Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Некој запишан на Историја со архивистика? Или што планира да се запише? :)

Дали има некој информации што е потребно за да се запишеш на факултетите на УКИМ како малцинство? Дали се потребни некои дополнителни документи или не? И да не знаете во која квота влегуваат пријавените како малцинство, државна или приватна?

Некое искуство од лани при запишување на Гоце Делчев во Штип дали мора изводот и државјанството да не бидат постари од 6 месеци ? Јас лани вадев, па дали може да ми прават проблеми заради тоа и да не ме примат ?

Некое искуство од лани при запишување на Гоце Делчев во Штип дали мора изводот и државјанството да не бидат постари од 6 месеци ? Јас лани вадев, па дали може да ми прават проблеми заради тоа и да не ме примат ?
Не, изводот мене ми беше од раѓање дури, државјанството 3 години старо, па ме примија. Али се отпишав, тоа не е факултет ни универзитет ! Ужас

Некој на Социјална работа и социјална политика има?
Мали важни информации да пише,како иде факултетот,што се учи итн.
:)

Во потребни документи за упис на факултет пишува дека треба и доказ за државјанство на РМ, односно уверение/решение. Е сега бидејќи јас немам таков документ, а ниту на страната на МВР не можам ништо да најдам, (типично за наши сајтови) дали може како доказ да послужи лична карта или пасош?
Ќе се јавев во УКИМ но касно е веќе па се надевам ако знае некој ќе ми одговори во брзо време, да знам дали утре да одам во МВР.

Во потребни документи за упис на факултет пишува дека треба и доказ за државјанство на РМ, односно уверение/решение. Е сега бидејќи јас немам таков документ, а ниту на страната на МВР не можам ништо да најдам, (типично за наши сајтови) дали може како доказ да послужи лична карта или пасош?
Ќе се јавев во УКИМ но касно е веќе па се надевам ако знае некој ќе ми одговори во брзо време, да знам дали утре да одам во МВР.
Чим пишува дека е потребно уверение/решение за државјанство, тогаш сигурно не дозволуваат само со лична карта/пасош (што е глупаво). Подобро оди и извади си државјанство, не си прави проблеми за џабе.

Чим пишува дека е потребно уверение/решение за државјанство, тогаш сигурно не дозволуваат само со лична карта/пасош (што е глупаво). Подобро оди и извади си државјанство, не си прави проблеми за џабе.

Да да се јавив во универзитет сабајле ми рекоа дека требало, тркнав прееска до МВР и завршив работа, одма издаваат уверение.

да не знае некој дали треба да се прикачат некои документи во овој дел од електронскава пријава?

Attachments

• 10585319_839899026021254_1614880553_n.jpg
    10585319_839899026021254_1614880553_n.jpg
    7 KB · Прегледи: 19
Дали знае некој откако се пополни електронската пријава, тие документи 5-6 што се симнуваат, кои од нив треба да се однесат ? Што е интерниот лист а што е универзитетскиот ? Интерниот всушност е електронска пријава или ? Универзитетскиот е претпоставувам за тие на кои им се врши и проверка на знаењата?

Да прашам дали е морално да се пријавиш на iknow за да се запишаш на факултет ?

Па пробував со едно 2-3 емаил адреси ама не ми стигнува никаков меил за да го активирам профилот за да се логирам па незнам што да направам

Па пробував со едно 2-3 емаил адреси ама не ми стигнува никаков меил за да го активирам профилот за да се логирам па незнам што да направам
Виде случајно да не ти отишол мејлот во Spam? Ако нема ни таму, обрати се на странава со тоа што ќе креираш нов тикет, би требало за еден-два дена да ти вратат на прашањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom