Фан Клуб: Германија

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Голем играч,но многу непромислена одлука.

Ништо чудно Мустафи да му биде директната замена,ако не излезе некој супер талент набрзо.Ги има поминато сите селекции на Германија,а и доста млад е,само 22 години.Ист тип на Боатенг,централен бек со моzност да игра и како десен бек.Мада верувам дека преферира да игра централно.Боа поради играњето како десен бек си замина од Сити.
Сепак Хеведес ми е број за десен бек,бидејќи тој е како потрчко во одбраната.Каде треба да пополни дупка,тој е таму.После него Гроскројц.Боа и Хумелс ќе бидат недопирливи на централната позиција,Мертезакер е готов веќе.

Доста зезната ситуација,капитенски ги одјеба.:rolleyes:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога ќе поминат 2 години(живи здрави дотогаш) Германија не вервам да најди соодветна замена и ќе го замолат(100%) да се врати и не в ервам да ги одбие за ЕП ако биди во топ форма..ова одлука сметам дека е логична бидејќи Лам не се чуствува така повеќе спремен да шпарта напред назад и нон стоп да биди офанзивно инволвиран во тимот 90 минути и затоа ќе почека да види како ќе се чуствува после 2 години и ќе размисли за неговата одлука и можен кам-бек..

Работата е тоа што Германците се многу принципиелни што се однесува до играчите ..кога можеа Ефенберг на времето да го избркаат од тимот како најдобар играч и никогаш да не го вратат па за другите играчи не му ја мислат многу

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Да цитирам од фан-клуб Баерн пошто или не сте прочитале или не знам... Игорче пак Лам се пензионирал за да не игра заден везен :facepalm:

Pametan potez. Osvojio je najveći trofej i ostvario snove. Prepušta mesto mlađima i olakšava selektoru, jer nijedan selektor nema hrabrosti da ostavi na klupi ili van 23 igrače za koje postane jasno da su umorni/prezasićeni, što bi on za 2 ili 4 godine sigurno bio. Tako je i sada bilo sa Španijom, da su se 2-3 igrača sama povukla na vreme bila bi drugačija priča. Svaka mu čast, velikan fudbala.

П.С Титула на Светско е барем 3 пати повредна од титула на Европско, така да ја не ја гледам причината зашто би жалел. The fuck, ЛШ е повредна од Европско

П.П.С

Sve čestitke ovom čoveku.
Ima bar dve odlike koje ga izdvajaju od mnogih fudbalera i sportista:
Prva - Neviđeni radnik i ćutljiv na terenu - maksimalno posvećen timu i igri.
Druga - Zna kad da se povuče i ode u legendu.

Jedan je Filip Lam....

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Ne go spomnav Mustafi no ne treba cel zivot da krpat i so centralen da igraat desno.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Ни ја не сакам со штопери да играат на бековските позиции. Денес повеќето тимови се базираат на таа брза игра и бушење на контри по страните, и таму ако играш со спори штопери е самоубиство. Затоа го спомнав Гроскројтц, само кај него дисциплината надвор од терените е голем минус и тоа многу лошо му влијае.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Да цитирам од фан-клуб Баерн пошто или не сте прочитале или не знам... Игорче пак Лам се пензионирал за да не игра заден везен :facepalm:

Pametan potez. Osvojio je najveći trofej i ostvario snove. Prepušta mesto mlađima i olakšava selektoru, jer nijedan selektor nema hrabrosti da ostavi na klupi ili van 23 igrače za koje postane jasno da su umorni/prezasićeni, što bi on za 2 ili 4 godine sigurno bio. Tako je i sada bilo sa Španijom, da su se 2-3 igrača sama povukla na vreme bila bi drugačija priča. Svaka mu čast, velikan fudbala.

П.С Титула на Светско е барем 3 пати повредна од титула на Европско, така да ја не ја гледам причината зашто би жалел. The fuck, ЛШ е повредна од Европско

П.П.С

Sve čestitke ovom čoveku.
Ima bar dve odlike koje ga izdvajaju od mnogih fudbalera i sportista:
Prva - Neviđeni radnik i ćutljiv na terenu - maksimalno posvećen timu i igri.
Druga - Zna kad da se povuče i ode u legendu.

Jedan je Filip Lam....
Абе кај знајш и не реков да не игра заден бек туку да не игра како шестка, позиција која очигледно не му лежи.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Selke !! Kakov talent covece , definitivno Germanija sozdava masina koja ke vladee so fudbalotuste decenii.

M

Mario Gómez

Гостин
@MiaSanMia odi slikaj se so Shkodran be, avtogram da mu zemash.

Ne mi se veruva ej, Rojs nema medalja, a faking Shkodran e svetski prvak.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Selke !! Kakov talent covece , definitivno Germanija sozdava masina koja ke vladee so fudbalotuste decenii.
Ne e los ama klasicen spic i golgetter, nesto kako Gomez. Ne deka ne treba takvi igraci no preferiraat igraci so dobra tehnika koj mozat da ucestvuvaat vo igrata i kreirajneto sansi.[DOUBLEPOST=1406879376][/DOUBLEPOST]
Доминација наредниве години!
Novata generacija za tituli e tuka. I segasnava reprezentacija ima 6 igraci koj osvoile EP vo mladinskite godini.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Легендата Миро Клосе ја заврши својата кариера во Германската репрезентацијата.

137 настапи, втор за Германија после Матеус (150). 71 гол, прв стрелец на Германија после Милер (68). Најмногу дадени голови во Светско Првенство (вкупно 16 во 4 турнири). После Матеус (25) има најмногу настапи во Светско Првенство (24). Заедно со Пеле е единствен играч кој има постигнато 4 пати полуфинале на Светско Првенство. 2006та беше прв стрелец во Светското Првенство.

Kajgana Shop

На врв Bottom