Некако без ќеф ми е ова сезона оти во Пелистер е каша попара, ама ај да кажам шо мислам...Значи за титула ќе се решава меѓу Вардар и Шкендија и според мене многу ќе зависи од почетокот односно првиот круг.Исто така како за шампион , така и за европа и опстанок ќе зависи од договарањето на 3 за 3 утакмиците како и местенките.
Шкендија лани не ме
импресионира и покрај еден тон пари за играчи шо дадоја поради фактот шо двете утакмици шо не ги платија дома со Еуромилк и Брегалница ги изгубија но имат сега време да го досредат составот и зедоја добри засилувања за наши услови па ќе видиме.Вардар добро се засилија имаа многу добри припреми-најдобри од сите клубови во државатаТака да ова година треба да избирам помеѓе две зла

па подобро Вардар да биди отколку Шкендија.
Е сега за ова другото иако ќе биди каша попара ,сепак мислам Работнички ќе обезбеди Европа поради добриот начин на работа и континуитетот во последните години.За четвртиот патник ама немам ич идеја.Еве му давам предност на Металург поради најдобрата младинска школа која ја има моментално па иако ќе му одат после Омонија уште 3-4 играчи сепак мислам ќе се борат за Европа...
А остатокот ќе се бори за да избегне да игра за плеј - аут ... Според ова како сега стојат работите - Пелистер,Турново,Силекс,Пелистер,Ренова ,Брегалница.
Овде е ама навистина каша попара...Имаме 3 клуба со финансиска криза зад кои не стои општина Турново,Тетекс,Ренова,
2 клуба со финансиска криза зад кои стојат општини Пелистер, Брегалница
и последниот комунистички тим во државата Силекс...Јас ми сакал да отпаднат
1.Силекс - за ова село нема место во прва лига
2.Турново - и за ова село нема место прва лига
3.Ренова - нека се сврти кон трговскиот и гипсот нека не му земва место на некој град со традиција
4.Тетекс -само поради тоа што нема да играт во Тетово (ќе играле во Ѓорче и Велес) и овај клуб личи на све само на Тетекс од Тетово Не