LCD телевизори

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
А Ханзо задоволен си од сликата, боите дали се приближно природни (посебно црната боја дали е доволно црна) , риспонс тајм дали е прифатлив? Во план ти е за евентуално купување или онака си го проверил? Брат ако може пиши малце повеке како си задоволен оти веке ми е прекуглава од гуглање ревјуа. И шо мислеш дали панелите се исти на Хитачито со и без смарт , а иста цена се. Пошто произведителите си наплаќаат се шо ставаат додатно, или мож за чудо Сетек стварно ја намалиле цената за тај со смарт. Фала иначе и за оваа и за претходните информации шо си ги пишал :cuc:
За хитачито имаше и ривју на it.com.mk форумот, мене лично ме бендиса сликата, реални бои, убав контраст, не многу оштра слика. Бев онака да видам шо имат од телевизори до кај 200-250 евра и да ти кажам овај појќе ме бендиса него филипсот или грундигот. Ако си за земање да го земиш, супер е за парите.

Член од
26 март 2014
Мислења
2
Поени од реакции
2
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Сакам да прашам, дали на 3д телевизорот доколку се гледа 3д филмови ќе излегуваат работите од телевизорот?
Јок бате. Тоа само на рекламните видеа шо ги прават фирмите излегуват стварите надвор од екран. На филмови тешко ке начекаш таков кадар. Углавном има дубина. 3Д ефекто најдобро се покашжуба на анимираните филмови, па и таму не е ни проближно како на рекламите. И јас бев збеснат до пред месец дена за 3Д, али откако симнав неколку филма на компјутер анаглиф верзија - со црвено плави цвикери, јасни ми станаа две работи. Прво - малку се филмови со 3Д, повеќето од нив се анимирани. И фторо као шо веќе спомнав надвор од екран ефекто е ногу редок. Така да ако не ти се проблем парите, ако без проблем можеш да си приуштеш слободно земи си, али со пасивно 3Д, пошо активните цвикери од цел свет кажуваат дека болат и очи и глава.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Охридските ќутуци уклучија USB и задоволен сум. Читат све од видео и превод (добро не све ама mkv, mp4, avi). Превод кирилица и латиница без проблем, дали е srt или sub.
Замисли вчера и штипските ќутуци ми уклучија усб, али да си одберам еден модел само, пошто два е превише :) Пробаме го Хитачито со смарт шо е и нешо не читаше кирилицааа. Дали продавачо незнаеше да го смене фонто тоа незнам. Ханзо ти сеќаваш ли се дали го проба со смарт или без?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Замисли вчера и штипските ќутуци ми уклучија усб, али да си одберам еден модел само, пошто два е превише :) Пробаме го Хитачито со смарт шо е и нешо не читаше кирилицааа. Дали продавачо незнаеше да го смене фонто тоа незнам. Ханзо ти сеќаваш ли се дали го проба со смарт или без?
Со смарт, кога ќе го пуштиш филмот клик мени и во USB опциите одбери македонија, бугарија, србија, русија....т.е. кај шо се користит кирилица. Исто види и филмот и преводот да се со исто име и во ист фолдер. Пробај и со друг превод, од друго место сметнат.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Со смарт, кога ќе го пуштиш филмот клик мени и во USB опциите одбери македонија, бугарија, србија, русија....т.е. кај шо се користит кирилица. Исто види и филмот и преводот да се со исто име и во ист фолдер. Пробај и со друг превод, од друго место сметнат.
Исто име на видео и превод е, тоа го знаеме одамна, инаце го читаше предовод ама со шантави букви како ДВД плејер шо не чита кирилица. Вчера им писав на емаил на Сетек, да ми казат подетални спецификации на двата модела, па да видеме ако у понеделник ми одговорат. А острината на сликата шо спомна дека не е баш, по дифолт мислам дека беше на пола, така да да го земеме тај смарт Хитачи и да завршеме веќе со повеќемесечното малтретирање во потрага по шо поефтин али пристојно кавалитетен мадафакин ЛЦД ТВ :)
И отом потом, али после неколку месеци користење ќе запишам се шо ќе откријам у перфомансите кај хитачито и ке споделам :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Aj помош!
Имам Хитачи смарт проблемот ми е со ви-фи конекцијата.
Уствари нема проблем со конекцијата,си покажува дека е конектирано се,али кога пуштам нет ми дава '' requested page cannot be accessed''.
Ова почна да се дешава одкога го сменив рутерот сега имам тп-линк,значи со конекција нема проблем,телефонот без проблеми се конектира..Некој??

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Aj помош!
Уствари нема проблем со конекцијата,си покажува дека е конектирано се,али кога пуштам нет ми дава '' requested page cannot be accessed''.
Ова почна да се дешава одкога го сменив рутерот сега имам тп-линк,значи со конекција нема проблем,телефонот без проблеми се конектира..Некој??
Види во рутерот има опции да се подесува на пример да прифаќа и за ТВ-то , мора да има и како е поставено?

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Види во рутерот има опции да се подесува на пример да прифаќа и за ТВ-то , мора да има и како е поставено?

Има нешто,ама тешко дека ќе се ориентирам.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Има нешто,ама тешко дека ќе се ориентирам.
Знам дека е тешко да се ориентира и кај мене ми се случи со ТВ панасоник ,на рутерот и на ТВ-то прочепкав некако без да сејвувнам и штом ми проработе и сејвувнам и го рестартирав рутерот и за чудо ми проработе значи и 5 годишно дете ќе се снајде и на вас лесно ќе ориентираш просто инаку и јас имам TP-Link со три антена :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Знам дека е тешко да се ориентира и кај мене ми се случи со ТВ панасоник ,на рутерот и на ТВ-то прочепкав некако без да сејвувнам и штом ми проработе и сејвувнам и го рестартирав рутерот и за чудо ми проработе значи и 5 годишно дете ќе се снајде и на вас лесно ќе ориентираш просто инаку и јас имам TP-Link со три антена :)

Нејќе,ја и на рутерот му направив ресет,чепкај пусти и пак нејќе.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Нејќе,ја и на рутерот му направив ресет,чепкај пусти и пак нејќе.
Чекај ,прво каков Фај-Вај имаш на ТВ-то ? Дали е вграден во самиот ТВ-то или посебно е како Ready ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Чекај ,прво каков Фај-Вај имаш на ТВ-то ? Дали е вграден во самиот ТВ-то или посебно е како Ready ?

wi-fi стикче со кабел приклучен за телевизорот.Го имаше со тв-то така купен..

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
wi-fi стикче со кабел приклучен за телевизорот.Го имаше со тв-то така купен..
Во тој случај најубаво со кабел директ од рутер до ТВ-то бидејќи стикчето не е компактибилен со таков рутер и најчесто пазува со линксис или асус и на мој братучед истиот проблем имаше со стикчето па решил со кабел и веднаш се конектира .Еве како што велиш предходниот рутер што имаше и си работи ,а сега со тп-линк нејќе ете затоа не пазува.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Aj помош!
Еее другарче, ја сум ептен пред зимање Хитачи смарт. Овај модел ли го имаш HITACHI 40HXC46? Пиши нешто за телевизоро како работе, слика, мика, на брзите сцени како е сликата од фул хд, мобилнио за да го поврзеш мора ли да биде преку безична врска тв-то или може и преку мрежниот лан кабел?
Вчера баш најдов спецификации у кои пишува дека хитачито е еџ-лед и респонс тајм 10 мил сек. кои звучат како ногу и дека би требало да има каснење на брзите сцени.

Kajgana Shop

На врв Bottom