Eto vidis poleka no sigurno sam si dojde na odgovorot. Problemot kaj vas "vernicte" e sto se bazirate na kniga so dvosmisleni beleski.Vie ne se ni trudite da razmlisluvate sami,da istrazuvate,...etc i sami da si dadte odgovori.Slepo veruvate vo nesto sto nikoj ne go iskusil, videl, pocustvuval pritoa stavajki site drugi religii vo korpa! Od mojata diskusija so tebe zakluciv (od tvoi stavovi) deka vo vasata kniga pisuva deka bog e milostiv ama gi kazniva so smrt onie koi go navreduvaat duri do 7 koleno. Bog bil semoken i ne ostavil sami da birame ama so uslov za vecna smrt za nevernicite! Pravdata bila stolb na hristijanstvoto ama nemala vrska so milostivosta bozja. I red drugi raboti. Zaklucokot sam izvadi si go!
Гледаш дека врска немаш што збориш.
1.Еве значи ако ова не го видиш визуелно со твоите очи ти си слепец(без навреда) туку како контрааргумент
https://www.youtube.com/watch?v=CXf2IDS-9g0
2.Библијата е ЕДИНСТВЕНА книга која научно може да се докажува за настаните случени во неа но вас атестите тоа не ве интересира,нема светлина кај вас,нема ни од каде да продре и затоа само извртување на Христијанството и глупирања од типот НИКОЈ НЕ ВИДЕЛ а има еден куп документарни програми како тој што го дадов погоре.
3.Другите религии се ставаат во корпа,да,зошто да не ? треба после црква да идам во џамија,па после во синагога,па во некој хунду храм? јас така го разбирам тоа според твојата логика.
4.Бог е милостив со тоа што ја дал Светата тајна - Исповест.Шокатно откритие за тебе како атеист нели? што значи исповеста ? покајание за своите гревови,понизност спрема Бог и доказ дека си грешен пред него.Да ти појаснам,отвори ја Библијата,ако успееш некогаш во животот цела да ја прочиташ СИЛНО ВЕРУВАМ ќе приметиш дека луѓето кои биле најголемите понизници на Бог како Авраам,Мојсеј и другите ЧУСТВУВАЛЕ ГОЛЕМА НЕПРИЈАТНОСТ ВО НЕГОВА БЛИЗИНА,тоа значи дека ниту тие кои ја имале честа да одредуваат цела една религија се чуствувале недостојни да бидат во присуство на Бог,бидејќи е светол.
5.Да,Бог е семоќен и не оставил да бираме,по твојата логика треба да бидеме роботи,машини кои немаат чуства,свест,воскресение и спас ? среќа па атестите не се прашувани за ништо во Библијата...
6.Да,правдата нема врска со милоста.Милост има за тие кои се праведни а згрешиле и се покајале.Ете биди храбар и одговори ми.Дали е праведно ти како атест да добиеш вечен живот според твојата атеистичка логика МИЛОСТ која нема врска(твојата логика со билбијата) и јас исто така вечен живот кој верувам во Бог и се трудам да живеам колку толку според неговите Закони,скромно ама ете колку толку.ДАЛИ Е ПРАВЕДНО,да или не ?[DOUBLEPOST=1406052840][/DOUBLEPOST]
Повторно старата приказна.
Тие што се сметаат за муслимани, а исто така се терористи (зш не се сите муслимани терористи, нели), се ретардони, но кога ќе видиш дека целта им е да убијат во името на Аллах, очигледно е дека позадината е религиозна т.е. Исламот стои зад нив.
Целта им е да убијат што повеќе, и тоа е стара и позната приказна со цел да одат кај девиците...веќе не знам до каде стигнала религиозната фантазија во светот.
И да резимираме. Ти викаш дека нема, јас викам дека има религиозна позадина. Според тебе кој е поводот на оваа војна?
Мислам дека ти одговорив на ова прашање.Цитатот важи,но ретардирано е да сонуваш за Калифат и прво да ја нападнеш една од најјаките воено-политички држави во светот + на нејзина територија да си.Еве ти го одговорот.Ајде да поедноставим за да не ме прашуваш пак.
Поводот е ретардираноста на Хамас кој од разни побуди се глупира и прави огромна човечка и материјална штета врз сопствениот народ,пак да поедноставим,ги носи во самоубиствена војна.Тоа е тероризам,и они на разни начини се обидуваат да го испровоцираат Израел на војна,да го исплашат неговото население и на крај да попуштат како ние во 2001ва кога се им дадовме..
чист тероризам со крајно ретардирани замисли.