Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.810
@The xx
Еве ти уште една геолокација на видеото на кое БУК-от оди накај Русија. Тоа видео е од повисоко и далеку попрегледно од видеото кое ти наводно го геолоцираше. (не, стварно сеуште ми е интересно како успеа ти или некој друг да геолоцираш видео од грмушки, бандери и еден билборд)

.

Хахах епа пријателе сам себе убијал.
На цела маршута нема ниту еден билборд. Од твоево сликиче.
А на видеово има баш еден голем билобрд.

Еве ја улицата кој што ја оставив јас.
Screen Shot 2014-07-19 at 1.30.57 PM.png

Букот како што гледаме се движи по хоризонталната улица.
Билбордот му доаѓа од лева страна, светилките се од десна, кривината е од десна исто.

Незнам кој кого веќе втор пат се обидува да му одговори. Јас си пишав мое видување, ти како попалена Џен Псаки се обидуваш да ми реплицираш.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Хахах епа пријателе сам себе убијал.
На цела маршута нема ниту еден билборд. Од твоево сликиче.
А на видеово има баш еден голем билобрд.

Еве ја улицата кој што ја оставив јас.
Прегледај го приврзокот 97958

Букот како што гледаме се движи по хоризонталната улица.
Билбордот му доаѓа од лева страна, светилките се од десна, кривината е од десна исто.

Незнам кој кого веќе втор пат се обидува да му одговори. Јас си пишав мое видување, ти како попалена Џен Псаки се обидуваш да ми реплицираш.
Линк на моето мислење на кој појаснувам за видеото, да не мораш да пребаруваш по цела тема, @ZOTE го линкна видеото, не јас.

Зборуваме за различни видеа, сликата што ја постирав е геолокација на ова видео

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.810
Еве како се обидуваш да лажеш.
Еве го твојот пост. Ниту се обидуваш да му кажеш некому дека е од 14 јули ниту е оставено од некој друг.
Твое лично пастирано видео. Screen Shot 2014-07-19 at 1.35.25 PM.png [DOUBLEPOST=1405770177][/DOUBLEPOST]Еве ја и втората твоја лага.
Велиш за друго видео си зборувал?

Screen Shot 2014-07-19 at 1.41.44 PM.png

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Еве како се обидуваш да лажеш.
Еве го твојот пост. Ниту се обидуваш да му кажеш некому дека е од 14 јули ниту е оставено од некој друг.
Твое лично пастирано видео. Прегледај го приврзокот 97960
Јас ти оставив линк на кој појаснувам за видеото дека не е од MH17, еве го пак линкот, кликни секунда работа е.
Мислењето што ти го скринуваше (патем линкувај мислења во иднина полесно е) е постаро. Тоа мое мислење е од 17-ти ако не се лажам, неколку саати после уривањето кога нит сум знаел дали е облачно, ниту многу се знаеше за уривањето и постирав било што ќе најдам за случајот.
Ете испадна грешка.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.810
Сепак рече дека не си го пастирал првото видео. А всушност ти прв си го ставил на темава. Јбг
Подоцна го рече истото и за другото видео. Но испаѓа пак дека лажеш.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Oфицијален Пентагон еве што вели.
Прво, ова што го цитираш од Пентагон е старо, веднаш после соборувањето на авионот кога уште не се знаеше што се случило. И самиот го знаеш тоа, но пак го постираш. И Обама и Пентагон веќе изјавија дека најверојатно сепаратистите го собориле авионот.

Еве анкета во Чешки весник. Чесите па изненадуваат.
Многу си уигран со методиве на агит-проп. Исти методи корисиш. Како што напишав претходно, постираш твитови од "шпански контролори", "чешки" весници кои се печатат во тираж од 15 примероци. Претходно не убедуваше дека германците премногу jа сакале Русиja, преку некои "германски" весници кои имале анкета, па била избришана.

Па после излегоја германците со официјални анкети и покажа дека во моментов има најголема недоверба спрема Русија и Путин во последниве 10-ина години.

Последно, не ме цитирај. Гледаш јас со тебе не се ни обидувам да дискутирам.
А што сакаш ти? Пропаганден монолог да држиш на темава?

Ако мисли дека не си во право, нормално дека ќе те цитира. Ова е форум за дискусија.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Насловна на холандски Телеграф

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.497
2. Нема никакви докази дека украински БУК системи биле наместени во близина на бојното поле, двете слики на БУК-ови во артиклот на РТ што ги линкна се рандом слики на ТЕЛАР возилото.
Се разбира дека (засега) нема докази.
Но зарем не е очигледно и смешно дволично како едните брзаш да ги наречеш „рандом слики„ а фотографиите кои ти ни постираш се демек докази? :свиркам:

Да се потсетиме на една од многуте слични изјави:
Од една страна имаш еден куп докази, слики, видеа, избришани изјави, од друга страна немаш апсолутно ништо освен лажни твитови за украински ловци.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Сепак рече дека не си го пастирал првото видео. А всушност ти прв си го ставил на темава. Јбг
Подоцна го рече истото и за другото видео. Но испаѓа пак дека лажеш.
Што излажав? Тоа што појаснив дека видеото е од 14-ти Јули?
Или тоа што го постирав видеото пред да се дознае дека е од 14-ти и се работи за воен транспортер?

Ти изгледа или намерно ми ги извртуваш зборовите или си се збунил. 2 пати го постирав видеото кое е геолоцирано на сликата, уште колку пати треба да го поставам? Еве уште еднаш.

Што не ти е јасно?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ајде малце оладете, засега од сите страни доаѓаат многубројни шпекулации и не може да се дојде до било каков заклучок.

Има премногу спорни и контрадикторни тврдења од украинската армија од една и украинското министерство за внатрешни од друга страна.

Исто така информациската војна продолжува, а несомнено рушењето на авионот полн со западно Европејци им оди во прилог на Американците кои сега се надеваат дека ЕУ конечно ќе се “разбуди“ и ќе им се приклучи во санкциите и политиката против Русија.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.810
Погледни 2 мислења погоре, го ставив видеото за кое зборувам.
Одлучи се сега која лага ќе ја користиш. Оваа од вчера или оваа од денеска?
@SparroW Форум за дискусија да. Но форум за инаетење не. Исто така имам право на игнор опција.
Ако не приметуваш јас ниту со тебе ниту со него не се обеидувам да цитам прв. Ниту па да почнам дискусија.

Еве велиш веста од Пентагон е стара, веднаш после оборувањето на авионот.
Како јас пак наоѓам дека изјавата е од вчера. А авионот е оборен на 17ти.
Screen Shot 2014-07-19 at 1.53.25 PM.png

Игорче. Ова видео го обработив. Ти посочив дека е фејк. Дека областа е под контрола на Украинската Армија. Ти најпрвин ми реплицираше за тоа дали сум сериозен. Подоцна ја заврти дискусијата во сосема друг правец и за сосема друго видео. Screen Shot 2014-07-19 at 1.41.44 PM.png

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Се разбира дека (засега) нема докази.
Но зарем не е очигледно и смешно дволично како едните брзаш да ги наречеш „рандом слики„ а фотографиите кои ти ни постираш се демек докази? :свиркам:

Да се потсетиме на една од многуте слични изјави:
Сакаш да ми кажеш дека сликите од артиклот не се рандом слики? На самите слики пишува таг, од архива се. Се надевам знаеш да разликуваш кога слики се од архива, кога не.
Не се слики на наводните БУК системи распоредени на бојно поле. Пред русите да бараат објаснување што барале БУК-овците таму, првин нека ги докажат своите тврдења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ајде малце оладете, засега од сите страни доаѓаат многубројни шпекулации и не може да се дојде до било каков заклучок.

Има премногу спорни и контрадикторни тврдења од украинската армија од една и украинското министерство за внатрешни од друга страна.

Исто така информациската војна продолжува, а несомнено рушењето на авионот полн со западно Европејци им оди во прилог на Американците кои сега се надеваат дека ЕУ конечно ќе се “разбуди“ и ќе им се приклучи во санкциите и политиката против Русија.
Токму така, што фајде би имале Проруските сили од рушење на цивилен авион кој поминува над нивна територија. Во најмала рака, доколку им се случило тоа на Прорусите, тоа е очигледно дека е грешка, имајќи во предвид дека се борат со надмоќната западна пропаганда и ова би било само дополнителна мака со која би се соочиле. И на крајот на краиштата терористички чин се знае кој го извршува, јасно и гласно кажува тој што го извршил и која е причината, тоа му е всушност и целта на еден терористички чин. И би го поставил прашањето, што барал да лета авион во конфликтна зона? Дали можеби некој го навел да оди по таа маршута? Тоа ти е исто ко да реши некој да оди на летовање во Газа.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Одлучи се сега која лага ќе ја користиш. Оваа од вчера или оваа од денеска?
@SparroW Форум за дискусија да. Но форум за инаетење не. Исто така имам право на игнор опција.
Ако не приметуваш јас ниту со тебе ниту со него не се обеидувам да цитам прв. Ниту па да почнам дискусија.

Еве велиш веста од Пентагон е стара, веднаш после оборувањето на авионот.
Како јас пак наоѓам дека изјавата е од вчера. А авионот е оборен на 17ти.
Прегледај го приврзокот 97962

Игорче. Ова видео го обработив. Ти посочив дека е фејк. Дека областа е под контрола на Украинската Армија. Ти најпрвин ми реплицираше за тоа дали сум сериозен. Подоцна ја заврти дискусијата во сосема друг правец и за сосема друго видео.Прегледај го приврзокот 97963
Јас гледам ти збунет си, последната геолоцирана слика што ја постирав е од различно видео од тоа за кое ти зборуваше. Јас не го цитирав твоето мислење за ти да си помислиш дека зборуваме за исто видео.
Те тагнав во постот за да видиш разлика помеѓу геолокација на видео од многу попрегледна точна, и геолокација на видео 3/4 прикриено со грмушки.
Никаде не кажав дека зборуваме за истото видео па ти да ме обвинуваш за лажење, кога всушност погрешно си го разбрал постот, или не си дочитал убаво.
3 пати ти постирав за кое видео се работи и ти повторно напињаш и не сфаќаш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.497
Oфицијален Пентагон еве што вели...
Прво, ова што го цитираш од Пентагон е старо, веднаш после соборувањето на авионот кога уште не се знаеше што се случило. И самиот го знаеш тоа, но пак го постираш. И Обама и Пентагон веќе изјавија дека најверојатно сепаратистите го собориле авионот.
Хаха хахаха... класичен Спероу. Во негов стил.
Ти му цитираш изјава од висок претставник на Пентагон, „стара„ од вчера/завчера, а талентот ти спинува дека тоа е стар став и дека не се важи. ;)

Демек пошто ситуацијата е многу брзо променлива, мора 24/7 да пратиш што изјавува Пентагон. Само тоа што е од 5 минути, е валидно. Додуша кога ќе размислиш па и во право е врабецот, САД навистина брзо менуваат ставови.
- Оружени немири на Мајдан: Демократско изразување на правата на демонстрантите!
- Оружени немири во источна Украина: Терористи, kill it with fire!

Kajgana Shop

На врв Bottom