Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Хахаххаахаххаха :D неправеден бил.. а кој си ти да го спориш тоа ? змијата е негова креација и ако Он мисли дека треба така да постапи тој ќе постапи/л... не заборавај дека Бог вика дека покажува милост на илјадници ама и смрт на уште толку.. пример оние 185.000 војници кои го опседнале Ерусалим... не му значи на Бог душата на никого... Он ги покажува своите карактеристики на специфичен начин.Зема облици.. каде пишува ? е тоа брату сам тражи.. не сум ја овде Образовна институција по теологија па тебе и овој другиов член да ве образнувам во вера и сатанизам.Се извинувам што него не му одговорив а тебе да.. и ја гледаш неправеден испаднав ама тоа е.. ЧОВЕК..
Е каде пишува дека сатаната може да земе секаква форма?
Него дали Исус рекол дека ќе можеме да правиме дела како неговите па дури и поголеми само ако имаме верба. Има многу видови на верба, а еден од нив е самодовербата. Друг од нив е верувањена во некој Бог, а ако ние сме Богови (нормално денес свои Богови) тогаш исто така се однесува на самодовербата. Сатаната всушност е самиот човек кои ќе го уништи рајот (планетата Земја)(еден мој омилен цитат кои стално го постирам “секој во себе содржи рај и пекол“) Што значи дека заклучокот би бил дека сите човечки карактеристики се одраз на карактеристиките на Бог и Сатаната.

А приказната за давењето на свињите! А приказната за можниот спас на Исус од римјаните! Се тоа е асоцијација на контролата на нашите чуства. Викаат дека книгата на Откровението е вистински хаос. Дали е? Можеби затоа што е пишувана за кобајаги вистината за крајните мигови, денови. И тука има грам (глупо би било да напишам тон) вистина, али од моето разбирање на Библијата.[DOUBLEPOST=1404594907][/DOUBLEPOST]
Ti pripremi se da primis gol okolu Lucifer i Egoto.
Utre posle crkva, kje te rendam malku za ova.
Nemoj da mi dojdes nespremen na ispit.
Ти си тука единствен верник па да те прашам. Имате ли определен ден кога треба да одите во црква?:)

Е каде пишува дека сатаната може да земе секаква форма?
Него дали Исус рекол дека ќе можеме да правиме дела како неговите па дури и поголеми само ако имаме верба. Има многу видови на верба, а еден од нив е самодовербата. Друг од нив е верувањена во некој Бог, а ако ние сме Богови (нормално денес свои Богови) тогаш исто така се однесува на самодовербата. Сатаната всушност е самиот човек кои ќе го уништи рајот (планетата Земја)(еден мој омилен цитат кои стално го постирам “секој во себе содржи рај и пекол“) Што значи дека заклучокот би бил дека сите човечки карактеристики се одраз на карактеристиките на Бог и Сатаната.

А приказната за давењето на свињите! А приказната за можниот спас на Исус од римјаните! Се тоа е асоцијација на контролата на нашите чуства. Викаат дека книгата на Откровението е вистински хаос. Дали е? Можеби затоа што е пишувана за кобајаги вистината за крајните мигови, денови. И тука има грам (глупо би било да напишам тон) вистина, али од моето разбирање на Библијата.[DOUBLEPOST=1404594907][/DOUBLEPOST]
Ти си тука единствен верник па да те прашам. Имате ли определен ден кога треба да одите во црква?:)
Испаднав не фер еднаш што ти одговорив за змијата а не му одговорив на членот иако се налути и ме обвини за бламажа.За ова нема да зборам бидејќи може сам да најдеш,обично споделувам мои мислења и одговарам на прашања кои мислам дека се тешки за наоѓање на одговори.А ова е лесно и за тоа ти отвори Библија па читај.Всушност немора да читаш,ДА УКЛУЧИШ МОЗОК ЌЕ ВИДИШ ДЕКА ОДГОВОРОТ ТИ Е ВЕЌЕ ДАДЕН ОД МЕНЕ... само те мрзи да мислиш па чекаш на готово.. тоа за Исус е точно.Сатаната е паднатиот ангел Луцифер кој се побунил против Бог на небото заедно со неговите ангели,тоа што е човекот сатана тоа може само твоја лична метафора да биде по принципот ЧОВЕК НА ЧОВЕК ВОЛК.И дај веќе.. го направи Христијанствово како грчка митологија,какви црни богови!? па една од божјите заповеди е НЕМАШ ДРУГИ БОГОВИ ОСВЕН МЕНЕ.. што мислиш ти 50 бога има..

@GhostLeader дали ти го застапуваш Христијанството или се обидуваш да го девалвираш?

Првото дефинитивно,колку што можам,со моите скромни знаења

Ок тогаш од наша си.

Да видиме дали @Bog кој е селектор на Хриситјаните ќе те стави у прва постава.

Инаку немаш тука на темава сатанисти.

Имаше еден, ама сега професионално игра за друга екипа.

Испаднав не фер еднаш што ти одговорив за змијата а не му одговорив на членот иако се налути и ме обвини за бламажа.За ова нема да зборам бидејќи може сам да најдеш,обично споделувам мои мислења и одговарам на прашања кои мислам дека се тешки за наоѓање на одговори.А ова е лесно и за тоа ти отвори Библија па читај.Всушност немора да читаш,ДА УКЛУЧИШ МОЗОК ЌЕ ВИДИШ ДЕКА ОДГОВОРОТ ТИ Е ВЕЌЕ ДАДЕН ОД МЕНЕ... само те мрзи да мислиш па чекаш на готово.. тоа за Исус е точно.Сатаната е паднатиот ангел Луцифер кој се побунил против Бог на небото заедно со неговите ангели,тоа што е човекот сатана тоа може само твоја лична метафора да биде по принципот ЧОВЕК НА ЧОВЕК ВОЛК.И дај веќе.. го направи Христијанствово како грчка митологија,какви црни богови!? па една од божјите заповеди е НЕМАШ ДРУГИ БОГОВИ ОСВЕН МЕНЕ.. што мислиш ти 50 бога има..
Ај ти си најпаметен и нема да коментирам дополнително. Зошто? Повторно ќе ти кажам дека ќе нема фајде. Си тераш по свое и воведуваш ново правило- одговор само на едно прашање. Ок.
Јас барам мислење или став, да сакам одговор ќе прогуглав или ќе земев да читам книга на таа тема, а во овој контекст тоа е Библијата. Дали таа дава одговори? И тоа е барање на твој став, а не на одговор.
А колку Бог/ови има? Се чудам како дојде до таа бројка 50 кога ти реков дека секој човек си е Бог (намерно го употребувам овој поим) сам на себе. Па ако има 50 луѓе тогаш ок. Но секогаш има само еден. Зошто? И тука размисли (нормално го согледуваме сега моето размислување).

Ок тогаш од наша си.

Да видиме дали @Bog кој е селектор на Хриситјаните ќе те стави у прва постава.

Инаку немаш тука на темава сатанисти.

Имаше еден, ама сега професионално игра за друга екипа.
Колку што можам да видам не е спремен за во првата екипа, во серие А
Добар е, ама сега за сега е само замена за Мики, може да му биде резерва.
Требе да научи дека со катанаџо не го ставам во екипата, дека требе да игра во напад ако сака да да даде некој гол , вака играјки катанаџо автогол му виси во ваздух.
Да научи кои се секташи и како се одговара на истите, кои се будистички атеисти, кои се комунистички атеисти, како се дрибла и на крај да научи да дава и голови.
Со малку тренинг, најверојатно и ќе влезе во првиоит состав.
Се тоа е асоцијација на контролата на нашите чуства. И тука има грам (глупо би било да напишам тон) вистина, али од моето разбирање на Библијата.[DOUBLEPOST=1404594907][/DOUBLEPOST]
Гледаш полека сФаќаш што е тоа религија, контрола на чуствата, внатрешна еволуција на човекот.

На црква се оди секој ден, а молитва и пред спање обавезно, така и ќе видиш како ти поминал денот.

Колку што можам да видам не е спремен за во првата екипа, во серие А
Добар е, ама сега за сега е само замена за Мики, може да му биде резерва.
Требе да научи дека со катанаџо не го ставам во екипата, дека требе да игра во напад ако сака да да даде некој гол , вака играјки катанаџо автогол му виси во ваздух.
Да научи кои се секташи и како се одговара на истите, кои се будистички атеисти, кои се комунистички атеисти, како се дрибла и на крај да научи да дава и голови.
Со малку тренинг, најверојатно и ќе влезе во првиоит состав.

Гледаш полека сФаќаш што е тоа религија, контрола на чуствата, внатрешна еволуција на човекот.

На црква се оди секој ден, а молитва и пред спање обавезно, така и ќе видиш како ти поминал денот.
Не те прашав кога се оди во црква (нормално можеш да одиш секој ден), прашав дали имате строго определен ден кога сите морате тој ден да одите?

http://www.makedonski.info/search/сфаќање? :)
Убо, чим според тебе сум почнал да ја разбирам религијата. Имаш слобода да мислиш што сакаш.......:)[DOUBLEPOST=1404635016][/DOUBLEPOST]И јас по твојата логика сум будистички или комунистички атеист? Ај да видам колку ќе згрешиш.

T]И јас по твојата логика сум будистички или комунистички атеист? Ај да видам колку ќе згрешиш.
Ти си будистички атеист само не си свесен за тоа.
Не е проблем, ќе пораснеш и ќе научиш.

Будистишка религиозна школа ја нуди формулата
Бог=Јас

ПС, Јас не грешам..;)

Ти си будистички атеист само не си свесен за тоа.
Не е проблем, ќе пораснеш и ќе научиш.

Будистишка религиозна школа ја нуди формулата
Бог=Јас

ПС, Јас не грешам..;)
Паметно. Просто генијално.
ПСС. Зар Сидарта не ти кажал дека и ти си самиот свој Бог? :eek:
Дали ова го прави будистички комунист?
Или те научивме дека атеизам =/= комунизам.:icon_mrgr:
Немој сега ти нови варијации да измислуваш. “Големиот„ мајсот знае најмногу. :)

Ај ти си најпаметен и нема да коментирам дополнително. Зошто? Повторно ќе ти кажам дека ќе нема фајде. Си тераш по свое и воведуваш ново правило- одговор само на едно прашање. Ок.
Јас барам мислење или став, да сакам одговор ќе прогуглав или ќе земев да читам книга на таа тема, а во овој контекст тоа е Библијата. Дали таа дава одговори? И тоа е барање на твој став, а не на одговор.
А колку Бог/ови има? Се чудам како дојде до таа бројка 50 кога ти реков дека секој човек си е Бог (намерно го употребувам овој поим) сам на себе. Па ако има 50 луѓе тогаш ок. Но секогаш има само еден. Зошто? И тука размисли (нормално го согледуваме сега моето размислување).

Морам тебе да те цитирам и прашам. Најинтересен си ми со своите одговори од атеистите:)

Што е за тебе сатанизмот како атеист?

Ама одговори у две-три реченици.

Немој како со еволуцијата, ептен да одиш до мелези и до калемење на дрвата.

Нека биде одговорот малку попросто и поприкладно за овој подфорум:)

Морам тебе да те цитирам и прашам. Најинтересен си ми со своите одговори од атеистите:)

Што е за тебе сатанизмот како атеист?

Ама одговори у две-три реченици.

Немој како со еволуцијата, ептен да одиш до мелези и до калемење на дрвата.

Нека биде одговорот малку попросто и поприкладно за овој подфорум:)
Не гледам зошто би бил интересен.

Имам веќе одговорено на тоа прашање. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom