- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Ми се плаче, FreshLook леќите во Скопје со години ги купував пар 1600-2000 денари, на Алиекспрес (со рок на траење до 2016-2018) луѓе си купуваат два пара за 13 евра 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a види на http://visiondirect.co.uk/Ми се плаче, FreshLook леќите во Скопје со години ги купував пар 1600-2000 денари, на Алиекспрес (со рок на траење до 2016-2018) луѓе си купуваат два пара за 13 евра![]()
Озбилно мн поевтино е, сакам да си купам и ја али не ни знам какви леќи имам хD.. Прв пар ми се што ги носев ги купив од таму кај што и ми најдоа кој диоптер ми треба и сега треба нови да си купам, скапички се таму па сакам да си купам од нет али неккао слабо да се снајдам..Ми се плаче, FreshLook леќите во Скопје со години ги купував пар 1600-2000 денари, на Алиекспрес (со рок на траење до 2016-2018) луѓе си купуваат два пара за 13 евра![]()
колку плус зимаат за достава до Мк?
Не видов дали имаат со диоптер, јас од фрешлук сум секако задоволна со години купувам такви.[DOUBLEPOST=1405603202][/DOUBLEPOST]Озбилно мн поевтино е, сакам да си купам и ја али не ни знам какви леќи имам хD.. Прв пар ми се што ги носев ги купив од таму кај што и ми најдоа кој диоптер ми треба и сега треба нови да си купам, скапички се таму па сакам да си купам од нет али неккао слабо да се снајдам..
6 пара доаѓаат некаде 110 евра, 1100 денари пар. Не е скапо (не знам поштарина) ама кинескава верзија проверив 13 долари (или 591 денар) со бесплатна испорака 2 пара излегуваат... еве линк од продавачот... има добар рејтинг
зависи од производот, на некои е бесплатна, на некои исплатливо малкуколку плус зимаат за достава до Мк?![]()
Каде на алиекспрес ли? Јас зборам за оваа страната visiondirect али некако поисплатливо ми е од ординацијата да си зимам отколку од странава.. :3Не видов дали имаат со диоптер, јас од фрешлук сум секако задоволна со години купувам такви.[DOUBLEPOST=1405603202][/DOUBLEPOST]
6 пара доаѓаат некаде 110 евра, 1100 денари пар. Не е скапо (не знам поштарина) ама кинескава верзија проверив 13 долари (или 591 денар) со бесплатна испорака 2 пара излегуваат... еве линк од продавачот... има добар рејтингhttp://www.aliexpress.com/store/group/Contact-lenses-for-eyes/1232899_255662458.html
Зошто место да давате пари секоја година за леќи не размислите за таа опција да направите ласерска операција во Пловдив? Сега не знам дали е трајно решавање на проблемот, но е долготрајно сигурно. Мој пријател со голем диоптер сега во Август ќе прави операција таму, а беше претходно во јуни на консултација.Не видов дали имаат со диоптер, јас од фрешлук сум секако задоволна со години купувам такви.[DOUBLEPOST=1405603202][/DOUBLEPOST]
6 пара доаѓаат некаде 110 евра, 1100 денари пар. Не е скапо (не знам поштарина) ама кинескава верзија проверив 13 долари (или 591 денар) со бесплатна испорака 2 пара излегуваат... еве линк од продавачот... има добар рејтингhttp://www.aliexpress.com/store/group/Contact-lenses-for-eyes/1232899_255662458.html
Понекогаш не е препорачливо да се прави операција. Само луѓе без промени во видот може да прават. Доколку другиве отидат на операција, а видот продолжи да им се менува, пак ќе си заглават со наочари/леќи.Зошто место да давате пари секоја година за леќи не размислите за таа опција да направите ласерска операција во Пловдив? Сега не знам дали е трајно решавање на проблемот, но е долготрајно сигурно. Мој пријател со голем диоптер сега во Август ќе прави операција таму, а беше претходно во јуни на консултација.
Не е можно на сечие око да се прави операција, зависи и од диоптерот, а никако пред 25 години, така што има голема група луѓе што уште ќе „фрлаат“ пари за леќи. Престана со нив диоптерот да ми расте, не знам колку би била сега повеќе во минус да не беа тие.Зошто место да давате пари секоја година за леќи не размислите за таа опција да направите ласерска операција во Пловдив? Сега не знам дали е трајно решавање на проблемот, но е долготрајно сигурно. Мој пријател со голем диоптер сега во Август ќе прави операција таму, а беше претходно во јуни на консултација.
Одамна не носам леќи заради диоптерЗошто место да давате пари секоја година за леќи не размислите за таа опција да направите ласерска операција во Пловдив? Сега не знам дали е трајно решавање на проблемот, но е долготрајно сигурно. Мој пријател со голем диоптер сега во Август ќе прави операција таму, а беше претходно во јуни на консултација.
Па поисплатливо е од visiondirect бидејќи преку нив еден пар ти е 1100 денари (freshlook) а преку ординацииве не сум видела некаде поефтино од 1600.Каде на алиекспрес ли? Јас зборам за оваа страната visiondirect али некако поисплатливо ми е од ординацијата да си зимам отколку од странава.. :3
Зборам за леќи со диоптер, ја ги купувам 800 денари 3 месечни а на vision direct над 1000 денари е за 1 месец..Одамна не носам леќи заради диоптерОкото ми стана ,,амбиобно,, (ваљда) во превод тоа значи дека не реагира на дипотер (односно нема подобрувања во видот). Посетив доста доктори, никој не препорача операција. А и јас не сум нешто потресена да се оперирам, цел живот имам слаб вид на едното око, па и не ми пречи тоа - читам, дремам со саати на ПЦ, возам итн.
Од друга страна, од секогаш носев леќи во боја, па и покрај тоа што веќе не носам со диоптер, носам чисто онака, од што ми е убаво![]()
[DOUBLEPOST=1405611982][/DOUBLEPOST]
Па поисплатливо е од visiondirect бидејќи преку нив еден пар ти е 1100 денари (freshlook) а преку ординацииве не сум видела некаде поефтино од 1600.
Од алиекспрес цените се смешниТаму 2 пара ти доаѓаат 600 денари.
Кој бренд?Зборам за леќи со диоптер, ја ги купувам 800 денари 3 месечни а на vision direct над 1000 денари е за 1 месец..
Не знамКој бренд?