Прашања до и од веганите.

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Локација
каде сум?
Темава е дискусија поврзана со веганите, нивното размислување околу тоа, начини на исхрана, и како тоа тие се обидуваат да ги заштитат животните.

Зошто вие веганите не јадете јајца и млеко и млечни производи? Тоа што кокошката или нојот ќе снеси јајце, не ги повредува воопшто. Или как кравата или овците, ако не се измолзат, можат да умрат. Дали со тоа што не носите кожени патики ги заштитувате животните? А како всушност ги заштитувате животните, а ја јадете нивната храна?

Јас немам никакви прашања до веганите, туку само една молба:

Останете вегани, и ние карниворите сме луѓе, и ние имаме наши потреби од месо, исто како што и вие имате ваши потреби од трева.

Затоа, останете со тревата, а месото оставете ни го на нас.

Јас немам никакви прашања до веганите, туку само една молба:

Останете вегани, и ние карниворите сме луѓе, и ние имаме наши потреби од месо, исто како што и вие имате ваши потреби од трева.

Затоа, останете со тревата, а месото оставете ни го на нас.
Зборував со еден веган и ми вика дека сум заслужувал да бидам одерен жив и да сум умрел додека кучињате кинеле месо од мене, ЗАРАДИ тоа што сум јадел месо.

ме нервираат, терсене луѓе се. Неможеш муабет да направиш со нив поготово за храна. Ќе му речеш, еј брат ми се јаде една шарска или пак нешто сувомеснато. Па кога ќе фати да ти кажува што има колку тоа не е здраво, дека ќе умреш за седум дена од холестероли итн итн, ќе ти се одмили и јадење и се. Не ми смета тоа што јадат семки и треви али бар нека не ти коментираат на секое. Мој избор што ќе јадам.

Зборував со еден веган и ми вика дека сум заслужувал да бидам одерен жив и да сум умрел додека кучињате кинеле месо од мене, ЗАРАДИ тоа што сум јадел месо.
Чим ти рекол така него под итно му треба психичка нега :ROFLMAO:

Некои од нив (не сите, пред да почнете да го потите дека генерализирам) се поголеми фанатици од „хербаллајфовците“. Нема мое/твое мислење или мој/твој вкус кај нив. НЕ: Има...

Фаза 1
Вие омниворите НЕ СТЕ ОМНИВОРИ, вие имате илузија дека сакате месо поради тоа што општеството... Сите луѓе се хербивори, Лиса Андерсон, професорка по реики и врвен хомеопат има докажано блаблабла, одзимање живот блаблаблабла, ако јадеш месо ќе бидеш агресиве... блаблабла, чакрите бла(Х30), капитализам/консумеризам/Евреите/Америка/Масоните/марихуаната лечи рак блабла(Х 3000 000 000) и на крај обавезно го пуштаат клипот со кравите кои страдаат и кокошките, за да те конвертираат.

Доколку не успеат, и твојата цврста омниворска волја опстои под цел тој притисок и напад на личните верувања итн... започнува Фаза 2

Фаза 2
Веганот: Добро, те разбирам, ама мене месото ми е гадно, тешко се вари и еве ја порано јадев месо, но откако престанав да го јадам подолго време, истото ми стана гадно. Баш пред месец дена бев на свадба и решив да пробам еден таков сочен бивтек, ти се верува ли ГО ПОВРАТИВ (имплицира на тоа колку е одвратно месото со екстремни фацијални експресии со што сака да ти ја проектира таа емоција посликовито и делумно да влијае на твоето прифаќање на неговиот светоглед).
Ти: Зошто си го пробал ако си веган (патем жалиш што иницираше разговор. Си можел да му кажеш, ококок прекини, НО ДОЦНА Е )
Веганот: Пробав чисто онака за да видам дали ќе сакам пак, верувај ми ОДВРАТН.....

Не успеала фазата 2? Време е да започне техниката, „ти си идиот/ќе умреш од рак...

Фаза 3
Веганот се повикува на моќта на четирите соросоидни ветрови, моќта на шаманството,Wicca, Woodstock и Индијанците со клетвата: ТИ СИ ВМРОВЕЦ, ДУР ЧОВЕКОТ УБИВА ЖИВОТНИ, ЌЕ УБИВА И ЛУЃЕ, биди прокле......
Ти: Го убиваш фанатикот со илјадници бодежи притоа уринирајќи на неговиот/нејзиниот мртов труп и пеејќи ја „Always look on the bright side of life“.

Последно уредено од модератор:

Според него/нејзе, луѓето не треба да јадат месо, но животните, поконкретно кучињата, сосема во ред е да јадат месо ?

Не знам, ама не ми делуваат баш најасални таквите луѓе, не мислам конкретно на сите вегани, туку на конкретниот пример кој ти го спомна.

Да не заборавиме, Хитлер бил вегетаријанец и голем обожавател на животни, особено на кучиња. Во последниот ден од својот живот ја убил својата кучка Блонди, пред да се самоубијат со Ева Браун. Но бил вегетаријанец, а не веган, бил зависник од слатки, а слатките и тоа како само содржат јајца и останати прехранбени производи од животинско потекло.

Според него/нејзе, луѓето не треба да јадат месо, но животните, поконкретно кучињата, сосема во ред е да јадат месо ?

Не знам, ама не ми делуваат баш најасални таквите луѓе, не мислам конкретно на сите вегани, туку на конкретниот пример кој ти го спомна.

Да не заборавиме, Хитлер бил вегетаријанец и голем обожавател на животни, особено на кучиња. Во последниот ден од својот живот ја убил својата кучка Блонди, пред да се самоубијат со Ева Браун. Но бил вегетаријанец, а не веган, бил зависник од слатки, а слатките и тоа како само содржат јајца и останати прехранбени производи од животинско потекло.
Остај тоа, типот од мојот пример вика дека нема да ги вакцинира неговите деца, бидејќи во вакцините содржи протеини од животински потекло (јајца), а и криво му беше кога го прашав дали патиките му се од кожа и тажно одговори дека се...Го прашав зошто ги носи и ми одговори дека биле квалитетни...Епа ти чукај си ја главата во ѕидот.[DOUBLEPOST=1405752782][/DOUBLEPOST]
Некои од нив (не сите, пред да почнете да го потите дека генерализирам) се поголеми фанатици од „хербаллајфовците“. Нема мое/твое мислење или мој/твој вкус кај нив. НЕ: Има...

Фаза 1
Вие омниворите НЕ СТЕ ОМНИВОРИ, вие имате илузија дека сакате месо поради тоа што општеството... Сите луѓе се хербивори, Лиса Андерсон, професорка по реики и врвен хомеопат има докажано блаблабла, одзимање живот блаблаблабла, ако јадеш месо ќе бидеш агресиве... блаблабла, чакрите бла(Х30), капитализам/консумеризам/Евреите/Америка/Масоните/марихуаната лечи рак блабла(Х 3000 000 000) и на крај обавезно го пуштаат клипот со кравите кои страдаат и кокошките, за да те конвертираат.

Доколку не успеат, и твојата цврста омниворска волја опстои под цел тој притисок и напад на личните верувања итн... започнува Фаза 2

Фаза 2
Веганот: Добро, те разбирам, ама мене месото ми е гадно, тешко се вари и еве ја порано јадев месо, но откако престанав да го јадам подолго време, истото ми стана гадно. Баш пред месец дена бев на свадба и решив да пробам еден таков сочен бивтек, ти се верува ли ГО ПОВРАТИВ (имплицира на тоа колку е одвратно месото со екстремни фацијални експресии со што сака да ти ја проектира таа емоција посликовито и делумно да влијае на твоето прифаќање на неговиот светоглед).
Ти: Зошто си го пробал ако си веган (патем жалиш што иницираше разговор. Си можел да му кажеш, ококок прекини, НО ДОЦНА Е )
Веганот: Пробав чисто онака за да видам дали ќе сакам пак, верувај ми ОДВРАТН.....

Не успеала фазата 2? Време е да започне техниката, „ти си идиот/ќе умреш од рак...

Фаза 3
Веганот се повикува на моќта на четирите соросоидни ветрови, моќта на шаманството,Wicca, Woodstock и Индијанците со клетвата: ТИ СИ ВМРОВЕЦ, ДУР ЧОВЕКОТ УБИВА ЖИВОТНИ, ЌЕ УБИВА И ЛУЃЕ, биди прокле......
Ти: Го убиваш фанатикот со илјадници бодежи притоа уринирајќи на неговиот/нејзиниот мртов труп и пеејќи ја „Always look on the bright side of life“.
ДУР ЧОВЕКОТ УБИВА ЖИВОТНИ, ЌЕ УБИВА И ЛУЃЕ Е тоа е веќе друго. Значи животните убиваат животни, убиваат и луѓе АМА за храна или во одбрана, така? А луѓето убиваат и луѓе и животни за храна (во средновековниот период човечкото месо се продавало како телешко), во одбрана, АМА И ЗА ПАРИ / ЛУКСУЗ. Јас лично сум против убивањето (до истребување) на животни. И едно ПАМЕТНО нешто што имам слушнато од веган е тоа што нема потреба да се убиваат китови и риби за Д витамин, туку едноставно се излегува на сончање. Исто така кога го прашав зошто не конзумира млеко, млечни производи и јајца, типот само се смееше и немаше што да ми одговори... Значи со тоа неговата желба за спасување на животните се остварува. Ако не ја измолзиш кравата како што напишав погоре, ќе умре. На кокошката си и го земал или не си и го земал јајцето, таа веќе го снесила и воопшто не е повредена.

Последно уредено:
Следбенику мој не ставај точки на насловите па ќе кркаш бан, ти не си јас :icon_lol:.

Следбенику мој не ставај точки на насловите па ќе кркаш бан, ти не си јас :icon_lol:.
Тоа е македонски правопис. После секоја реченица се става точка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom