Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Место да чукна троа то главата од некој зид они тема отвараат..
Кревет е 500-600 денари а за петорица ќе ти требат 2,5-3к денвно или 25-30к за десет дена.
Цените се 50%повисоки од Скопските.
Недај боже да те закачи некој цајкан зашто возиш добра кола и си од Скопје.
Најминимално што можеш да добиеш е ќотек а недај боже тоа да биде нож или некое зрно ако на некој Ориџанец му се опулиш во чупето.

На крај на сезоната се жалите оти била слаба сезонава.Е па ќе биди а има и зошто
Пробај у Чаир ,можда таму ќе почнат со лицитација за продажба на чупето.
Ај ај ај , цел живот идам таму и ниеднаш не сум ни видел ваква ситуација а не да се најдам во таква. (освен што побитно е за женските да си странец). БТВ не сум геј :pipi:

Пробај у Чаир ,можда таму ќе почнат со лицитација за продажба на чупето.
Ај ај ај , цел живот идам таму и ниеднаш не сум ни видел ваква ситуација а не да се најдам во таква. (освен што побитно е за женските да си странец). БТВ не сум геј :pipi:
З'бе море?Сум имал девојка албанка па никој не ми правел проблем

Откако пред некоја година ми земаа маса во кафич за втори август(еден од двата дена кога во Охрид има најголема гужва), а претходно 7 дена кога имаше само 30% исполнетост во тој кафич, јас со друштвото им бев редовен гостин, мене во Охрид ретко ме гледаат...

Во грција, пиев едно кафе 3 саати со фудбалов светско, додека холанѓани враќаа од кафичот зашто немаше место мене не ме станаа, ама затоа ме имаа за гостин цел одмор, кога 5 евра, кога 15, толку ми се пиело или јадело тој ден...

Место да чукна троа то главата од некој зид они тема отвараат..
Кревет е 500-600 денари а за петорица ќе ти требат 2,5-3к денвно или 25-30к за десет дена.
Цените се 50%повисоки од Скопските.
Недај боже да те закачи некој цајкан зашто возиш добра кола и си од Скопје.
Најминимално што можеш да добиеш е ќотек а недај боже тоа да биде нож или некое зрно ако на некој Ориџанец му се опулиш во чупето.

На крај на сезоната се жалите оти била слаба сезонава.Е па ќе биди а има и зошто

:facepalm:

Ти изгледа само со Гугл Рт си биден во Охрид.

Пошто се прикажуваат само случки од Охрид еве една тазе од Скопје. Пијам пиво на кеј(јакото место за скопјани) и пивото беше 125 денари точено скопско..И добро ај доаѓа време да платиме и иде келнерот и ни вика овие париве од некоја црква да не сте ги собрале? Му викам другар глеаш такви ви се цениве.. Ми вика абе не е ова црква друг пат да си ги вкрупните а не со железарија да доаѓате овде.. :facepalm: И ај сеа.. Што сакам да кажам, демек само Охриѓани биле такви, не бе луге, секаде има вакви..

З'бе море?Сум имал девојка албанка па никој не ми правел проблем
Епа зашто да ти прават проблем и во Охрид ако си културен и фин и секако ако и тие не се некои тешки сељачишта ?!?!? Баш јас повеќе асални луѓе од Охрид имам запознаено отколку во Скопје .

Пошто се прикажуваат само случки од Охрид еве една тазе од Скопје. Пијам пиво на кеј(јакото место за скопјани) и пивото беше 125 денари точено скопско..И добро ај доаѓа време да платиме и иде келнерот и ни вика овие париве од некоја црква да не сте ги собрале? Му викам другар глеаш такви ви се цениве.. Ми вика абе не е ова црква друг пат да си ги вкрупните а не со железарија да доаѓате овде.. :facepalm: И ај сеа.. Што сакам да кажам, демек само Охриѓани биле такви, не бе луге, секаде има вакви..
То цената намеро е клаена така,бакшиш да му осатаиш 25 денари,газадата плата не им дава затоа.

Тоа па тоа забораив. Мора у секој кафич да ти повторат 500 пати дека немаат ситно за кусур и ако со метални монети плаќаш да мора да имаш и книжни. :tapp:

Еве јас како Охриѓанец да се изјаснам на темава.

Прво воопшто не сум засегнат од туризмот во Охрид, од тоа не екзистирам и нема да екзистирам.

Второ, цените се високи, да. Цените се скоро еднакви како и во Скопје. Имајте го и тоа на ум.
Фискалните кои ги гледаме, се сликани во елитните кафичи, покрај „елитните плажи“. Нормално дека ќе бидат високи.
Ако сакаш нормални цени, си идеш во кафич во „центар“, каде цената на кафето се движи од 30-60 денари.

Ама не, туристите сакаат да бидат видени, да одат на елитни места и да не се потрошат. Е тоа драги мои не може.

Едноставно е, и кога ќе седнеш може да го разгледаш менито, ако не ти се свиѓаат цените бујрум стани, никој немат да ти замерит.

На крај краева, што и фали на Струга? Барем тие две плажи што ги има се убаво средени со убави кафичи, а и за смештај ќе поминете поефтино.

То цената намеро е клаена така,бакшиш да му осатаиш 25 денари,газадата плата не им дава затоа.
А ете во Охрид ги преплаќаат.. бакшиш да остаам на келнер со такво понашање? Уште еднаш таму не стапнувам Ања мислам се викаше кафичот, небитно. Сакам да ти кажам не е многу различно во кафичите во Скопје, Охрид или Богданци.

Иако има уште многу Охрид да учи за туризам, ама да не се лажеме, уште само тоа остана во државава проблем, па саде туризмот во Охрид остана да се среди. Цела држава ни е полна со непрофесионализам на секој чекор, во Скопје, во Охрид, Битола... секаде. Не е проблем на Охрид, туку е тоа проблем на менталитетот на нашиот народ.
Се претерува со плукање по Охрид, максимално.
Цел живот одам во Охрид и освен таксистите што се проблем и го претеруваат, други поголеми проблеми не сум имала. Дали ми се испонашале келнери? Да. Ама и во Скопје ми се понашаат, секој можен ден. Охриѓани се Македонци, а ние генерално имаме проблем со менталитетот и професионалноста која ја спомнав погоре.
Сепак, не знам од кај ги копате тие цени од типот на 200 денари пиво, цел живот одам во Охрид и за пиво повеќе од 100 денари не сум платила. А 100 денари за пиво не е скапо, со оглед на тоа дека е туристичко место, а и тие што се од Скопје плаќаат и повеќе кога ќе отидат во дискотека тука. Очигледно одиме на различни места кога одиме во Охрид.
Па најчудни ми се луѓе кои 10 години немаат стапнато во Охрид, а најгласни се за цените и слично. Ало, ако не си отишол во последниве 10 години и сам немаш искусено, како бе можеш да збориш?

А ете во Охрид ги преплаќаат.. бакшиш да остаам на келнер со такво понашање? Уште еднаш таму не стапнувам Ања мислам се викаше кафичот, небитно. Сакам да ти кажам не е многу различно во кафичите во Скопје, Охрид или Богданци.
Богданци кафичи ?:pos:

:facepalm:

Ти изгледа само со Гугл Рт си биден во Охрид.
Батали го Фринге или пати од поделена личност или двајца од тој јузер пишат. Кликни на било која тема каде пишува и разгледај му ги мислењата, демир хисар.

Туку кажи ај дали треба да се плука по охриѓани или не? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom