Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Која е таа секоја сезона? За прошлата уште на почеток кажавме дека ќе се иде кон опстанување ама ни се укажа шансата и ја зграпчивме за ЛЕ.
На 10ти ќе ги измериме силите ако настапат и 2 тима со полн состав ќе видиме до кај сме ;)
:pos:
Ќе се прајте сеа на 3 ипол, ме мрзи да барам постови, ама се палевте сите дека ќе станете шампиони и тоа уште не почанта сеозната кога влезе Еколог, за после неколку кола да смените мислењата дека ќе се борите за опстанок.

Моја прогноза-Шкендија Шампион.Објективно сме појаки од сите на сите позиции.Очекувам лесен џогинг до целта без поголеми компликации :cool: А за отпаѓање сакам Пелистер и Тетекс да се спасат,и така многу селски екипи бербат го имат направено шампионатот.
Догодина нејќам царев двор и дрита да ги гледам
Ако добро памтам ти беше пациентот што се палеше на наводниот дрим тим на Шкендија пред утакмицата со Зимбру.
Имаш сенс, нема збор тука (y)

Во случај да не си ти, извини, али нека се јави прогнозерот кој беше, да му врачиме свечено орден за глупоќа

Која е таа секоја сезона? За прошлата уште на почеток кажавме дека ќе се иде кон опстанување ама ни се укажа шансата и ја зграпчивме за ЛЕ.
На 10ти ќе ги измериме силите ако настапат и 2 тима со полн состав ќе видиме до кај сме ;)

Муабетот е дека сите кога малку ќе рипнат од просеков се прогласуваат за шампиони, а на крајот пак стара приказна дека не местат,а и не мислев само на вас..:)
И јас не реков дека вие нема, или пак дека Вардар ќе биде шампион, едвај чекам второ коло, ќе биде едно од поинтересните дербиња во последните неколку години од фудбалски аспект гледано :)

Ќе се прајте сеа на 3 ипол, ме мрзи да барам постови, ама се палевте сите дека ќе станете шампиони и тоа уште не почанта сеозната кога влезе Еколог, за после неколку кола да смените мислењата дека ќе се борите за опстанок.

Е ајде де барај не е толку тешко, ќе се снајдеш. Тоа палење на почетокот било од преголамата радост и убедување дека конечно ќе почнеме да газиме ама не на првата сезона. На почетокот самиот Ѓоре изјави дека ќе гледаат да завршат 5-6ти на табелата. Пред почетокот на пролетниот дел имаше некои о другите клубови кои веруваа дека можеме да стигнеме и до шампионската титула со оглед на трансферите ама ние бевме реални и верувавме само во избор на ЕЛ.

Муабетот е дека сите кога малку ќе рипнат од просеков се прогласуваат за шампиони, а на крајот пак стара приказна дека не местат,а и не мислев само на вас..:)
И јас не реков дека вие нема, или пак дека Вардар ќе биде шампион, едвај чекам второ коло, ќе биде едно од поинтересните дербиња во последните неколку години од фудбалски аспект гледано :)

Тоа е точно ама искрено моментално само ние и вие сме најсериозни кандидати и затоа кој и од нас да верува во шампионска титула би бил во право.
Ете пример јас верувам дека можеме да станеме шампиони вака како што стојат моментално работите. Имаме подобри играчи, проверени имиња. Е сеа незнам како ќе се покажат ерменците кај вас ама ако испаднат од типот на Трниниќ или Ловречиќ пиши пропало. Исто така нападот ви е доста слаб споредувајќи го со нашиот особено крилните позиции каде ние сме одлично покриени а имаме и доста квалитетни играчи на овие позиции за ротации вклучувајќи го и утрешното ново засилување, Кировски.
Иако е рано после второто коло многу работи ќе ни бидат појасни, единствено се надевам дека на тој натпревар и двата тима ќе настапат со полни состави. Ќе биде тоа јака утакмица
.

Некако без ќеф ми е ова сезона оти во Пелистер е каша попара, ама ај да кажам шо мислам...Значи за титула ќе се решава меѓу Вардар и Шкендија и според мене многу ќе зависи од почетокот односно првиот круг.Исто така како за шампион , така и за европа и опстанок ќе зависи од договарањето на 3 за 3 утакмиците како и местенките.
Шкендија лани не ме импресионира и покрај еден тон пари за играчи шо дадоја поради фактот шо двете утакмици шо не ги платија дома со Еуромилк и Брегалница ги изгубија но имат сега време да го досредат составот и зедоја добри засилувања за наши услови па ќе видиме.Вардар добро се засилија имаа многу добри припреми-најдобри од сите клубови во државатаТака да ова година треба да избирам помеѓе две зла :eek: па подобро Вардар да биди отколку Шкендија.

Е сега за ова другото иако ќе биди каша попара ,сепак мислам Работнички ќе обезбеди Европа поради добриот начин на работа и континуитетот во последните години.За четвртиот патник ама немам ич идеја.Еве му давам предност на Металург поради најдобрата младинска школа која ја има моментално па иако ќе му одат после Омонија уште 3-4 играчи сепак мислам ќе се борат за Европа...

А остатокот ќе се бори за да избегне да игра за плеј - аут ... Според ова како сега стојат работите - Пелистер,Турново,Силекс,Пелистер,Ренова ,Брегалница.

Овде е ама навистина каша попара...Имаме 3 клуба со финансиска криза зад кои не стои општина Турново,Тетекс,Ренова,
2 клуба со финансиска криза зад кои стојат општини Пелистер, Брегалница
и последниот комунистички тим во државата Силекс...Јас ми сакал да отпаднат
1.Силекс - за ова село нема место во прва лига
2.Турново - и за ова село нема место прва лига
3.Ренова - нека се сврти кон трговскиот и гипсот нека не му земва место на некој град со традиција
4.Тетекс -само поради тоа што нема да играт во Тетово (ќе играле во Ѓорче и Велес) и овај клуб личи на све само на Тетекс од Тетово Не

Што се жалат Битолчаниве. Еве им засилувања. Котлињава има да ораат на терен :D.
afrikanci-vo-pelister-624x468.jpg

Ne be decko,vo zabluda si...Baraj kolku sakas,еdinstvena cel ni bese opstanok so moznost za evropa,sto ni uspea.Bas konjanikot ne stavase vo pozicija za vtora liga vo pocetokot na prvenstvoto a ti ni zboris za titula !!! Za drugiot clen sto me citiral,ne sum vo moznost da mu vrat bidejki mi e na ignore(i nemam namera da go trgnam) , Ja ne sum kazal dream team team za evropa(retki ekipi od balkan go imat toa),a za ovaa prventsvo DA,na 2 navrati go pocustvuvavte toa :)

Последно уредено:
Немам друга работа ќе ви барам постови, си знаеме како беше работата не за џабе јадевте ремет. Тоа поминало веќе така да ова е побтино што иде за 7 дена.
Искрено ве сметам за фаворити посебно сега од кога го комплетиравте составов, едина наша преднсот се одличните подготовки, за кој најкриво ми е што вадевме добри резултати против тие јаки противници, зашто да губевме многу побрзо ќе летаа можда тој Самовилата, Кемал Монтено и останатите незналици.

Зашо имате омраза према Брегалница требаше ли да ви ја дадеме утакмицата да не тепате тоа шо на трибините имало некој психопати и шо се радува ле на головите на Шкендија не се играчите криви.
Никој не очекуваше да ни ја дадат утакмицата, али да се радуваш и тоа против Вардар?
Не беа само поединци, туку цел стадион аплаудираше.
Имавме и лично таква случка по натпреварот во кафана во Штип, доаѓаат штипјани насмеани и радосни што Вардар нема да игра во Европа.
Срамота за цел Штип, кон кој искрено чувствувам омраза и кон Брегалница како клуб.
Истите тие за кој игравте и навивате тој ден, верувајте дека нема да ве е*бат ни два посто и да имаат шанса одма би ве испаднале од лига.

Некако без ќеф ми е ова сезона оти во Пелистер е каша попара, ама ај да кажам шо мислам...Значи за титула ќе се решава меѓу Вардар и Шкендија и според мене многу ќе зависи од почетокот односно првиот круг.Исто така како за шампион , така и за европа и опстанок ќе зависи од договарањето на 3 за 3 утакмиците како и местенките.
Шкендија лани не ме импресионира и покрај еден тон пари за играчи шо дадоја поради фактот шо двете утакмици шо не ги платија дома со Еуромилк и Брегалница ги изгубија но имат сега време да го досредат составот и зедоја добри засилувања за наши услови па ќе видиме.Вардар добро се засилија имаа многу добри припреми-најдобри од сите клубови во државатаТака да ова година треба да избирам помеѓе две зла :eek: па подобро Вардар да биди отколку Шкендија.

Е сега за ова другото иако ќе биди каша попара ,сепак мислам Работнички ќе обезбеди Европа поради добриот начин на работа и континуитетот во последните години.За четвртиот патник ама немам ич идеја.Еве му давам предност на Металург поради најдобрата младинска школа која ја има моментално па иако ќе му одат после Омонија уште 3-4 играчи сепак мислам ќе се борат за Европа...

А остатокот ќе се бори за да избегне да игра за плеј - аут ... Според ова како сега стојат работите - Пелистер,Турново,Силекс,Пелистер,Ренова ,Брегалница.

Овде е ама навистина каша попара...Имаме 3 клуба со финансиска криза зад кои не стои општина Турново,Тетекс,Ренова,
2 клуба со финансиска криза зад кои стојат општини Пелистер, Брегалница
и последниот комунистички тим во државата Силекс...Јас ми сакал да отпаднат
1.Силекс - за ова село нема место во прва лига
2.Турново - и за ова село нема место прва лига
3.Ренова - нека се сврти кон трговскиот и гипсот нека не му земва место на некој град со традиција
4.Тетекс -само поради тоа што нема да играт во Тетово (ќе играле во Ѓорче и Велес) и овај клуб личи на све само на Тетекс од Тетово Не
Trebase 8 da vi dademe a ne 5 ,zatoa ne si impresioniran :) plus i rucek besplaten vi plativme ;) ,aj ova godina uste povise ke se impresioniras ;)

Trebase 8 da vi dademe a ne 5 ,zatoa ne si impresioniran :) plus i rucek besplaten vi plativme ;) ,aj ova godina uste povise ke se impresioniras ;)
И Ренова 4 дома ни дадоја па сигурно не се Реал Мадрид....Така да за такви платени и однапред договорени утакмици ако си мислите дека сте Барса , блазе вас :pos:
Ма не е можно,зарем не се ова Либеријците или од кај беа,битно Африканци,шо беа на проба во Вардар ?! :)
Абе шо си се вчудоневидел.Толку се добри ? :D

И Ренова 4 дома ни дадоја па сигурно не се Реал Мадрид....Така да за такви платени и однапред договорени утакмици ако си мислите дека сте Барса , блазе вас :pos:

Абе шо си се вчудоневидел.Толку се добри ? :D

Да бе секоја наша победа е платена, секој пораз ете не сме дале пари...не знаеш колку смешен испаѓаш :LOL:

Ма не е можно,зарем не се ова Либеријците или од кај беа,битно Африканци,шо беа на проба во Вардар ?! :)
Не. Овие се некои сосема други во Вардар беше 1 ми се чини, но не успеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom