Сарти

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Се убаво, само има една црква или што и да е во центар на град и секој сабајле у 6 ме разбудуваше маму и е.ем.... И газдарицата на вилата кај што бевме сместени ми кажуваше дека оделе да прават муабет со тоа плусо-носците од таму да не тропаат толку рано ама вика нема разбир.

Освен тоа, перфектно место за одмор.

C

cige

Гостин
Прекрасното градче Сарти се наоѓа на источната страна на полуостровот Ситонија (вториот крак на Халкидики), со поглед на светиот полуостров Атос. Местото е опкружено со бујна вегетација и раскошен поглед на сите страни, што го прави идеално за одмор и релаксација.

Градчето Сарти е подигнато на местото каде што се наоѓал античкиот град со истото име, град кој бил исклучително важен во геополитичката стратегија на древната Грција. Местото било посетено и од персискиот крал Ксеркс за време на неговите епски походи. Денес, остатоците од античката населба можат да се најдат во опкружувањето на Сарти.

Околу Сарти се наоѓаат и дел од најраскошните плажи во цела Грција, меѓу кои најпознати се: Златната плажа Сарти, Транос, Аи Николас, Платаници, Аклада, како и уникатната плажа Кавуротрипес.

Сарти веќе со години е едно од најпопуларните туристички локации во Грција, главно поради необично складната комбинација на морето и планините, кои се соединуваат токму во ова магично место. Градчето изобилува со бројни кафулиња, ресторани и таверни, кои ќе ги задоволат и најпребирливите вкусови.

Можете да се опуштите во некое од тивките кафулиња со убаво кафе или сладолед, но можете да уживате и во интензивниот ноќен живот, во одличните ноќни клубови.Посетата на Сарти не смее да помине без посета на манастирот Ксиропотамос, кој се наоѓа непосредно до градчето, а од оваа локација секојдневно се организираат и бродски екскурзии кон планината Атос – искуство што едноставно не смее да се пропушти.

Какви се вашите впечатоци од Сарти? Сте биле ли? Ако веќе сте биле сместени во некој убав објект, споделете повеќе информации околу истиот.
Кажи ми ако сакаш како се цените на кракот Ситонија во однос на кракот Касандра?

Член од
24 јули 2014
Мислења
118
Поени од реакции
64
Сарти е бомбон! Вашарот на прв крак може да му пљукне под прозор.

Иначе цените се поефтини од прв крак, али поскупи него лани. Пак ја праат истата грешка Грците, начекаа пуни капацитети и ќе удрат пак на цени ко пред кризата за година две. Али у секој случај, наредниве 2-3 години Сарти односно вториот крак ќе биде далеку поприфатлив за нас. Јбг им текна на бугарите дека она муљон нивни не го бива па почнаа масовно за цело село да пуштаат на краците :(

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.231
Поени од реакции
34.532
Дечки, планира ли некој да оди во Сарти во периодот од 24.08 до 07.09? :)
Може да праиме некоја македонска вечер, турнир во тенис на плажа или можеби бриџ? :D

Ако одите, пријавете се, може да се сретнеме таму :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки, планира ли некој да оди во Сарти во периодот од 24.08 до 07.09? :)
Може да праиме некоја македонска вечер, турнир во тенис на плажа или можеби бриџ? :D

Ако одите, пријавете се, може да се сретнеме таму :)
Јас идам од 10.08, барем ќе имаш фидбек како е :D

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Е кај беше на друго место жити мене? Климатериа не ти се допадна? 100 класи е подобра од портокаловата.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Супер е Портокали , само треба мноооогу рано да отидеш за да фатиш место ( мислам на дивата плажа , додека на плажата кај кафичот има место ) .
Добро место , во близина на Сарти кое вреди да се посети е кампот Арменистис , преубаво е :)

Член од
15 мај 2012
Мислења
117
Поени од реакции
79
Супер е Портокали , само треба мноооогу рано да отидеш за да фатиш место ( мислам на дивата плажа , додека на плажата кај кафичот има место ) .
Добро место , во близина на Сарти кое вреди да се посети е кампот Арменистис , преубаво е :)

Арменистис

CIMG3801.JPG CIMG3800.JPG CIMG3741.JPG

:cuc:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
како се движат цените за во Сарти на апартманите и се останато ?

зборев со Џену пред некој ден и ми рече дека е топ,некој друг што бил годинава да каже што како е таму.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
како се движат цените за во Сарти на апартманите и се останато ?

зборев со Џену пред некој ден и ми рече дека е топ,некој друг што бил годинава да каже што како е таму.
Preku agencija od tuka , ke najdes za okolu 45-50 evra od den . A na lice mesto ... Zabegale grcive malku , mi rekoa deka dvokrevetna soba e od 60 evra pa nagore,i toa ako imas sreka da najdes Ova ti e informacija od prva raka

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Preku agencija od tuka , ke najdes za okolu 45-50 evra od den . A na lice mesto ... Zabegale grcive malku , mi rekoa deka dvokrevetna soba e od 60 evra pa nagore,i toa ako imas sreka da najdes Ova ti e informacija od prva raka
сега за сега не најдов агенција што средува за Сарти,осим за Паралија и Олимписка ривиера.
Ако имаш најдено некоја агенција,прати ми на ПП линк да разгледам.
Ако нема ништо,изгледа ќе се одлучам за Паралија...

Kajgana Shop

На врв Bottom