Автостоп Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Arhangell
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 април 2012
Мислења
108
Поени од реакции
22
Планирам да тргнам автостоп низ Германија,но тука луѓето што ги прашувам велат дека возачите не се толку пријателски настроени,има некој автостоп искуство во Германија да ми каже колку километри за колку саати се минуваат ??
поздрав

Качуваат камионите, ако налеташ на некој сам што вози, а кола малку потешко...бар така ми има кажано човек што живеел во Германија подолго време и кој го искусил тоа :)
Среќно и пиши ако налеташ на @leandra :D (шала)

Последно уредено:
Планирам да тргнам автостоп низ Германија,но тука луѓето што ги прашувам велат дека возачите не се толку пријателски настроени,има некој автостоп искуство во Германија да ми каже колку километри за колку саати се минуваат ??
поздрав
Абе ајде не се зезај.
Се се плаќа, ако патуваш некаде направи солиден план за патување, не вака со автостоп.

Не заборавај да понесеш основни намирници за автостопот

durex-play-strawberry-lube-50ml-500x500.jpg

Искрено би ти препорачал да не рачунаш на таа варијанта оти никој нема да те земе.

Евентуално побарај на mitfahrgelegenheit, таму има огласи за луѓе што патуваат од еден град до друг и нуди места за сопатници со тоа што нормално ќе треба да му платиш.

Јес да ако мене лично ме прашаш би рекол најдобро ти е со автобус оти ем иста цена ќе те фати него со друг со кола да возиш, а и побезбедно е и многу почесто возат и полесно е...

Ама за бесплатно некој на автопат да те земе како стопер не рачунај...

како што кажа еден член погоре, чим си женско имаш повеке шанси да застане некој, само го залажувај кога ке стигнеме ке ти дадам и кога ке стигнете излегни си :D (шала)

Абе не ми е за пари,авантурата е во прашање,само сакаше да видам дали има можни шанси да стопира некој..

Абе не ми е за пари,авантурата е во прашање,само сакаше да видам дали има можни шанси да стопира некој..
Да, и на камионџијата не му е до хуманоста и сожалувањето, туку до пичка уште па ако не видел повеќе месеци. Кога ќе ти го начука до крај има на шофершајбна да го видиш Ристо Вртев. Ај не се занесувај и оди шетај на кеј малку. Мене многу ме интересира имате ли вие родители и со кој памет ве пуштаат да одите во 90 милионска држава и тоа да се возиш со потенцијални луѓе што би ебеле и мртво куче? До кај отиде ова глумење добри родители и “ќерка ми има право да прави и да излегува со кој сака“? Абе Холивуд не ни е рамен.

Да, и на камионџијата не му е до хуманоста и сожалувањето, туку до пичка уште па ако не видел повеќе месеци. Кога ќе ти го начука до крај има на шофершајбна да го видиш Ристо Вртев. Ај не се занесувај и оди шетај на кеј малку. Мене многу ме интересира имате ли вие родители и со кој памет ве пуштаат да одите во 90 милионска држава и тоа да се возиш со потенцијални луѓе што би ебеле и мртво куче? До кај отиде ова глумење добри родители и “ќерка ми има право да прави и да излегува со кој сака“? Абе Холивуд не ни е рамен.
А мене ми е преку глава од ваквите писимисти како тебе,абе човек,јас тука барам совети од луѓе што веќе биле на таква авантура и што можат да ми кажат некои совети и слично,а такви како тебе шо мислат дека треба да се возиме со џипови низ светот,и шо не го сфаќаат таквиот начин на живот,ги има премногу,очигледно не ме сфакаш што сакам да сторам,и те молам не ми ја расипувај добрата воља,автостопот е поим за авантура и слобода,ако ти е интересно со агенција да отидеш до грција со гумите за пливање и двете деца под мишка,и да не мрднеш од дома 10 дена,а после кога ќе дојдеш во македонија да им кажуваш на пријателите колку убаво си поминал пиејќи секој ден од ракијата шо си ја земал од дома и јадејќи шопска со некој србин кој ти бил комшија таму,тогаш напред,мене тоа не ме возбудува,
очигледно јас се обратив на погрешно место...

Друже ова е најхејтерскиот форум.
90 посто е полн со омраза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom