Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Со Путин беа заедно цело време у Бразил, вероватно за да му каже колку се озбилни санкциите. Затоа и седеа еден до друг.
Насловов ти е само крик на немоќ и мачкање очи. Сол на раната, дупката, во западното сојузништво, е пустата надеж на Германците, дека во светло на новите шпијунски сознанија, САД нема каде веќе да бега од потпишување на договор за нешпијунирање.

Сите вие платеници на невладините организации во Македонија, финансирани од западна пропаганда, се залетавте премногу. Би требало да ви е јасно дека Путин не е, ни Милошевиќ, ни Гадафи, ни Хусеин. А и Русија е друго.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Сите вие платеници на невладините организации во Македонија, финансирани од западна пропаганда, се залетавте премногу. Би требало да ви е јасно дека Путин не е, ни Милошевиќ, ни Гадафи, ни Хусеин. А и Русија е друго.
Спароу ти е Албанец и се плаши да не му никне руска база во комшилукот му, во наредните 5 години :);):D

И јас да бев за голема Албанија би се плашел од руската растечка моќ. Кога беа албанските исламистички протести минатиот петок, Путиновата ТВ “РТ“ беше испратена во Скопје, што јасно укажува дека Македонија е високо на агендата на Русија и едвај чека на некој начин да им се доближи на Македонците, додека нашиве властодршци бегаат од контакт со Русија. Како и да е, македонскиот народ станува се` повеќе пријателски настроен кон Русија и гаи симпатии кон Путин, токму поради опасноста од албнскиот радикален исламизам и проектот за создавање голема Албанија спонзориран од западот. Доколку се повтори 2001 г., веројатно мнозинството Македонци би барале руски бази во Македонија.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
ЈАС во неколку наврати потенцирав дека сум за суверена Македонија со добри трговски и воени врски со Германија, Хрватска и Турција, додека ТИ изјави дека подобро би било српска војска да ја окупира Македонија, барем така немало да не тепаат Албанците по автобуси. Сега не знам кој на кого е платеник. И јас можам слободно да тврдам дека земаш плата од српска амбасада.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
ЈАС во неколку наврати потенцирав дека сум за суверена Македонија со добри трговски и воени врски со Германија, Хрватска и Турција, додека ТИ изјави дека подобро би било српска војска да ја окупира Македонија, барем така немало да не тепаат Албанците по автобуси. Сега не знам кој на кого е платеник. И јас можам слободно да тврдам дека земаш плата од српска амбасада.
После небулозите кои ги изнесуваш тука, ти слободно можеш да тврдиш било што, за било кого. Никој нормален нема да те есапи.

Инаку јас сум ден од ретките кои уште одамна ги осуди србоманските тенденции кај Македонците, уште кога татко ти мислеше дека Милошевиќ кум ќе му биде.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Спароу ти е Албанец и се плаши да не му никне руска база во комшилукот му, во наредните 5 години :);):D

И јас да бев за голема Албанија би се плашел од руската растечка моќ. Кога беа албанските исламистички протести минатиот петок, Путиновата ТВ “РТ“ беше испратена во Скопје, што јасно укажува дека Македонија е високо на агендата на Русија и едвај чека на некој начин да им се доближи на Македонците, додека нашиве властодршци бегаат од контакт со Русија. Како и да е, македонскиот народ станува се` повеќе пријателски настроен кон Русија и гаи симпатии кон Путин, токму поради опасноста од албнскиот радикален исламизам и проектот за создавање голема Албанија спонзориран од западот. Доколку се повтори 2001 г., веројатно мнозинството Македонци би барале руски бази во Македонија.
Нико Данилич, тебе нема што многу да ти објаснувам. Знаеме кој си што си. Ќе те упатам само кон една реплика што ја доби на друга тема. Истото мислење го имам.

Чекај бе ЛИНГУР ЛИГАВ нели ти беше во странција ? Нели работеше по џермании швицарски од кај кур сега испадна овде во македонија ?
ГНИДО ЕДНА ГНИДОСАНА,ЛИГУШ НИЗАЕДЕН.
Ах бре лигле смрдено со краставица начукана во чмар си седиш на фотељата у јавна администрација и овде јадеш гомна на велико.
МАРШ !
[DOUBLEPOST=1405606520][/DOUBLEPOST]
После небулозите кои ги изнесуваш тука, ти слободно можеш да тврдиш било што, за било кого. Никој нормален нема да те есапи.

Инаку јас сум ден од ретките кои уште одамна ги осуди србоманските тенденции кај Македонците, уште кога татко ти мислеше дека Милошевиќ кум ќе му биде.
И сега не кажа, уште мислиш дека ќе е подобро српска војска да ја окупира Македонија?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
И сега не кажа, уште мислиш дека ќе е подобро српска војска да ја окупира Македонија?
Кога го употребуваш зборот подобро веројатно правиш споредба. Значи,

подобро од?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Секогаш обичните луѓе ги манипулираат и ги користат за свои цели.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Сегашната ситуација.
Сеуште не е толку отидено, за да србославија ми е боља од ова, али кај и да е, што би рекол некој, и црниот ѓавол некому ќе биде подобар.

Јужна бановина не е уопште добар избор, али би ја прифатил оберучке, ако од другата страна имам шеријат, калифат, курофат....

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Санкцииве се повеќе одговор на основањето на монетарната банка на БРИКС и посетата на Путин на Јужна Америка. Него ли одговор поради Украина.

Околу Украина.
Секоја држава има свое право да си го брани суверинитетот на границите. Русија не е исклучок. Мислам доста луфта добија Украинците, дури си заедоа за право да гранатираат населени места во Русија, така да Русија не само што има право да стационира трупи, туку и да возврати на секоја провокација.

Економски на краток рок, Руската економија ќе забележи удар, не целносно туку во одредени сектори.

ВОНРЕДНИ ВЕСТИ!!!!
Најнови од Украина е дека има паднато авион на малезиска компанија Malaysia Airlines на само 50 км од Руската граница. Се обраќал на релација Амстердам - Куала-Лумпур. Во авионот имало околу 280 патници и 15 членови на екипажот.
Авионот исчезнал од радарите во областа на Доњецк, кај градот Шахтерс.

На границе России и Украины упал Боинг малазијској авиакомпании

Не ми е јасно само како можел да лета над тој регион. Украинската влада забрани цивилни летови уште од Мај во Источна Украина.

Malaysian airliner crashes in E. Ukraine near Russian border, over 280 people on board[DOUBLEPOST=1405611631][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.977
Поени од реакции
12.404
Повторно авион на Malaysia Airlines и повторно Boeing 777.

Да не е истиот авион што го бараа со месеци, а за кој се шпекулираше дека можеби бил киднапиран и слетал во Авганистан или во Пакистан ?

Овие Малезијциве имаат сериозни проблеми со авионите, 2 авиона да ти исчезнат во период од 4 ипол месеци не е ништо добро.

Kajgana Shop

На врв Bottom