Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.202
Поени од реакции
22.819
CSI Donetsk :facepalm:

Овие луѓе не се професионалци. Собрани де од ваму де од таму и ајде да расчистат и да помогнат. И јас на нивно место апсолутно би немал идеја како да постапам во ваква ситуација. Би правел што ќе ми кажат или што прават другите.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Е ај сеа...

WASHINGTON (AP) — US officials: Intel suggests Malaysia plane shot down by separatists, no link to Russia found.

http://bigstory.ap.org/article/us-officials-intel-suggests-malaysia-plane-shot-down-separatists-no-link-russia-found

Иако САД остануваат на ставот дека Русија „ги создала условите“ што довеле до инцидентот, рекле американските разузнавачи, тие не нашле докази дека за време на лансирањето на ракетата имало присуство на Руси, а не можат ни да потврдат дека оние што ја испукале биле обучувани во Русија.

Кога биле прашани кој точно го испукал проектилот, одговорот бил „не го знаеме името, не го знаеме чинот, а дури не сме стопроцентно сигурни ни за неговата националност“.

Американските разузнавачки офицери рекле дека нивната истрага се потпира делумно на постови на социјалните мрежи
и на видеа што во изминатите денови ги објавила украинската влада, иако сè уште не успеале да ја проверат нивната автентичност. Тие конкретно навеле видео со фрлач на ракети што преминал на руска територија, а на кој му недостигал еден проектил, но признале дека сè уште ги немаат утврдено потеклото и содржината на видеото.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/amerikanski-razuznavachi-rusija-nema-nikakva-vrska-so-soboruvanjeto-avionot-go-soborile

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.324
Снимката што ја користат е од соборениот Боинг.

http://youtu.be/Px2rfWBW4wg?t=1m29s
Па вака, еве оваа снимка е типичен доказ за местенка.
Не ми требаше цела снимка да ја видам за се види тоа што е очигледно. Ајде ќе почнеме вака.

0:55 се гледа едно крило од Малезискиот авион. Позадината жолто поле веќе зрело жолто жито за жнеење.

1:32 Се гледа човек во маскирно одело бара нешто во купот, истата таа слика ја има и во анимацијата што ја постираше како спојлер. Доле има една кутија која на кирилица има испишано Минск.

1:36 Исто човек во маскирно што го има на Анимацијата, но во позадина нема жолта пченица, туку сончоглед.

1:39 Друг агол, фрлаат луѓе нешто во камион. Во позадина пак нема жолто жито.

Ајде пак од почеток:

0:30 - 0:57 шотови на местото на настанот од повеќе агли во позадина ни трага ни глас од сончоглед, ниту од некои зелени растенија што се гледаат на 1:39

1:00 - 1:25 нови шотови од разни агли, со многу лешеви наоколу, и пак нигде ја нема позадината од сликите од анимацијата.

1:27 одеднаш дедо и дете до камион во околина која ја нема на претходните шотови, високи зелени растенија, најверојатно сончоглед и камион во позадина.

И продолжува со сцените од твојата анимација, луѓе рошкаат по некаков куп, нема лешеви нема ништо и ставаат некои работи во камион.

Ова што може да потврди?
Некој намерно монтира.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Овие луѓе не се професионалци. Собрани де од ваму де од таму и ајде да расчистат и да помогнат. И јас на нивно место апсолутно би немал идеја како да постапам во ваква ситуација. Би правел што ќе ми кажат или што прават другите.
Е па ако не се компетентни нема да се понашаат како шерифи.

http://youtu.be/lNXf_HncM20?t=3m45s

http://youtu.be/lNXf_HncM20?t=3m9s[DOUBLEPOST=1406071382][/DOUBLEPOST]
Не ми требаше цела снимка да ја видам за се види тоа што е очигледно. Ајде ќе почнеме вака.

0:55 се гледа едно крило од Малезискиот авион. Позадината жолто поле веќе зрело жолто жито за жнеење.

1:32 Се гледа човек во маскирно одело бара нешто во купот, истата таа слика ја има и во анимацијата што ја постираше како спојлер. Доле има една кутија која на кирилица има испишано Минск.

1:36 Исто човек во маскирно што го има на Анимацијата, но во позадина нема жолта пченица, туку сончоглед.

1:39 Друг агол, фрлаат луѓе нешто во камион. Во позадина пак нема жолто жито.

Ајде пак од почеток:

0:30 - 0:57 шотови на местото на настанот од повеќе агли во позадина ни трага ни глас од сончоглед, ниту од некои зелени растенија што се гледаат на 1:39

1:00 - 1:25 нови шотови од разни агли, со многу лешеви наоколу, и пак нигде ја нема позадината од сликите од анимацијата.

1:27 одеднаш дедо и дете до камион во околина која ја нема на претходните шотови, високи зелени растенија, најверојатно сончоглед и камион во позадина.

И продолжува со сцените од твојата анимација, луѓе рошкаат по некаков куп, нема лешеви нема ништо и ставаат некои работи во камион.

Ова што може да потврди?
Некој намерно монтира.
Прегледаj се.

Еве уште едно видео од Lifenews.ru

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.202
Поени од реакции
22.819

http://youtu.be/lNXf_HncM20?t=3m9s
Јас колку што знам сепаратистите не ги чистат рушевините туку локални луѓе плус украинската служба за итни ситуации (како и да се вика). Тоа што се понашаат ко шерифи дополнително потврдува дека се непрофесионалци.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.324

http://youtu.be/lNXf_HncM20?t=3m9s[DOUBLEPOST=1406071382][/DOUBLEPOST]

Прегледаj се.

Еве уште едно видео од Lifenews.ru

Во ниедно видео што го објави не гледам доказ дека анимацијата што ја постираше претходно , а која требаше да служи за подсмев и релативизирање на проруската страна, е од урнатиот Малезиски авион. Напротив кирилскиот натпис кој јасно се гледа во тој дел докажува дека тој дел е вметнат во видеото најверојатно поради задни намери.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Проблемот околу истражувачите беше што каснеа речиси 3 дена.
А температурата на терен беше +30 степени.
Второ теренот беше во наврати на удар на Украинската армија.

Трет проблем е што во повеќе наврати медиумите си го тераат филмот за пропагандата.
После бунтовинкот со играчката во раце еве уште еден пример како си ја матат водата.

Четврто. Излегоа официјални лица на Малезија и Холандија.
Заклучено беше дека од страна на бунтовниците имало сорабтока, и дека за обични рудари работата што ја извршиле е одлична. Се мисли на грижа за телата и нивно префрлување во вагоните.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677

http://youtu.be/mZiHTGkG0zw?t=19s

http://youtu.be/QfsV7ZcF2oI

http://youtu.be/NR5JSI8aO_Q?t=34s

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.046
Ете бе, ви најде жито врабец.
Фактот што е различна позадината на различните кадри, е тоа нема да ви го коментира никако! :D

Пошто после би требало да признае нешто што не сака да го признае.
Него му одговара овака, ќе трола на сметка на тоа како некоја збирка од рандом селани и рудари, не се разбираат од форензика (а он може да процени пошто гледал CSI).
Важно е да ни се укаже на злосторството: бунтовниците веднаш не се предале на парамилитантите на правиот сектор, за да можат официјалните истражувачи веднаш да ја завршат работата. Којзнае, можеби тоа бил планот... а?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
A bre kakov CSI , shto zboruvate. Se postiraat ovie videa demek da se kazhe kako Novorusite unishtuvaat dokazi,.... da se smee chovek i da plache :pos::place:. Lugjeto sobiraat partali, ispokrsheni kutii, delovi od kuferi i kazhete mi vie mene shto evidence e toja krsh. Ova zapadnjacive baraat vlakno vo jajce. Prvo shto ne im chineshe demek separatistite ne im dozvoluvaa pristap do mestoto na zlostorstvoto...Znachi neshto krijat:facepalm:
Se rastrchaa zapadnite novinari naokolu, se pikaa nasekade, rasturaa po ostatocite od avionot i pochnaa da gi ocrnuvaat Novorusite...Ne gi prechekale dobro, bile pijani, gi sledele na sekoj chekor, neljubezni, so eden (nash) zbor gi napravija "seljaci".
A dali nekoj od niv se drzna da napravi edna kusa reportazha, onaka popat, i da ni kazhat kako zhivee toj narod, kako se snaogja, ili shto misli za ovaa gragjanska vojna, kolku chesto se granatirani i slichno.
Aha, na Kosovo i vo Makedonija, toa go imashe kolku ti dusha saka, vo Bosna "London Guardian snimashe grupa "ispieni" Bosanci pokraj bodlikava zhica i go prikazhaa toa kako da se vo logor ...eve vi link.http://emperors-clothes.com/villainy.htm, tipichen primer za fabrikuvanje na realnosta, primer za uchebnici..Taa slika cel svet ja vide, celta beshe postignata a "koj lazhe i koj krade" ke si go pravi toa i ponatamu, a dali ke veruvate ili ne, izborot e vash.

Holandezot dade eden srceparatelen govor za megjunarodnata javnost za toa kako bea tretirani posmrtnite ostatoci na patnicite vo avionot, pa spomnuvashe nekoj verenichki prsten, tipichnen "opera od sapunica" govor ...Ako tolku se grizhea za posmrtnite ostanki na svoite drzhavjani, zoshto se chekashe 3-4 dena da dojdat "to take care" za niv. I vo edna takva situacija na terenot, voeno podrachje, Novorusite uspeaja da soberat poveke od dvesta zaginati i da gi smestat vo vagon-frizhideri i da gi transportiraat vo Lugansk. A Lugansk vo megjuvreme pod opsada od Kiev, borcite za demokratija na delo, vashite puleni gospodine Holandez. (Veruvam deka znaete za koj zboruvam, imashe video na forumov ama ne mozham da go najdam i ne zapamtiv kako se vika).
Neka se slucheshe vakvo neshto vo Izrael ili nekoja chlenka na NATO pa da vidish shto e sloboda na dvizhenje na novinarite. Se vide kako beshe 9/11 vo New York...novinar ne smeeshe da pripari blizu do "Gound Zero" a ne da rstura niz rushevinite.
Site ovie izveshtai i "dokazi" od lice mesto se samo veter vo magla, kakva CSI i kakvi prikrivanja na dokazi.
CSI e na 10 000 iljadi metri visochina, tamo se sluchi kriminalot, a ostatocite od avionot mozhat delumno da pokazhat samo dali avionot e udren odozdola, od strana, od neposredna blizina ili imal eksplozivna naprava aktivirana "remote". Krshot od kuferi, kutii, dolna obleka, detski igrachki i brachni prsteni ne kazhuva nishto dragi moi.
Ruskata strana gi obelodeni podatocite shto gi dobi od sistemite za nabljuduvanje na letala, a Ukraincite nikade gi nema so snimki od komunikaciite megju avionot i kontrolata za letanje, konfiskuvani se, Amerikancite imaat satelitski snimki od tragedijata, i Amerikancite znaat Rusite znaat deka znaat, ..... gi nema da se javat so fakti nikade i ja upatuvaat javnosta na social media, You tube, tweeter, facebook pa sega kazhete mi vie koj ja sabotira CSI, koj navistina krie neshto:sick:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.046
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-discloses-intelligence-on-downing-of-malaysian-jet/2014/07/22/b178fe58-11e1-11e4-98ee-daea85133bc9_story.html
The officials also declined to provide more details on the satellites and other sophisticated sensors that enabled them to trace the path of the missile, citing concerns about compromising secret U.S. capabilities.
САД „имаат„ нови докази. Сателиски снимки и што се не.
Но нема да ги објават зошто со тоа ќе се откријат „тајните„ способности на нивната супериорна техника (на лажење ваљда). :rolleyes:

Практично, работава е „Верувајте ни!„

Во врска со сомнителните околности со телата на жртвите, се појавија доста конспиративни тврдења кои сепак вреди да се погледнат.

• Пасошите пронајдени на местото на падот се потполно неоштетени или со изминати рокови (дупки од поништување)
  • Имињата прикажани во пасошите не се совпаѓаат со манифестот на патници од страна на Малезија Ерлајнс
  • Не се совпаѓаат бројки за националностите
  • Екстремно брзо распаѓање на телата

http://21stcenturywire.com/2014/07/21/mh17-are-pristine-and-expired-passports-a-smoking-gun-for-a-false-flag/
За ова и јас се мислев, ама немаат никаква логика сите варијанти.
Ако е тезата дека дел од телата се од претходно исчезнатиот авион (пошто нели и манифестот не се поклапал) што добиваат кукларите?
- Сигурно не се либат да убијат авион полн со луѓе, зарем за да не убијат луѓе би местеле лешови во авионот.

Ако е тезата за да заштедат авион (а овој паднатиов е тој исчезнатиот), што добивааат?
- Цената на еден авион е ништо, во рамките на збиднувањата. Плус ни таа цена не ја плаќаат тие.

Понатаму, можеби и немало соборување на авион, а веќе мртви трупови се фрлени од некој друг авион, заедно со некои делови од авион.
- Ниту ова не држи вода, нема причина да не употребат вистински авион и вистински луѓе.

Но од друга страна, каде се луѓето и авионот од претходниот малезиски авион?
- Можеби таму каде што се и луѓето од овој авион. Којзнае.

Нема логика, ама нешто дефинитивно СМРДИ! (и не само од труповите)
Се некако мислам дека ова не е завршено (со авионите) и дека уште нешто следува.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.202
Поени од реакции
22.819
Ви текнува за време кога ја бомбардираа Либија, Американците кажаа дека дека бомбардираат локации според твитерти.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.324
Пак не гледам што е тоа што треба да ме демантира во овие видеа? Пак гледаме во позадина жолта пченица, додека луѓето од анимацијата што си ја пуштил како спојлер имаат сосема различна позадина. А каде е кирилскиот натпис ?

Едноставно, сигурно е дека видеото со претурањето на работите и пикање во камион што го имаш искористено за исмејување е намонтирано и нема никаква врска со паднатиот Боинг. Тоа ги прави вајс њус лажговци. Пропагандна машинерија во служба на западот и нерелевантен извор на вести.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Според досегашните факти би можел отприлика ова да заклучам за сега.

Обично кога се случува авионска несреќа во 95% од случаите авионот лета/слетува/полетува, се случува некој дефект, авионот паѓа и све гори во пламен.

Е сега тука имаме случај каде што очевидци велат дека "тела паѓале од небото како дожд", како и дека телата се најдени во поголем радиус.

Додатен факт кон ова оди дека повеќето од телата биле најдени голи, што значи дека подолго време биле во воздух и при големата брзина на паѓање алиштата едноставно излетуваат од телото.

Според последиците на патниците и начинот на кој што се најдени, од ова може да се заклучи дека авионот доживеал распад во воздух и тоа на голема височина.

За да дојде до таков распад значи дека трупот на авионот бил нарушен. Од ова доаѓа дека најверојатно е погоден со ракета.

Исто ударот над авионот може да се заклучи дека било целосно неочекуван и многу брзо се случил, бидејќи повеќето од жртвите не биле ни врзани со своите појаси за седиштата, бидејќи најверојатно немало никаков знак за предупредување од пилотите.

Поради тој силен и целосен распад на авионот кој се случил во воздух сега на земјата се пронаоѓаат неоштетени делови од багаж, патници, пасоши...итн.

Кај бил ударот, колку бил моќен и др. Треба форензика да докаже тоа.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Видео со вознемирувачка содржина.

Kajgana Shop

На врв Bottom