти нешо околу византиските убијци ?@manos е да арно ме потсети членов над мене,пред да преминеш во католичка вера,потруди се за последен пат како православен да ја најдеш и прочиташ книгата Ватикански убијци.Јас на српски ја имам прочитан многу,многу одамна.
Со задоволство,ако има таква книга воопшто.А да прочиташ ти нешо околу византиските убијци ?
Eххххххххххххх.. дека Православните имаат милиони католици,муслимани и протестанти мачено и убивано тука ти верувам...Ајде бре доста со вакви слики и линкови. Ако гледаме од тој аспект, тогаш и православните имаат тепано и измачувано милиони муслимани,католици,протестанти. Битно е дека католицизмот НЕ учи на насилство, исто како и православието и протестантизмот, и целото христијанство.
Не ја прочитав и не планирам да читам глупости. Јас си реков дека си останувам христијанин. Католичката црква е многу поорганизирана, и свештениците не се арогантни, незаинтересирани, и не возат џипови од 100.000 евра како православните свештеници. Католичките свештеници водат грижа за сите верници, барем во Македонија, католичките свештеници се ПРИМЕР за верниците.Eххххххххххххх.. дека Православните имаат милиони католици,муслимани и протестанти мачено и убивано тука ти верувам...
Туку ја прочита книгата ?.. или страв ти е што ќе прочиташ во неа..
Се плашиш од вистината... ама добро,се надевам дека некогаш во животот ќе имаш храброст да ја прочиташ.Не ја прочитав и не планирам да читам глупости. Јас си реков дека си останувам христијанин. Католичката црква е многу поорганизирана, и свештениците не се арогантни, незаинтересирани, и не возат џипови од 100.000 евра како православните свештеници. Католичките свештеници водат грижа за сите верници, барем во Македонија, католичките свештеници се ПРИМЕР за верниците.
Католичката црква е многу поорганизирана.
и не возат џипови од 100.000 евра како православните свештеници.
За она што те мачи има вина не само црквата и свештениците, а и верниците. Но основната причина за разочарувањето сметам дека стои длабоко во тебе и нема да ја решиш со промена на црквата.Грешка си. Црквата треба да е место каде што имаш духовен мир. Црквата, и тие кои ја служат црквата треба да бидат пример за верниците.
За жал, тие што ја раководат православната црква, не се никаков пример за верниците, но и не водат никакво гајле за верниците. И според мене, човекот треба сам да си ја избере црквата во која што ќе оди, и во која што ќе се чувствува убаво. Сите цркви се БОЖЈИ ХРАМ.
Не е се исто, си ги напишал истите работи, но има и доста разлики со кои не би се согласил како православен.Не ја менувам верата. Јас си останувам христијанин. И не преминувам во јеховини сведоци кои се сметаат дека се христијани, ниту во протестанство кое ги негира светците, само ја менувам црквата. Католицизмот и православието биле едно, и потоа се раздвоиле. Речиси се е исто кај католиците, само што на различни датуми им се празниците. Исповед,постење,причест,крштение, и ред други работи е исто. Католиците го признаваат крштението на православните христијани.