Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Od ponedelnik ke pocni klubot vo strumica so rabota (najverojatno)

Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo

sega za sega tolku ko ke ima nesto novo ke pisam :)
Какви роднини тоа не е доказ..... нема врска ... потрврдата што ќе ја даваат или ќе важи или нема да важи, тоа роднини ако не ти се татко дедо нешто друго е исто што ти е и комшијата, да не треба и од комшија потврда да доставиме..

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605

Ama preku klubot vo strumica GOLEMA prednost imat site so imat rodnini ili rodnina od pobliskata familija so BG drzavjanstvo t.e. pasos ... ke se zema sertifikat od strumica i ke si naprat kopija od pasos BG i licnata karta BG od toj so ima pa se nosi kako dopolnitelen dokument...A tie so nemat rodnini so BG drzavjanstvo ke dobivat ist sertifikat samo na nego ke bidi naglaseno deka nema bugarski rodnini taka da 50-50 deka ke zemi drzavjanstvo

I ja druzhe rabrav taka deka kje bide prednost tie so rodnini so bugarsko drzhavjanstvo samo sho sea nema da mora da imash vyzhodqsht blgarin tuku mozhe i brat sestra prv bratuched i slichno samo kje treba so izvodi da se dokazhe vrskata so niv !!a u mk sekoj vtor ima po nekoj bratuched so pasosh

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
дада и јас разбрав дека ако имаш комшија бугарин и готова е работата ке доказеш дека и ти си бугарин,,,, ако бараат доказ се знае со што се докажува ( не се докажува со прв дратучед ) хахахаха

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198

Не ми е јасно тоа пола-пола. Или имаш или немаш. Како ке одредат која половина ќе отпадне, со извлекување од шешир?! Може тие што имаат роднини, браќа, сестри, побрзо да добијат. Тие што имаат родители, тие одат по друга постапка, не по потекло (произход).

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
Какви роднини тоа не е доказ..... нема врска ... потрврдата што ќе ја даваат или ќе важи или нема да важи, тоа роднини ако не ти се татко дедо нешто друго е исто што ти е и комшијата, да не треба и од комшија потврда да доставиме..
ima pravo goran_giggs, toa so rodninata ..

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
abe ti AZDERCE ako si smetas deka komsijata ti e nekoja rodnina prasaj po doma kako stojte so nego.....ova jas so go napisav e od 100% sigurni lugje znaci koordinator na BKKS strumica a za to 50-50 utre vo 13;00 ima sostanok so znaci denes vekje pa ke se znaj so ke bidi...za rodnini se povrzva so izvodi....a ako nemas rodnini ako ne se smeni nisto na soskanokot ke si bidis isto kako sega da si poddajs obicni dok a ne bugarski (znaci ke si cekas godina i kusur i ke se nadevas deka slednata vlada ako smeni nesto ke bidi ako ne pasos nema).....i ko so gledam na ovaj forumo ima pokje lugje so nekat da ja prifatat vistinata pa mi replicirat so gluposti znaci nema potreba da pisam so se slucva kako se slucva.....vratete si nekoja strana na nazad velevte bugarskio klub izmislen mi bil muabeti bile.....ete sega se gleda dali e izmislen.....nekoj ednostavno ne se lugje da mu kazis so se slucva pozz od mene

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
abe ti AZDERCE ako si smetas deka komsijata ti e nekoja rodnina prasaj po doma kako stojte so nego.....ova jas so go napisav e od 100% sigurni lugje znaci koordinator na BKKS strumica a za to 50-50 utre vo 13;00 ima sostanok so znaci denes vekje pa ke se znaj so ke bidi...za rodnini se povrzva so izvodi....a ako nemas rodnini ako ne se smeni nisto na soskanokot ke si bidis isto kako sega da si poddajs obicni dok a ne bugarski (znaci ke si cekas godina i kusur i ke se nadevas deka slednata vlada ako smeni nesto ke bidi ako ne pasos nema).....i ko so gledam na ovaj forumo ima pokje lugje so nekat da ja prifatat vistinata pa mi replicirat so gluposti znaci nema potreba da pisam so se slucva kako se slucva.....vratete si nekoja strana na nazad velevte bugarskio klub izmislen mi bil muabeti bile.....ete sega se gleda dali e izmislen.....nekoj ednostavno ne se lugje da mu kazis so se slucva pozz od mene
jas druze imam eden prijatel sto e blizok do osnovacov na BKKS i evro pratenikot i dr luge i kaza deka ke pocne da si izdava klubot dokument sto ke mozes da go dostavis pred bg institucii,
ke si platis clenstvo i ke si dobies dok,nisto ne mi spomna za ova ti sto prajs muabet.a toa so izvodite kaj ke treba da dokazuvas vo BKKS? ne svakam klubot se otvori za da se olesni rabotata i da ne se smeni vladata, da mozeme da zememe pasosi
http://www.aba.government.bg/?show=38&nid=1538
http://www.aba.government.bg/?show=38&nid=1588 evejse soopstenijata od DABC za vakvite drustva

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Прашај ја мајкати таа ќе ти каже дали комшијата ти е роднина или не ти е.
ако си писмен еве ти линк http://www.aba.government.bg/?show=38&nid=1538 се ти е убаво објаснато , а тоа што ти кажал посредувачот тоа се вика рекла кажала

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Извадок од ДАБЧ

- сите лични податоци за зајавителот и неговите претци по права линија вклучително и до тие, кои се со установен бугарски произход
- кои од предците се со бугарски произход;

Овде се збори за семејно стебло по права линија, значи родител, дедо, баба, прадедо, не спомнува по хоризонтална линија, браќа, братучеди.

е сега прашање е што се подразбира под вклучително и до тие, кои се со установен бугарски произход. Дали некој предок за кого има документ каде што пишува дека е Бугар.
Тоа вклучително ме буни. Ако мора да има таков документ, тогаш не е потребно друштвото, директно ќе се даде документот.

Член од
28 ноември 2013
Мислења
92
Поени од реакции
136
pozdrav do site clenovi mojot pradedo sluzel vojska vo bugarija od 1941do 1944 mozeli nekoj da prate link za voeniot arhiv vo veliko trnovo da proveram inaku barav po forumot nemozev da najdam

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Извадок од ДАБЧ

- сите лични податоци за зајавителот и неговите претци по права линија вклучително и до тие, кои се со установен бугарски произход
- кои од предците се со бугарски произход;

Овде се збори за семејно стебло по права линија, значи родител, дедо, баба, прадедо, не спомнува по хоризонтална линија, браќа, братучеди.

е сега прашање е што се подразбира под вклучително и до тие, кои се со установен бугарски произход. Дали некој предок за кого има документ каде што пишува дека е Бугар.
Тоа вклучително ме буни. Ако мора да има таков документ, тогаш не е потребно друштвото, директно ќе се даде документот.
Бугарија е членка на EU, али и да не е правилата се секаде исти... Еве конкретно за државјанство по натурализација исклучиво по права линија , е сега со бугарскиот клуб мислам дека ќе даваат потврди на сите на основ на членство а за членство секој може да е член па дури и од друга држава

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Бугарија е членка на EU, али и да не е правилата се секаде исти... Еве конкретно за државјанство по натурализација исклучиво по права линија , е сега со бугарскиот клуб мислам дека ќе даваат потврди на сите на основ на членство а за членство секој може да е член па дури и од друга држава
На основ на членство, а членство се добива по основ на име, така да членови нема да можат да бидат, нпр. Албанци, и тука ќе се врши селекција. Затоа и клубот добива лиценца, која е дадена од ДАБЧ, инаку секој може да отвори клуб, и да си продава уверенија на кого сака. Тоа го правеа во Албанија и Косово, нелиценцирани здруженија даваа уверенија, кои беа прифаќани од ДАБЧ, албанци си добиваа произход, со кој добиваа и државјанство.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
На основ на членство, а членство се добива по основ на име, така да членови нема да можат да бидат, нпр. Албанци, и тука ќе се врши селекција. Затоа и клубот добива лиценца, која е дадена од ДАБЧ, инаку секој може да отвори клуб, и да си продава уверенија на кого сака. Тоа го правеа во Албанија и Косово, нелиценцирани здруженија даваа уверенија, кои беа прифаќани од ДАБЧ, албанци си добиваа произход, со кој добиваа и државјанство.
За муслиманите има посебни критериуми и правила, тоа што го правеа беше и помина сега веќе нема

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom