Не давај оригниал документи па и заверени на нотар на посредник. АЛООО! извини вака ама нели читаш што напишав и како некои настрадале уште се на дополнителна проверка. Земи автобусот и оди однеси ги сам мрзата ке те чини пари. Сто пати е кажано од Правосудието и ДАБЧ дека не комуницираат со посредници , правни експерти и слично.sakam da ve prasam nesto,na dopolnitelna sum od april ovaa godina i sega najdov voena bg kniska od dedo mi,pa me interesira dali jas da ja odnesam ili da mu ja dadam na posreduvacot(no ako ja dadam na posreduvac sakam da napravam fotokopija i dali da mu ja dadam fotokopijata ili pak originalot)neznam so e podobro,vas sovet?????))
[DOUBLEPOST=1405341666][/DOUBLEPOST]Луге ова е исто како со тоаќе гледаме бугарска телевизија во Македонија.Што мислите вие за тоа бугарска телевизија во Македонија ?[DOUBLEPOST=1405342160][/DOUBLEPOST]Што мислите?Ова со клубовиве што се отворија ми изгледа како можност за одредени поединци да направат страшен бизнис од ситуацијава,тие ке одлучуваат кој ке може да добие потврда од нив дека е член,па дали имал бг роднини...дали имал комшија со бг пасош и тн....не го сфакајте ова како дигресија,ова ми е заклучок врз основа на претходните коментари на одредени членови
Дечки, за до телевизија ли ти дошло да прашуваш???[DOUBLEPOST=1405341666][/DOUBLEPOST]Луге ова е исто како со тоаќе гледаме бугарска телевизија во Македонија.Што мислите вие за тоа бугарска телевизија во Македонија ?[DOUBLEPOST=1405342160][/DOUBLEPOST]Што мислите?
Мора да ја има. Де подготвува национално Бугарско радио на целата територија на РМ. Како албанија (Веби Велија) им отвори телевизија во МК Алсат така и радио и ТВ на Бугарски ќе има.Дечки, за до телевизија ли ти дошло да прашуваш???![]()
fala mnoguНекакви новости од состанокот во 13 часот??[DOUBLEPOST=1405275753][/DOUBLEPOST]
Почни од овде
http://www.archives.government.bg/278-ДВИА
А што не е пропаганда денес на телевизија?? На никој не му смета пропагандава на Протоѓер и Латас, српската, турската, на ДУИ, циганската..... па се фатиле за бугарите што ќе пуштале некоја песна плус.Дали е добро ?Јас мислам ова е пропаганда[DOUBLEPOST=1405345917][/DOUBLEPOST]Ova mozebi ke ima i dobar efekt da sfatime deka ne sme edni protiv drugi, tuku deka sme sosedi koi ne smeeme da si pravime loso i da si ja poprecyuvame nasata idnina,Nie sme sosedi, a ne neprijateli
Ќе чекаме.Штампаријата не можела да постигне,а работела 24/7.Еве денеска понеделник е и дали почнаа да штампаат потврди, или да чекаме до другиот понеделник????????????
Decko ova ne e institucija za da prasuvas GLUPOSTI barem do tolku imas vo glavata znaci majkati e bugarka rodena licna karta ima tolku mozes da ne svakas so timbata so toa glavata pa da prasuvas si imas ambasada,pravosudie blgarsko tolku e lesno samo treba da go vklucis mozoceto koj dokumenti treba da gi odnesam dokumentot na majkati licnata karta ne sigurno mojata ke odis prvo vo DABC PA OD TAMU VO PRAVOSUDIETO SO PROIZHODOT I GOTOVO lesno e aj sega zemi cuclata i na spiene.Docna eИзвини што ти ги повредив чувствата, истото што ти го правиш на форумот и јас го правам. Прашав бидејќи незнам што треба да направам, дали треба да одам во амбасада или треба да одам во Софија, кои документи ќе ми требаат, што треба да уплатам и каде... Доколку можеш да ми кажеш и да ми помогнеш фала, доколку не не' си го губи времето да ми кажуваш што ми е демократско право.