Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Секогаш одат и оделе така одговорите...

Како ти ќе знаеш за било кој што сака да биде иницијант во таен Ред како О.Т.О.?
Да ги праќаме кај тебе прво оние кои мислиме да ги подржиме во нивната намера да бидат дел од нашите мистерии? За да „научиш“ нешто за нивниот „психолошки профил“?

Како ќе знаеш и после иницијацијата, @Donald Sikert ?

Не можеш тоа да го знаеш, бидејќи освен делата кои ги имаат иницијантите или ако решиле да бидат познати на јавноста па да знаеш за нив нешто - не може да знаеш ништо повеќе за нив, а и пак ќе донесеш свој суд, според твоето искуство и разбирање...
Што е ирелевантно во однос на Редот и неговото простирање тука на Земјата!

Јалова работа ти е ова... запознавање со „психолошки профил“ на иницијанти во О.Т.О. :)
Ајде де сега o_O

Оди запознавај ги, што да ти кажам :icon_lol:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Значи ако успееш еден да го претставиш во негативна конотација, сите си ги претставил?! Сериозно?
Поради ова ти кажав пред некоја недела дека не се разликуваш од останатите провокатори, тролови и форумски кловнови, различна е само суптилноста.
Еве да ја анлизираме само вечерашнава дискусија, немора повеќе.
Поставуваш прашање кое се базира на неточни претпоставки....кога гледаш дека тој пристап не ти успева, се префрлаш на друг - дрога, наркомани....и слично. Во меѓувреме протнуваш ситни провокации и користиш сарказам и иронија за да на суптилен начин ја исмееш поентата што ја коментираш....
Што правиш со други зборови? Истото што и Гурџи, само што тој го прави тоа лошо и провидно.

Зарем можам да претставам нешто во негативна конотација, ако реалноста е различна?

Според твоите критериуми има еден куп тролови и провокатори, на форумот. Сите што немаа позитивно мислење за ОТО и телемата.

Прашањето си беше супер. Реков прифаќам не биле тие зборови, биле тие што ти ги наведе. Не менува ништо.

Зарем беше лага извадокот од книгат ана Кроули? Зарем беше лага исповедта на наркоманот?
Па пиши на јутјуб исповед наркоман и ќе добиеш еден куп слични.

Во теројата на хаосот има два интересни момента, да не речам постулати.

1. Ако нешто се случило еднаш, не значи дека ќе се случи и втор пат.
2. Ако нешто се случило два пати, со сигурност ќе се случи и рет пат.

А ти велиш ти се случил Гурџи, па сега јас. Кој ли ќе биде трет, четврт, итн...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Психолошкиот профил на твојот лик кој влегол во ОТО пред икс години, не зависи од тоа колку си запознаен со телема, нити пак од твоите напишани дела во моментов.

Битен е психолошкиот профил на ликот кој сака да стане иницијант во моментот на станување и претходно.

п.с. Па да лесно ми е признавам:) Нека биде дека заморувам и сум лут. Не ми пречи таквото мислење додека одговорите одат како по ноти.
И што ти кажаа нотите? Како тие ноти ќе ти кажат било што за "мелодија" што има сосема друг ритам, насока....? Ќе го слушаш Моцарт и врз основа на неговите ноти ќе судиш каков е Бетовен, бидејќи и двајцата компонирале класична музика?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Оди запознавај ги, што да ти кажам :icon_lol:
Па мислам дека полека се кристализира профилот на ликови кои можат да бидат иницијанти:)[DOUBLEPOST=1405722935][/DOUBLEPOST]
И што ти кажаа нотите? Како тие ноти ќе ти кажат било што за "мелодија" што има сосема друг ритам, насока....? Ќе го слушаш Моцарт и врз основа на неговите ноти ќе судиш каков е Бетовен, бидејќи и двајцата компонирале класична музика?
Уживај;)

Не кажав ништо лошо, само дека одговорате ко по ноти.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
(y)

И откако се разбравме, да се навратам јас на темата, за да не биде празнина:
Еве извадок од The Equinox Vol.I No.2 каде што се дадени разни „информации“ за еден студент (се мисли на искушениците во A.'.A.'. , а не О.Т.О.).

Повелете [линк] - бидејќи текстот е премногу долг за да се копира тука... а и сакам да си задржам „права“ врз текстот :)

Се надевам дека - парафраза „студентот ќе ги разбере сиве овие работи и ќе ги комбинира во својата Вештина, обединувајќи ги со врвниот метод на Тишина.“ :)

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зарем можам да претставам нешто во негативна конотација, ако реалноста е различна?

Според твоите критериуми има еден куп тролови и провокатори, на форумот. Сите што немаа позитивно мислење за ОТО и телемата.

Прашањето си беше супер. Реков прифаќам не биле тие зборови, биле тие што ти ги наведе. Не менува ништо.

Зарем беше лага извадокот од книгат ана Кроули? Зарем беше лага исповедта на наркоманот?
Па пиши на јутјуб исповед наркоман и ќе добиеш еден куп слични.

Во теројата на хаосот има два интересни момента, да не речам постулати.

1. Ако нешто се случило еднаш, не значи дека ќе се случи и втор пат.
2. Ако нешто се случило два пати, со сигурност ќе се случи и рет пат.

А ти велиш ти се случил Гурџи, па сега јас. Кој ли ќе биде трет, четврт, итн...
Незнам дали била лага исповедта на наркоманот, но знам кога јас направив слична споредба за друга тема, ти се обиде да го исмееш тоа и да го споредиш со научните чуда у куран.
Што се однесува до теоријава на хаосот и нејзините два момента, ајде една паралела да направиме. Ако некој е баниран еднаш, незначи дека ќе биде баниран двапати, ако некој е баниран двапати, со сигурност ќе биде баниран и трет пат. Но ако некој е баниран 5, 6, 7 пати? Тогаш дали тоа е моја претпоставка или факт?

П.С. Доколку дијалогов ја задоволи твојата љубопитност за нашиот психолошки профил, би те замолил да запреме тука.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Незнам дали била лага исповедта на наркоманот, но знам кога јас направив слична споредба за друга тема, ти се обиде да го исмееш тоа и да го споредиш со научните чуда у куран.
Што се однесува до теоријава на хаосот и нејзините два момента, ајде една паралела да направиме. Ако некој е баниран еднаш, незначи дека ќе биде баниран двапати, ако некој е баниран двапати, со сигурност ќе биде баниран и трет пат. Но ако некој е баниран 5, 6, 7 пати? Тогаш дали тоа е моја претпоставка или факт?

П.С. Доколку дијалогов ја задоволи твојата љубопитност за нашиот психолошки профил, би те замолил да запреме тука.
Па јас одамна престнав, уште кога ти реков во ред е нека бидат тие зборовите на Кроули.

Или мислиш да престанам воопшто да дискутирам на темава?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Се кристализираме... чекај има уште од муабетов... :)

Не смееме да заборавиме да зборуваме за Телема иако има вакви муабети... сепак темата е за Законот, а не за нечии „психолошки профили“ :)

Ако седнеш да анализираш „психолошки профили“ на христијани или муслимани - за кај сме во врска со нивните старо-еонски учења? До никаде! :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Да се вратиме на темата...

Текстот од видеото е всушност есеј под името „The Law of Liberty“.

Имајте убав ден полн со екстаза за што и да правите денес. Бидејќи нема никој друг ниту на небото,ниту на земјата ниту пак во пеколите кој е сличен на Вас :)

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Да, зошто да не?

Може и ти да пробаш, не е тешко само треба работа...

Ако не сакаш да ги разбирам, кажи ќе напишам: јас ништо не разбирам од овие книги, поима неам што барам во Редот и зошто сум инициран... :facepalm:

Prirodno si vaka vickast ili od vezbanje

Само не досадувај со некакви си секташки религиозни размисли кои ги препишуваш на нас, бидејќи по се изгледа доаѓаат тука луѓе кои имаат проблеми или со членовите тука на форумов што напишале дека се иницијанти и Телемити или пак имаат проблеми со Кроули (кој е мртов) или пак Телемата премногу ги заморува и им смета бидејќи - кај смее да постои Законот на Телема на Земјата? :)
[DOUBLEPOST=1405716558][/DOUBLEPOST]
Па како знаеш за паричката и за „двете страни“ ако не си заинтересиран - собираш сешто што ќе стигнеш од „жута штампа“ за да покажеш нешто негативно, „другата страна“ на Телемата?

Pa nema sto da prepisuvam sve sto e pod religiozna organizacija e sekta :)

Што има смртта на Кроули и Телемата?
Целиот живот творел и живеел по тој Закон и ти најде „друга страна на паричката“ баш за неговите посмртни зборови?

Глупости... ти да не си налутен на @Ipsissimus или на мене од некоја друга тема па дојде тука да заморуваш? Да си прашам јас вака... отворено :) Ви ја знам таа практика ;)

П:С. Патриција останала со него до крајот и има убаво напишано како умира Кроули... така да... сето друго е билдање на разно разни весници или групи кои имале негативен став и кон Кроули и кон Редот, нормално и Законот на Телема!
[/quo

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
За Волјата за која што сите прашувате и Liber Oz или „Правата на Човекот“:

Исто така може да прочитате и мое видување на Liber Oz на овој линк. Или ќе Ве збунам или ќе фрлам некоја искра да видете нешто позитивно во Телемата :) Друго нема...

P.S. Веќе еднаш е споделено видеото- одамна, но за да не биде изгубено низ бесконечните бесцелни муабети, ете пак :)

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
За Волјата за која што сите прашувате и Liber Oz или „Правата на Човекот“:

Исто така може да прочитате и мое видување на Liber Oz на овој линк. Или ќе Ве збунам или ќе фрлам некоја искра да видете нешто позитивно во Телемата :) Друго нема...

P.S. Веќе еднаш е споделено видеото- одамна, но за да не биде изгубено низ бесконечните бесцелни муабети, ете пак :)
по ниските луѓе газете во дивата страст на вашата гордост, во денот на вашиот гнев.

Ova kao jahve da go slusam isto :)

Kajgana Shop

На врв Bottom