Автостоп Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Arhangell
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да тргнам автостоп низ Германија,но тука луѓето што ги прашувам велат дека возачите не се толку пријателски настроени,има некој автостоп искуство во Германија да ми каже колку километри за колку саати се минуваат ??
поздрав
Другар, мислам дека до Германија е многу многу пат за аутостоп. Што не пробаш првен до поблиску негде. Знам за луѓе што лани за пивофестот во Прилеп дојдоја од Полска со автостоп, ама предходно имале 3 пати идено со мотори до Македонија па го знаеле патот. Оттука следнува дека до Германија сигурно е можно, ама пак треба да го знаеш патот, оти обично луѓето што превезуваат аутостопери ги превезуваат на мали делници, ако им е успат. Сигурно не сакаш да залуташ во непознат правец и да си мислиш дека со една обична патна карта ќе се снајдиш низ Европа.

За останатите кои немаат патувано аутостоп
Јас се имам возено аутостоп ама низ Македонијава само. Правец Скопје-Битола и обратно. Има луѓе кои качуваат, ама само ако не носиш торбици многу. Се чека на патарината во Ск, те носат до Велес, од Велес до Битла бараш повторно автостоп. Обично се чека 30 до 40 мин. И не, стари камионџии не те качуваат, обично млади возачи те земаат автостоп, а посебно ако се сами, колку за муабет.

А мене ми е преку глава од ваквите писимисти како тебе,абе човек,јас тука барам совети од луѓе што веќе биле на таква авантура и што можат да ми кажат некои совети и слично,а такви како тебе шо мислат дека треба да се возиме со џипови низ светот,и шо не го сфаќаат таквиот начин на живот,ги има премногу,очигледно не ме сфакаш што сакам да сторам,и те молам не ми ја расипувај добрата воља,автостопот е поим за авантура и слобода,ако ти е интересно со агенција да отидеш до грција со гумите за пливање и двете деца под мишка,и да не мрднеш од дома 10 дена,а после кога ќе дојдеш во македонија да им кажуваш на пријателите колку убаво си поминал пиејќи секој ден од ракијата шо си ја земал од дома и јадејќи шопска со некој србин кој ти бил комшија таму,тогаш напред,мене тоа не ме возбудува,
очигледно јас се обратив на погрешно место...
v5izc5.jpg

Друже ова е најхејтерскиот форум.
90 посто е полн со омраза.[/уquote]
У право си,
тука сум започнал повеќе теми,но поради како што кажа ти претходно,сите од нив ми беа неуспешни,повеќе не го правам тоа залудно..

Ма све се хејтеришта. И негативисти. Ретко асален чоек ќе најдеш на овој форум. На 2Х години сум идел автостоп. Пробај и биди упорен. Тоа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom