B
Beck's
Гостин
Дурмиш Белули бизнесменот од Гостивар, поточно газдата на Дурмо Турс-туристичката агенција од вчера главен финансиер во клубот Гостивар
абе во право си, ама ете на селата во Македонијава им оди, така да се изразам. Посложни си се во раководење, градскиве екипи спонзор не нашле, па нешто друго е проблемот. абе пари треба за спорт како и се во животот. а и сеедно дали екипи од село играле во прва и втора лига, па и тие се луѓе нека гледаат фудбал.[DOUBLEPOST=1405083887][/DOUBLEPOST]Па како што гледаш, клубовите од поголемите градови пропаѓаат, издржуваат само Скопските маалски и селата. Моментално има 3 села и уште 2-3 Скопски маалски, види ја втората лига таму 7 или 8 од екипите се од тој ранг, село или Скопска маалска.
а општината им дава пари или толку им е?Дурмиш Белули бизнесменот од Гостивар, поточно газдата на Дурмо Турс-туристичката агенција од вчера главен финансиер во клубот Гостивар
Баш дека е можно села да просперираат на таков начин во нашата лига сме на ова ниво. Клубовите во градовите не се способни да се задржат на ниво. Ако си добар познавач ќе знаеш дека можностите пример на Турново и Беласица не се исти. Друго е кога цел град би стоел зад клубот, навивачи, евентуални други посилни спонзори.абе во право си, ама ете на селата во Македонијава им оди, така да се изразам. Посложни си се во раководење, градскиве екипи спонзор не нашле, па нешто друго е проблемот. абе пари треба за спорт како и се во животот. а и сеедно дали екипи од село играле во прва и втора лига, па и тие се луѓе нека гледаат фудбал.[DOUBLEPOST=1405083887][/DOUBLEPOST]
а општината им дава пари или толку им е?
Да, му го отстапија местото на Влазрими. Повеќето играчи од Врапчиште во Дрита преминаа.http://ekipa.mk/kichevsko-derbi-na-startot-od-vtorata-liga/
Едно не ми е јасно, од каде Влазрими во втора лига?
Нели рекоа дека Врапчиште ќе продолжи да игра во лигава? Дали Врапчиште му го шитнал местото на Влазрими???
Ambiciozni mnogu be ovie a? ili se palat edna sezona i tolkuДа, му го отстапија местото на Влазрими. Повеќето играчи од Врапчиште во Дрита преминаа.
Инаку нов спортски директор на Гостивар е Арѓенд Беќири. Стадионот исто така моментално се реновира
Вака ли следиш Мак фудбал бе?од кај се овие Младост бе ?
значи кец у кец да ја бркамеВака ли следиш Мак фудбал бе?
Од село Царев Двор, Ресенско/Битолско...
Веројатно утакмиците ќе ги играат во Битола или пак во Ресен
Они се едни од фаворитите за влез во прва лига со оглед на составот кој го склопуваат
Би требало, мада немам идеја што тим ќе имате годинавазначи кец у кец да ја бркаме
Не бе ги гледав некни, не се за прва лига старците од Битолско и децата младите шо не се пробија во Пелистер ги имаат. Наивно ќе губат на гости, нема капацитет екипата според мене, евентуално за опстанок годинава, прашање е и спонзорот колку време ќе кешира.Вака ли следиш Мак фудбал бе?
Од село Царев Двор, Ресенско/Битолско...
Веројатно утакмиците ќе ги играат во Битола или пак во Ресен
Они се едни од фаворитите за влез во прва лига со оглед на составот кој го склопуваат
Што знам, екипа со Вељановски, Коруновски и браќата Клечкаровски не ми личи баш на екипа која би се борела за опстанокНе бе ги гледав некни, не се за прва лига старците од Битолско и децата младите шо не се пробија во Пелистер ги имаат. Наивно ќе губат на гости, нема капацитет екипата според мене, евентуално за опстанок годинава, прашање е и спонзорот колку време ќе кешира.
Мислев да напишам дека ова година ќе опстанат, барем би требало ама пак ништо не се знае со вакви проекти. Не дека којзнае колку пари се финансираат ама ако ги нема и нив можи ова многу кратко да трајШто знам, екипа со Вељановски, Коруновски и браќата Клечкаровски не ми личи баш на екипа која би се борела за опстанок