Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Морав, фрчеа пријави па реков дај да видам шо се дешава :)

Дали ќе избркате Католик што сака да се крсти со 5 прсти во Православна црква?
Пази... дискутираме за христијан.. ама ето човекот таква Вољја имал.
Што може да се дешава, @Bog како и неговиот бог во кој што верува - го навредува Човекот и неговата чиста волја! Што да правиш, на крст ! :)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Морав, фрчеа пријави па реков дај да видам шо се дешава :)

Дали ќе избркате Католик што сака да се крсти со 5 прсти во Православна црква?
Пази... дискутираме за христијан.. ама ето човекот таква Вољја имал.
Пријави од плачковците колку сакаш,и рамо сакав да им дадам да има на што да плачат.

Прашањето не е на соодветна тема али еве ќе те удостојам, пошто ти не одговараш на моите прашања поставени до модераторот.
Во православието нема Воља, дали ти одговара или не, има морални норми према кои се придржуваш.
Ако не ти одговараат слободно можеш да се пишеш во некоја секта дека твојата Воља ќе дојде до израс.
Не знам дали сум јасен...

Ај сега удостој ме и ти и одговори на моето прашање До модераторот.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Пријави од плачковците колку сакаш,и рамо сакав да им дадам да има на што да плачат.

Прашањето не е на соодветна тема али еве ќе те удостојам, пошто ти не одговараш на моите прашања поставени до модераторот.
Во православието нема Воља, дали ти одговара или не, има морални норми према кои се придржуваш.
Ако не ти одговараат слободно можеш да се пишеш во некоја секта дека твојата Воља ќе дојде до израс.
Не знам дали сум јасен...

Ај сега удостој ме и ти и одговори на моето прашање До модераторот.
Добро да не труеме овде, ќе прашам на темата за Христијанството дојди да ми одговориш

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
И малку инфо за Змијата и 777, за да има умот што да си игра :) Истата таа ја има и кај моето објаснување на митот за Снежана и седумте џуџиња... нормално и на уште неколку места низ мојот блог...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Donald Sikert , @Ipsissimus , @Bog и @Dumbledore - знаете дека може одлични муабети да се правата тука, а не да се оди со провокации и навредувања од ваши некакви „тајни“ побуди. Ако на тоа ве тера вашето верување во некаков друг закон, ок - не можете ништо против тој „внатрешен немир“. Но секоја акција раѓа реакција и ете не во проблеми...

Досадно е веќе, ако немате што да кажете ново или да прашате нешто интересно - оставете ја темата во заборав и толку :)
Уствари да не праиме муабети мислиш:P

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Не знам за тебе што е логично... :)
А и не секогаш ако нештото е логично содржи и вистина ;)

А за Книгата на Законот и Нуит - повели тука, можеби ќе ти се олесни „контањето“ на Законот...
  1. Kakov zakon ne gi maftaj lugeto so egipetski gluposti :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
  1. Kakov zakon ne gi maftaj lugeto so egipetski gluposti :)
Од тие „глупости“ во Мисир произлегоа многу школи, а и денешни религии...
Глупости бре ми вели... :) Браво.

Тебе ако ти е полесно поврзи го бесконечното големо со бесконечното мало со други симболи, кои ти се поблиски на тебе... Не мора Египет, ете ти го истокот... и таму имаш добри извори :) Ако сакаш користи ги и јудејските термини... сеедно.

Само немој да ги умираш и воскреснуваш како во старо-еонските учења!

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Од тие „глупости“ во Мисир произлегоа многу школи, а и денешни религии...
Глупости бре ми вели... :) Браво.

Тебе ако ти е полесно поврзи го бесконечното големо со бесконечното мало со други симболи, кои ти се поблиски на тебе... Не мора Египет, ете ти го истокот... и таму имаш добри извори :) Ако сакаш користи ги и јудејските термини... сеедно.

Само немој да ги умираш и воскреснуваш како во старо-еонските учења!
Ej bre more proizlegoa samo saturnisticki Skoli nisto dlaboko samo mehanizam .Umiranje i voskresuvanje hahah pa toa vie go pravite na misa bas si licemeren :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ej bre more proizlegoa samo saturnisticki Skoli nisto dlaboko samo mehanizam .Umiranje i voskresuvanje hahah pa toa vie go pravite na misa bas si licemeren :)
Неточно во врска со Школите... Црните браќа собраа многу од тие учења неразбирајќи ги целосно... затоа и сеуште се борат за спасение на човештвото и негирање на симболите во кои другите го препознаваат божественото !!!
Нели е така? Египетските мистични школи понудија толку многу, дозволија да биде разнесено нивното знаење по светот - и што направија другите?
Го искасапија и направија достапно до секој... и тука исчезна се.

Неточно и во врска со Мисата - бидејќи да го знаеш Законот ќе знаеш и за Животот, а со тоа и за Мисата!
Но тоа се свети работи и нема да ги валкам со тебе... тоа ќе биде твоја служба!

Не сум лицемерен, од каде ова? Зарем ти мислиш дека јас воскреснувам, како Исус или било кој старо-еонски култ кон Сонцето?
Мора да се вратиш низ темава наназад или да побараш по книгите...

Погледај ги моите непријатели, колку многу се намножија и колку многу ме мразат.
Научи ме, Господи, на Твојот пат и упати ме по патеката на правдата, поради непријателите мои;
не ме предавај на своеволноста на непријателите, зашто востанаа против мене лажни сведоци и дишат злоба.
не допушти да се зарадуваат над мене оние, кои ми се непријатели без причина, кои ме мразат без вина и намигнуваат со очите.
Нека се засрамат и нека свртат назад сите, кои го мразат Сион!
Нека бидат како тревата на покрив, која се исушува пред да биде истргната

Ете ова е лицемерие собрано од еврејските псалми - како пример само! Може да побараш врска со египетските мистерии.... ако имаш време и ти треба сето тоа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
:)

„Сега доволно е да се каже дека во овој Закон лежи целата иднина: тоа е Законот на Слободата, и оние кои го одбиваат се прогласуваат самите за робови, и како робови ќе бидат оковани и тепани. Тоа е Закон на Љубовта, и оние кои ќе го одбијат се прогласуваат себе си да бидат деца на омразата, и нивната омраза ќе се сврти против нив и ќе ги проголта во нејзините бескрајни мачења. Тоа е Закон на Животот, и оние кои ќе го одбијат ќе бидат предмет на смртта; и смртта ќе ги фати неподготвени. И нивниот живот ќе биде жива смрт. Тоа е Законот на Светлината, и оние кои ќе го одбијат, според тоа се прават самите мрачни засекогаш.

Прави што ти е волја тоа нека биде целиот Закон! Одбиј го ова и падни под клетвата на судбината. Подели ја волјата против самата себе, резултатот е слабост и борба, залудна борба. Законот не го осудува Човекот. Прифати го законот и се е законски.“
-- Еквинокс на Боговите

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
ne kazuvaj mnogu mnogu
Aha znaci spored tebe crnite braka ne se infiltrirani vo Egipet ,Egipet cist bil bez Faraoni cccc.Sto dozvolile se znae dobro kakvi se Egipatskite inicijacii .Dostapno do sekoj ama maskirano ne pokuzavate kogo zapravo obozuvate taka da djabe sto je dostapno se kriete i sirite saturnisticka propaganda .Sveti raboti hahaha sega pocna i da ubacuvas Евхаристија.Koj rece deka ti voskresnuvas ti sebe se gledas kako bog i site oratci sto izveduvaat gnosticka misa se obozavate eden so drug na oltar .Ti kolku i da sakas ne si bog koj voskresnuva :)
Kolku sakas bidi opsednat so takvi vavilonski ideologii .

Kajgana Shop

На врв Bottom