A
Avenger99
Гостин
Браво, е ова сакам да го кажам, дека ние немаме план кон која насока ќе го развиваме туризмот немаме, ама вие плукате на Охрид, ја фалите Грција. Се сложувам дека Грција е поубав ама тие развиваат туризам 30 и повеќе години, во ЕУ се од 1971 година.. Ние не сме ни почанале да развиваме туризам а барате споредба меѓу едни и други, поскапо е од места како Кратово, Гевгелија и други градови али јебига туристичко место е, секаде цените на туристичките места се повиски, дека има говеда што сакаат да се обогатат преку ноќ има, ама тие се изолирани случаи..[DOUBLEPOST=1405536520][/DOUBLEPOST]Иако има уште многу Охрид да учи за туризам, ама да не се лажеме, уште само тоа остана во државава проблем, па саде туризмот во Охрид остана да се среди. Цела држава ни е полна со непрофесионализам на секој чекор, во Скопје, во Охрид, Битола... секаде. Не е проблем на Охрид, туку е тоа проблем на менталитетот на нашиот народ.
Се претерува со плукање по Охрид, максимално.
Цел живот одам во Охрид и освен таксистите што се проблем и го претеруваат, други поголеми проблеми не сум имала. Дали ми се испонашале келнери? Да. Ама и во Скопје ми се понашаат, секој можен ден. Охриѓани се Македонци, а ние генерално имаме проблем со менталитетот и професионалноста која ја спомнав погоре.
Сепак, не знам од кај ги копате тие цени од типот на 200 денари пиво, цел живот одам во Охрид и за пиво повеќе од 100 денари не сум платила. А 100 денари за пиво не е скапо, со оглед на тоа дека е туристичко место, а и тие што се од Скопје плаќаат и повеќе кога ќе отидат во дискотека тука. Очигледно одиме на различни места кога одиме во Охрид.
Па најчудни ми се луѓе кои 10 години немаат стапнато во Охрид, а најгласни се за цените и слично. Ало, ако не си отишол во последниве 10 години и сам немаш искусено, како бе можеш да збориш?
Се гледа бе другар дека не си ни излегол од Скопје или од каде и да си.. Во Богданци да има кафич се вика Емпорио има и друг Крум мислам го викаат.. Мајка ми е од таму и често го посетувам местото.. Како втор дом си го осеќам ама истите проблеми со келнерите во Охрид ги има и таму..Богданци кафичи ?![]()