Ej bre more proizlegoa samo saturnisticki Skoli nisto dlaboko samo mehanizam .Umiranje i voskresuvanje hahah pa
toa vie go pravite na misa bas si licemeren
Неточно во врска со Школите... Црните браќа собраа многу од тие учења неразбирајќи ги целосно... затоа и сеуште се борат за спасение на човештвото и негирање на симболите во кои другите го препознаваат божественото !!!
Нели е така? Египетските мистични школи понудија толку многу, дозволија да биде разнесено нивното знаење по светот - и што направија другите?
Го искасапија и направија достапно до секој... и тука исчезна се.
Неточно и во врска со Мисата - бидејќи да го знаеш Законот ќе знаеш и за Животот, а со тоа и за Мисата!
Но тоа се свети работи и нема да ги валкам со тебе... тоа ќе биде твоја служба!
Не сум лицемерен, од каде ова? Зарем ти мислиш дека јас воскреснувам, како Исус или било кој старо-еонски култ кон Сонцето?
Мора да се вратиш низ темава наназад или да побараш по книгите...
Погледај ги моите непријатели, колку многу се намножија и колку многу ме мразат.
Научи ме, Господи, на Твојот пат и упати ме по патеката на правдата, поради непријателите мои;
не ме предавај на своеволноста на непријателите, зашто востанаа против мене лажни сведоци и дишат злоба.
не допушти да се зарадуваат над мене оние, кои ми се непријатели без причина, кои ме мразат без вина и намигнуваат со очите.
Нека се засрамат и нека свртат назад сите, кои го мразат Сион!
Нека бидат како тревата на покрив, која се исушува пред да биде истргната
Ете ова е лицемерие собрано од еврејските псалми - како пример само! Може да побараш врска со египетските мистерии.... ако имаш време и ти треба сето тоа.