Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
ако се мисли на Јанко јади бурек,влези на неговата фан пејџ страна на фб и види колку ги сака во последно време.

Па тоа зборев и порано,дека народ каде и да одиш не е нормален.Будалата Јанко до вчера ги љубеше, а сега изгледа ги сменил ставовите.Ако продолжи со сегашниов памет,овие пацифистие од сдсм и дпмне за една година ке ги мразат више од нас.Овца прати овчар а овчарот овојпат има IQ помало од 40.

Ама мене ич гајле не ми е за ова,нека кршат глава,само на шипптарска штета нека иде и јас сум срекен.

Еве тоа што го кажувам објавено и во медиуми:

Аналитичари: Радикални исламистички елементи стојат зад протестите
http://www.kurir.mk/makedonija/vest...i-islamisticki-elementi-stojat-zad-protestite

Моја претпоставка е дека се можни поделби меѓу самите Албанци и тоа на етнички и верски структури. Факт е дека на Косово се помалку се толерират радикализтите , во Албанија нивниот број е незначителен (затоа и немало поголеми проблеми) а во Македонија поради специфичната ситуација сеуште нема јасна диференција на овие две групи. Јас се надевам дека со тек на времето и Албанците а и ние Македонците ќе научиме да ги разликуваме овие две групи. Гледам овде на форумот тешко одат работите но со оглед на тоа дека повеќето кои коментират на форумот веројатно се под 23 години не е за чудо неможноста за разликување на повеќе фарби и нијанси.
Ova e edna podobra perspektiva na nestata, Albancite nikogas nema da moze du mu veruvaat na drzavata, zatoa i sakaat cvrsti dokazi koi javno ke gi obedelinuvaat, sega mozebi tie bile ubijcite sto za mene sepak malku e dozivotno da se sudi za ubivanje deca, ne me interesira vo koj den bile ubieni, dali za verska odmazda ili za ne znam sto, za mene tie se deca ubieni. No eve veke se pojavija Albanskite skopjani (poveketo od selata) i seraat pamet za vera, vo Kosovo gi pratija vo zatvor po 15-20 godini tie sto se vratija od Sirija. Sirenje na nacionalna omraza sekogas ke ima ama bi sakal mnogu postrogi kazni za sirenje na verska omraza, ne ni treba toa, vo Evropa ziveeme, ne sme bliski istok. Vo krajot na denot poblizok mi e i srbinot nego arabot, barem edna boja na koza delime.

Арно им текна на луѓето со своја глава да мислат.
Не мислат, така им е кажано. Да мислеа со своја глава ќе ги осудеа убиците немаше да протестираат за да ги ослободат.

јанко не ги сака како што ни еден македонец не ги сака, е сега работата кај него е што има моменти на искреност ама после по се изгледа му јавуваат па почнува да зборува љубов и сожителство. Секогаш е така. Прво ќе сеи каже што му лежи на душата па после друга песна.

Абе да си признаме кај што нечиниме,да не бидеме како инцестите.Јанко како и Борјан со нивните работодавци,Грујо и Зајо заедно немаат повеке интелегенција од мравка.

Да не го натера Б,Ц Борјанот да се ожени со шипптарка,него остај,тамо нека им седи.

Сакам одговор!!!
Постерот на министерката Јанкуловска, огромниот постер, преживеа месеци а ќе преживееше бескрај да не беа немирите.

А колку часови ке преживееше постерот на Џафери во Аеродром на пример???
хахаха абе цигани фашисти сте бе ееееееј!!!
Ретардиран, во чаир има и македонци а во Аеродром ни еден албанец. Сигурно јанкуловска нема да лепи за шошони, а Џафери за кои гласачи ќе се рекламира. Ебате фашистот без мозок. Тоа ти е исто како Грујо да залепи постер у шипковица.

Vo krajot na denot poblizok mi e i srbinot nego arabot, barem edna boja na koza delime.
Ти ја искриви изјавата на еден Албанец, која гласи оригинално вака: - На крајот од денот помил ми е Србинот кој клања намаз, одколку Албанецот кафир.

Ova e edna podobra perspektiva na nestata, Albancite nikogas nema da moze du mu veruvaat na drzavata, zatoa i sakaat cvrsti dokazi koi javno ke gi obedelinuvaat, sega mozebi tie bile ubijcite sto za mene sepak malku e dozivotno da se sudi za ubivanje deca, ne me interesira vo koj den bile ubieni, dali za verska odmazda ili za ne znam sto, za mene tie se deca ubieni. No eve veke se pojavija Albanskite skopjani (poveketo od selata) i seraat pamet za vera, vo Kosovo gi pratija vo zatvor po 15-20 godini tie sto se vratija od Sirija. Sirenje na nacionalna omraza sekogas ke ima ama bi sakal mnogu postrogi kazni za sirenje na verska omraza, ne ni treba toa, vo Evropa ziveeme, ne sme bliski istok. Vo krajot na denot poblizok mi e i srbinot nego arabot, barem edna boja na koza delime.

Тоа е друже инсталираниот радикализам на Балканот си го прави своето. Имам доволно пријатели и од Албанија и од Косово а и македонски Албанци за да знам како размислува обичниот Албанец.
И на нив им е преку таквото од радикализам, луѓето сакат перспектива, стабилна работа и иднина за нивните деца. Тоа е тоа. Јас сум убеден дека довербата треба да се врати ред се кај младите луѓе. Младите Албанци треба да научат да ја почитуваат државата во која живеат а Македонците треба да научиме да не ги генерализираме работите и треба да научиме дека со навреди на етничка основа само ја буткаме државата кон поделби. Кога тоа ќе го разбереме и едните и другите тогаш ќе може заедно да се бориме пртоив муџахедините , вахабистите и другите арапски инсталации.

Ретардиран, во чаир има и македонци а во Аеродром ни еден албанец. Сигурно јанкуловска нема да лепи за шошони, а Џафери за кои гласачи ќе се рекламира. Ебате фашистот без мозок. Тоа ти е исто како Грујо да залепи постер у шипковица.
Ја живеев 10+ години во Аеродром. Имаше Албанци. И денес има кај Три Бисери мислам дека ги има. Тие во плавите накај Вардар, што живееја, ваљда сеуште се таму.

Тоа е друже инсталираниот радикализам на Балканот си го прави своето. Имам доволно пријатели и од Албанија и од Косово а и македонски Албанци за да знам како размислува обичниот Албанец.
И на нив им е преку таквото од радикализам, луѓето сакат перспектива, стабилна работа и иднина за нивните деца. ...
Јас викам дека ти си само уште еден кој верува на муабетите што ги прават пред него.

Ја живеев 10+ години во Аеродром. Имаше Албанци. И денес има кај Три Бисери мислам дека ги има. Тие во плавите накај Вардар, што живееја, ваљда сеуште се таму.
Тие се босанци (2-3 семејства). Имаше албанци карши поштичката (во близина) ама се иселија. Има и уште две три фамилии само некако не признаваат дека се албанци :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom