Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ај читни нешто плус дали имало педери во Европа од 7-14 век, и дали имало потоа..
Не бе: од 7-от до 14-от век немало педери, ама потоа одеднаш и сами од себе се „појавиле„....:icon_lol:

Член од
26 март 2014
Мислења
17
Поени од реакции
3
Незнаев каде да прашам па ќе прашам тука, дали има некој католик на форумов? Ако има,нека ми прати порака.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И која религија е претходник на тие настани?! Грчката митологија, нели?!!
Тачно!
Зевс, имено, се „онадуел„ со Ганимед токму во грчката митологија, не во будизмот.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Добро,но го спомнав бидејќи да беше нешто против Бог,тоа имаше овде на форумов еден куп атеисти да го слават.. да не заборавиме каков е ставот на ''иконата на Атеизмот'' за Бог :)
Јас ќе го славам моментот кога Исламот ќе доживее една ренесанса. Тоа ќе биде најдоброто нешто кое му се случило на човечвото.
Друго ништо не славам, а каков е ставот, искрено не знам, нит не интересира. :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не премолчувам ништо: тоа што ти не го разбираш, не значи дека јас го премолчувам.
Па да! Секогаш кога некој ќе го разоткрие твоето лицемерие, тогаш тој неразбира ништо.
Како бре не ти е срам да лажеш? Намерно ги изостави стиховите што следеа со цел да ја измениш пораката која ја даваат....мизерија!:sick:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тачно!
Зевс, имено, се „онадуел„ со Ганимед токму во грчката митологија, не во будизмот.
Не заборавај. Штосот за тоа дека Исус е полубог е земен од грчката митологија.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас ќе го славам моментот кога Исламот ќе доживее една ренесанса. Тоа ќе биде најдоброто нешто кое му се случило на човечвото.
Друго ништо не славам, а каков е ставот, искрено не знам, нит не интересира. :)
Дај изјасни се зашто вакви.. џихадистички ставови :D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Прочитај го новиот предлог на ретардоните ,на верски вести, ќе ти стане јасно. :)
Читам ама неможам да најдам ништо во склад со тоа твоето предходно мислење,ако не ти е тешко потенцирај ми на што точно мислиш.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Читам ама неможам да најдам ништо во склад со тоа твоето предходно мислење,ако не ти е тешко потенцирај ми на што точно мислиш.
За сакатењето на женските гениталии. Мислам дека е последно. Но што и да прочиташ во врска со исламот на таа тема, нема да биде надвор од контекст.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
За сакатењето на женските гениталии. Мислам дека е последно. Но што и да прочиташ во врска со исламот на таа тема, нема да биде надвор од контекст.
Аха,и зошто тоа чекаш ренесанса на исламот ? :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не заборавај. Штосот за тоа дека Исус е полубог е земен од грчката митологија.
Штосот е во тоа што Христос Е Господ Бог, „она„ кое грчката митологија не го познава.
И пак си во криво...:icon_lol:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Штосот е во тоа што Христос Е Господ Бог, „она„ кое грчката митологија не го познава.
И пак си во криво...:icon_lol:
Штосот е во тоа што ти мислиш дека Исус е Бог. Ти си во криво. :P

Него, што мислиш за филмот на Монти Пајтон (1979). Инспирацијата потекнува од животот на Исус.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Штосот е во тоа што ти мислиш дека Исус е Бог. Ти си во криво. :P
Не е битно што јас мислам, туку битно е „што и како„ ни е од Небесата објавено.[DOUBLEPOST=1406327033][/DOUBLEPOST]
Него, што мислиш за филмот на Монти Пајтон (1979). Инспирацијата потекнува од животот на Исус.
Не знам за кој филм се работи, ама многу е веројатно дека се работи за нечие Богохулие, за што не сакам да си го арчам времето.

Kajgana Shop

На врв Bottom