чатал (професионална изработка на чатали)

Член од
18 јули 2014
Мислења
8
Поени од реакции
19
здраво народе, веројатно ке помислите дека темава е малку глупа, но повекето од вас во детството има стрелано со чатал. Оваа тема решив да ја отворам бидејки сум голем љубител на домашно изработени оружја, па така чаталот ми едно од најомилените што и сам ги изработувам дома. Еве неколку слиќи од кои модели изработувам !!!
search
search
search
исто така и од самата форма на дрвото !!! IMG_20140718_202908.jpg [DSCN0130.jpg sling-4.jpg slingshot2.jpg ATTACH=full]97921[/ATTACH]

Attachments

• IMG_20140718_202858.jpg
    IMG_20140718_202858.jpg
    702,2 KB · Прегледи: 26
Ееее сакав и јас да отворам ваква тема.Чаталите ти се преубави.Абе овие кинезите колку се за стап.Порачав од ибеј црево од латекс и ми нема стигнато веќе 2 месеци.Роднината преку кој го порачав,ми кажа дека пак пуштиле...Кој знае дали ќе стигне.А со него планирам да направам обавезно чатал,самострел и нешто слично.Инаку и јас сум голем љубител на чатали,самострели и рачно изработени оружја.Моментално чисто за забава и праксање си правам чатал од по еден презерватив од страна.Пробав по 3 од страна ама многу се кинат.Вака еден по еден.Ќе ми се скини,ќе ставам нов.И се така.Инаку направена е од багремово дрво,ама не е како твоите :) туку обична,ама сепак брка работа.Направив тема и за тоа прачка,праќа,кој знае како го викаат тука,дали и постои збор за него,на англиски се вика rock sling.И на тоа сум љубител и кога сум во природа,обавезно се релаксирам со тоа.Се надевам дека нема само ние двајца да пишуваме на оваа тема.

Супер тема ме врати во детството кога со чатал тепавме гугутки.

Изгледа смешно, но чаталот е многу опасно оружје во рацете на оној кој знае што да направи со него.

Имав порано доста квалитетен чатал, купен од на Ибеј. Од едната страна беше со 3 црева, од другата со две. Имаше одличен домет.

За жал го загубив кога бевме на излет (или ми го украдоа). Има на ибеј ефтин чатал, 3-4 долари мислам беше, со солиден домет. Одличен е за почетници.

Што се однесува за изработка на чатали, немам ни основен алат ни знаење. Браво за @THE EXTREMINATOR !!! :D , одлични се :D

Од кога планирам да порачам од нет, интересно хоби е.

BTW, :D

Изгледа смешно, но чаталот е многу опасно оружје во рацете на оној кој знае што да направи со него.

Имав порано доста квалитетен чатал, купен од на Ибеј. Од едната страна беше со 3 црева, од другата со две. Имаше одличен домет.

За жал го загубив кога бевме на излет (или ми го украдоа). Има на ибеј ефтин чатал, 3-4 долари мислам беше, со солиден домет. Одличен е за почетници.

Што се однесува за изработка на чатали, немам ни основен алат ни знаење. Браво за @THE EXTREMINATOR !!! :D , одлични се :D
Едната со 2 другата со 3 ??? 100% ти украдиле еден.Нема шанси така не балансиран да биде.[DOUBLEPOST=1405711085][/DOUBLEPOST]GAMEKEEPER JOHN Каналот на YT да речам најдобриот чаталист :) во светот.Исто така и добар изработувач на чатали.

Едната со 2 другата со 3 ??? 100% ти украдиле еден.Нема шанси така не балансиран да биде.
Лошо може се изразив.
Види ја сликава:
16562_fiery_dragon_dual_use_slingshot_wooden_handle_hunter_sling_shot_catapult_new_retail_and_bulk_sale.jpg

Гледаш дека на чаталот има две основни опции за врзување на ластикот.
1. Има простор за со три ластици, кај трите дупчина
2. Уште еден ластик, (во случајов двојен), десно од нив кај поголема дупка.

Ќе го користиш кој сакаш :)
Нешто сличен на овој беше тој што го имав.

Многу битна работа е и да има постојле за раката. Така можеш да потегнеш повеќе, без опасност дека ќе ти се лизне од раката и ќе ти ја дотера фацата.

Лошо може се изразив.
Види ја сликава:
16562_fiery_dragon_dual_use_slingshot_wooden_handle_hunter_sling_shot_catapult_new_retail_and_bulk_sale.jpg

Гледаш дека на чаталот има две основни опции за врзување на ластикот.
1. Има простор за со три ластици, кај трите дупчина
2. Уште еден ластик, (во случајов двојен), десно од нив кај поголема дупка.

Ќе го користиш кој сакаш :)
Нешто сличен на овој беше тој што го имав.

Многу битна работа е и да има постојле за раката. Така можеш да потегнеш повеќе, без опасност дека ќе ти се лизне од раката и ќе ти ја дотера фацата.
Знам,можеш еден голем,2 мали или 3 мали да ставиш.Јас како мал имав за 70-80д. купено ваква и не беше лоша.А и постоље не е лошо да се има,ама до сега мене ми се нема случено да ми се испушти од рака некоја без постоље.[DOUBLEPOST=1405711791][/DOUBLEPOST]
Во мојот град се викаат чеперашки...:D
И кај нас исто,во тиквешко.

Колку ли стакла и шофершајбни имам искршено на лошите комшии што не не оставале фудбал,жмурка или било што да играме како деца.

Не е лошо пак да почнам со хобито бидејќи со ова зонсково бегаат луѓето кај што има улици со куќи таму да паркираат па колите ние нема кај да ги паркираме или имало случаи да не можеме од гаражите да излеземе.

Знам,можеш еден голем,2 мали или 3 мали да ставиш.Јас како мал имав за 70-80д. купено ваква и не беше лоша.А и постоље не е лошо да се има,ама до сега мене ми се нема случено да ми се испушти од рака некоја без постоље.[DOUBLEPOST=1405711791][/DOUBLEPOST]
И кај нас исто,во тиквешко.
Првите мои два беа исти такви. 3 долара се на Ибеј мислам. Али имаат една маана. Ги користев со постојле и од притисокот на двата им пукна пластиката.

Додуша постојлето ти дава и додатна снага и прецизност, не е само до безбедноста. Ако си во можност некој поквалитетен пробај со постојле, ќе видиш за што говорам.

btw Ние во Охрид тегнала ги викаме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom